Как се прави рекламна мрежа?

nehrox5

Active Member
Как може да се изработи рекламна мрежа като Etarget, Adwise и Adcash, кой може да го направи и да сглоби цялата система, която отчита трафик, кликове. печалби и.т.н? Имам интерес да направя рекламна мрежа, която ще има фиксирани цени за кликове. Например мрежата плаща 5, 10 или 20 лева за 1000 клика и това е фиксирана цена. Въпроса е къде мога да намеря кой се занимава с изработката на такова нещо и колко пари г/д ще струва?
 
Отговорът е трудно. Зависи колко адванс искаш да е тя. Примерно на easyads си е доста добра разработка и честно казано доста часове мислене и кодене са отделени, но хубавото е, че в момента надграждат там. Имаш една солидна основа и после нагоре иновираш. Ако ме питаш мен, идеята при влизането на този пазар е да предложиш нещо добро и уникално. Естествено, изключвам момента, че ако предлагаш на публишърите атрактивни цени на кликовете и на рекламодателите добро ROI, няма какво да те събори, но това е едно много трудно лавиране и в повечето случаи е обвързано изцяло технически. Цена може би може да получиш след проектиране на това, което искаш. Иначе може да тръгнеш от нещо опенсорс и да развиваш, но честно казано - по-скоро къстам си е за тук.
 
Замислил съм го като идея, а това, което ще получават публишърите е несравнимо с никоя друга такава мрежа в БГ. Идеята е да се направи фиксирана цена на кликове на рекламите например по 50,60 стотинки на клик без проблем бих могъл да плащам на публишърите, но идеята е да се направи това нещо, а не съм много наясно как става изработката ма такова нещо. Не знам и колко пари ще струва, ако е прекалено много има ли някакви алтернативи като готови платформи и.т.н?
 
Ти добре ще фиксираш цена на клик, но ще успееш ли да намериш рекламодатели, готови да заплатят тази цена, дори и по-голяма? Иначе може да разпишеш какво искаш да прави системата и да я пуснеш за обсъждане колко би излязла. Според мен готовите неща едва ли ще са ти полезни тук.
 
Трябва ти много грамотен програмист който да сформира нужният екип програмсити, фронтендери и т.н. за да ти напарви нужната система - тоест ти трябват много пари :)
 

Горе