Картинки с имена на кирилица в WP?

Fking

New Member
Открили ли сте начин да качвате и ползвате успешно картинки с имена на кирилица (картинка.jpg) в Wordpress?

Другия свързан проблем е, че тъй като си rewrite-вам, url-тата също на кирилица, в сорса изглеждат така
b8%d1%80%d0%b8/%d0%bb%d0%
Има ли начин да се направят и там да се показват чисто, какво в URL-то и както останалия текст на кирилица?
 
От: Картинки с имена на кирилица в WP?

Аз не, но ползвай латиница, аз поне като ползвам тука : http://drehionline.info - почти всички изображения в гугъл са мои по думите, дето се борих преди. Пък и те повечето са идиоти, търсят на латиница - хубаво е адресите на латиница, а заглавия и дескрипшъни на кирилица- поне при мен си бачкаше, пък като гледам drehionline.info още виси в изображенията доволно, а съм спрял с линкбилдинга одавна.
 
От: Картинки с имена на кирилица в WP?

Да и аз съм забелязал че google върши доста добра работа при "мапването" на латинеца към кирилица, но все пак бих предпочел да му "иззема" тази функция и да съм сигурен, че всичко е разбрано така както съм искал. А и има доста засукани думи, които имат по 20 варианта на латинеца.

Между другото по мои скромни тестове в GKT, търсенията в България на латинеца са около 5% от тези на кирилица, така че има смисъл... :)


p.s.

а по другия въпрос някой? "Чисти" URL-та в сорс кода и по възможност дори в адрес бара на IE?
 
От: Картинки с имена на кирилица в WP?

Ако качваш картинките през FTP, и по-конкретно ако използваш FileZilla програмата, може да проработи следния начин:
File -> Site Manager -> (избираш отляво сайта към който ще качваш картинките) -> отдясно горе от опциите избираш " Charset" -> "Force UTF-8" -> OK избираш отдолу.
На друго място видях един човек да го е обяснил това. При мен се получи. Иначе при мен картинките с имена на кирилица не излизаха на сайта, но когато направих описаното по-горе и пробвах отново да кача картинките с FileZilla, този път, слава на БОГА, картинките ми се показаха в сайта.
 

Горе