Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

zaekyt

Member
Имам удоволствието да ви поканя в една социална мрежа, но понеже тези за новини са твърде много така или иначе, решихме да направим една за онлайн игри :) - igraigri.net

Сайта го направихме, защото не намерихме друг такъв... Има толкова много сайтове с онлайн игри и нито едно място, където могат игри от различни сайтове да се предлагат, гласуват и обсъждат....

За администраторите на сайтове за игри - каним ги да добавят игри от сайтовете си в нашата мрежа, както вече правят някои :)

Процесът е лесен и бърз и се надяваме да имате полза от нашата мрежа като:
- привлечете нови посетители във вашия сайт;
- набавите линкове към вашите игри;

Някои данни за сайта:
- Уникални посещения на ден – около 350 и нарастват, повечето от Google
- PR – все още 0, сайтът е на 2 месеца (имаме добри линкове и на следващ ъпдейт очакваме 3 или 4)
- Място в Google при търсене на игри – 34
- Място в Google при търсене на онлайн игри – 14

Линковете от нашия сайт са напълно реални, без редиректи и nofollow и водят директно към игрите, дори и от началната ни страница :)

(Може да разгледате и брояча под страницата, който е открит)


Сайтът ще бъде развиван постоянно с помощта на още линкове, постове по социални мрежи и форуми, така че се надяваме скоро ще надмине 1000 уникални посещения на ден...

Няма никакви ограничения за броя на игрите, които се добавят, така че може да оприличите нашия сайт и на една бездънна тематична директория :)


И така след поканата, ще се радвам ако кажете какво още може да се подобри по сайта и оптимизацията му (освен дизайна, за него си знам и едва ли ще остане така, че е много постен). Това ми е първи опит със социални мрежи и ще се радвам на всякаква полезна критика :wink:

Ъпдейт от 2 февруари: Сайтът вече има към 600-700 посещния на ден и се изкатери до около 20-то място за "игри". Не знам защо никой не идва да събмитва :)
 
Последно редактирано:
От: Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

Ъпдейт от 3 април:

Сайта има 1100 - 1600 посещения на ден, 95% от Google. На 2-ра страница е за думата игри обикновено, от време на време прескача и на първа.

На ъпдейта хвана ПР3, а всичките категории имат PR2, има и други вътрешни страници с ранк.

Всяка игра, добавена в подходяща категория, има ПР2 линк за един месец. Линка си остава и после разбира се, просто не е от толкова силна страница вече. Обаче може да продължава да носи трафик, защото страниците на сайта се посещават по търсене на над 500 различни фрази на ден :)

При такива добри показатели наистина недуомявам защо само от 2 сайта се добавят игри системно... за чудене си е.
 
От: Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

Ъпдейт от 17 юни:

Сайтът има 1500-2000 посещения на ден, за думите "igri" и "игри" се движи между 10-15 място.

На последния ъпдейт получи PR4, а на повечето категории PR3. Припомням, че линковете от сайта са толкова хубави, колкото могат да бъдат - директно към добавените игри (дори от началната) и без nofollow. Ще наливаме още линкове към сайта, за да може на следващия ъпдейт да е с PR5 (а категориите с 4) и ако е възможно да се задържи на 1 страница за "igri" и "игри".

Все още се добавят системно игри само от 2 сайта, което е меко казано учудващо :)

За прецаканите като мен, използващи Pligg - следете си големината на кеш файла (забележете единственото число :D ), че може да ви докара голееееми проблеми. Във форумите на Pligg има инструкции как да му попречите да става прекалено голям с половин ред код, добавен на съответното място.
 
От: Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

Съжалявам, че пак вдигам темата, но този път е за да съобщя досадна неприятност по сайта...

Вече съм с ПР5 и ме засипват с ужасно много спам, нищо че съм добавил рекапча на всички възможни места... понеже ми писна да се занимавам да го трия, а ми се струва, че влияе зле на доверието на Google към сайта, спирам регистрациите :(

Имате 1 седмица да се регистрирате ако имате някакъв интерес (ако имате сайтове с някакви игри ще ми е странно да нямате), след това спирам рега и който иска акаунт, за да пуска линкове към игри, нека ми пише на ЛС и ще му дам.

Igraigri.net (където може да подавате всичко свързано напълно или частично с темата игри) вече е с PR5, като има 21 вътрешни страници с PR4 и още много с някакъв по-малък. Трафикът все още е между 1500 и 2000 посетители на ден. Линковете са 100% реални, включително директни PR5 линкове от началната страница и PR4 линкове от категориите, задържащи се доста време.
 
От: Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

Интересен начин за реклама, колега.
 
От: Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

Ами знам, че така звучи, ама наистина ми писна да трия спам по 3 пъти на ден и смятам да оставя сайта на самотек и да се занимавам само с оптимизацията му, така че бях длъжен да предупредя евентуални желаещи да се регистрират (още повече че нещо не ми работи опцията забравена парола, а някой може да си я забрави и да иска нов акаунт).
 
От: Каня ви в нова социална мрежа за онлайн игри

Имах рекапча на регистрацията и на събмита също и пак много спам - не са ботове, а хора, и нищо не мога да направя :(
 

Горе