Как работи Свежо?

finty

New Member
Опитвам се да разбера от кой момент и какво точно прави един материал популярен или свеж. Вчера имам една популярна статия, но не успях да разгадая принципа.

Ако има някой по-сериозни наблюдения може да поговорим по темата, мисля че ще е полезно.
 
От: Как работи Свежо?

Има голямо значение кой гласува за материалите ти, както и през какъв интервал той прави гласовете си. Освен това ми се струва, че за някой сайтове има penalty, защото прекаляват.

Общо взето това са само теории и нищо не е сигурно, апък и алгоритъма го променят от време на време.

Личния ми съвет е съберете 10тина гласа за публикацията ви и ако тя е добра сама ще си излезе на първа страница, няма смисъл да се оливате с много гласове
 
Последно редактирано:
От: Как работи Свежо?

На български принцип.

Идеята и реализацията са екстра, ама много бързо се помахленчиха.

Публикуваш нещо и мобилизираш познатите и колегите в офиса да гласуват. Няма нужда да четат за какво става дума, нали са ти приятели (които може да са доста заети в момента и да гледат да се оттърват максимално бързо от теб). Отделно в самото Svejo си правиш накакви контакти, с които разменяте кликове (пак на задължителен принцип)

Ако гласуваш негативно за някое линкче или пуснеш критичен коментар, често реагират доста емоционално и почват да гласуват на общо основание негативно за всичките ти линкове. Средната възраст на потребителите изглежда около 11, без майтап.
Намират се и тролове, дето си гласуват негативно наред за всичко, дето не е тяхно.
 
От: Как работи Свежо?

crowdadmin hahahaha хахаа много добре го описа. Реалността е точно такава с тези свежите, но приятно забавния елемент в нотката crowdadmin ОСВЕЖИ допълнително
 
От: Как работи Свежо?

А аз да попитам - кой подяволите го чете този сайт? Не ми се вярва някой да стане сутрин и да си тайпне "свежо" в браузъра за да види какво ново в нета или по света. А ако има....мойте саболезнования.:)
 
бате подценяваш ги откакто нетинфо (абв) купи половината има стабилна реклама в мрежата тяхната мрежа и над 15 хиляди уникални на ден тиксто е отключено за които е любопитен :) верно че е бг трафик които не е отишал там за да си похарчи парите но.... при достъп до реклама на импресии какъвто имат след закупуването сайта е перфектен и печели не зле колкото средно голям афилиейт сайт (средно голяма мрежа от афилиейт сайтове)

иначе ако трябваше да карат само на адсенс и алтернативите на клик им давам от няколко стотоака до хиледарка макс да изкарват...
 
Последно редактирано от модератор:
От: Как работи Свежо?

Аз съм Адблокнал всичко => не им правя пари, само те на мен :d
 

Горе