Киноклубове в интернет

rujel

Well-Known Member
Имате ли представа дали съществува такова "животно"? Откривам, че има много физически места в страната, които се наричат "киноклубове", но не откривам нито едно виртуално такова, където например да се обсъжда направата на любителски проекти (сценарии, евентуални желаещи за артисти и т. н.).
 
Все трябва да има някъде. Но сценариите и други авторски творения нямат място в интернет. Обикновено са си до последно тайна. Имаме една българска група, мисля, че беше Кино Зона: https://www.facebook.com/groups/780798875455293

Но не знам колко мачва това, което търсиш.
 
Определено публичната поява на сценарий на някакъв планиран като свестен филм си е явна греда, дори и ако говорим за аматьорско кино. Но точно в аматьорското кино си е нужно нещата някак да се задвижат, защото един сценарий сам по себе си не струва нищо, ако няма артисти които да играят, хора които да подготвят терена за снимане, както и например такива които да осъществяват заснимането (оператори).

Но появата на сценария в интернет си е съвсем на място, ако говорим за ограничен достъп. Сайт от вид киноклуб в който се правят любителски филми и в който процеса на изработка е ограничен. Всички участници постепенно получават нужния достъп, като преди това все пак имат някакво публично представяне.

Ако процеса на правене на аматьорски филми ви е интересен предлагам, то като начало предлагам тук в тази тема да се представят съответните желаещи. Аз например заявявам интерес към писане на сценарии. Ако се съберем достатъчно хора, то може вече да мислим и за сайт за проекта, където да почнем експериментална начална дейност.
 

Горе