Как най-изгодно да изтегля пари от Payoneer карта?

ExTended

Active Member
Здравейте,

Пиша въпроса, защото днес курса на долара в БНБ е 1.66лв., като отидеш на банкомата да изтеглиш ти дава по 1.57лв. а на сайта на същата тази банка пише Купува 1.64760лв..

Не знам аз ли нещо съм се объркал, че като теглиш от банкомат най-малкото трябва да очакваш да няма 8 стотинки разлика при автоматичния обмен към левове, и 9 стотинки спрямо БНБ.

Въпросната банка е ЦКБ.

Има ли някоя банка, чийто банкомат не ти слага 6.5% данък удоволствие да си изтеглиш парите удобно като бял човек? За един прЕател питам.

Как да правиш бизнес в България, като навсякъде те обират като куче...

С Payoneer-ската такса за теглене от банкомат ощбо ми е взело към 28лв. Кажи речи малко над 8% от цялата сума.
 
Да теглиш с пайнерска от банкомат е голямо дърво. Най-добре си пазарувай през пос терминали или в интернету за разни нещица да купуваш.
 
Тъпото е, че ако си бях превел парите директно към банковата сметка, щях да се размина с не повече от 5-10лв. от автоматичното обменяне. Накрая ще си отворя една сметка в долари и ще спра да ги храня на тези лешояди.
 
Най-добре е сметката да е в Лева.
Payoneer превеждат във валутата на местната държава и винаги те цакат с курсовете.
Аз лично тегля от банкомата или пазарувам направо с картата. Ако теглиш, гледай да е максималната сума за да платиш само една такса. Не знам колко точно е максимума, но на мен ми изписа 2,000лв. Доколко помня, последния път разликата не беше 8-9 ст от фиксинга, а по-малко - около 6-7 или общо 5% разходи. Това е на ПИБ Банкомат.
Като сметна всички разходи, дори излиза по-евтино от Paypal -> банков трансфер.
 
Последно редактирано:
Тъпото е, че ако си бях превел парите директно към банковата сметка, щях да се размина с не повече от 5-10лв. от автоматичното обменяне. Накрая ще си отворя една сметка в долари и ще спра да ги храня на тези лешояди.

Много правилно размишляваш. Нисък разход имаш винаги когато имаш и сметка спрямо валутата.

И също имаш нисък разход ако теглиш рядко и още по-нисък ако банкираш онлайн между сметките си.

Трябва да следиш разпечатките или да си ги поискаш...
 
Също не забравяй, че неуспешна транзакция при банкомат (недостатъчна наличност, не стигат няколко стотинки да речем) се таксува на $1. Три неуспешни транзакции и ми лапнаха 5 лв. Това си е пладнешки обир.

Избягвайте банкомати. Плащайте онлайн, в долари. Примерно по-добре си поръчайте нещо и си го продайте, даще ще спечелите още, отколкото да губите като балъци, и да храните банките по света.
 

Горе