Как се прави сървър за CS

От: Как се прави сървър за CS

Първо да кажа, че точно CS сървър не съм правил, но принципно се прави както останалите сървъри... С линукс и съответната линукс дистрибуция за CS сървър мисля, че се намират по торентите. Ако не ти трябва да е професионален и надежден, сървър може да се направи и на уиндоус машина. Общо взето като си пуснеш CS тои ти прави сървър, избираш си карта брой плеъри и т.н. Рутера не разбрах какво общо има, най-вероятно интернета ти минава през него. За да мине сървъра през него, най-лесно е да зададеш DMZ и IP-то на компютъра ти(където ще е сървъра), от там нататък, обаче ще ти трябва и реално IP (за предпочитане статично) към което хората да се конектват. Ако IP то ти е статично, казваш го на хората и забравяш, ако е динамично(сменя се при всеки рестарт на рутера) трябва всеки пък да даваш актуалното IP.
Ако мрежата няма да е публична, а искаш да играеш с приятели, има ватиант да се направи VPN с Hamachi и реално с приятелите ще сте в една мрежа, без значение на реални и динамични IP-ta. Даже няма да ти трябва настройка на рутера...
 
От: Как се прави сървър за CS

Много благодаря за пълният и изчерпателен отговор, ако имам други въпроси отново ще питам:)
 
От: Как се прави сървър за CS

Откакто си взех CS GO през Steam съм забравил да търся сървъри :) Иначе едно време беше страшна мода да си направиш сървър :)
 
От: Как се прави сървър за CS

Направи forward на порта с UDP протокол, като също и задай машината да има статично вътрешно IP, за да не отпадне forward-а.
 

Горе