Ключови думи в името на домейна???

zack

Active Member
Начи ако искам домейна ми да е оптимизиран примерно
при търсене на "bmw cars" най-добрия домейн, който бих
могъл да закупя е bmwcars.com Нали така :)

Сори, явно е така ама аз все пак да си питам :)
 
От: Ключови думи в името на домейна???

т.е. никой не знае кое е с по-голяма тежест за СЕО-то ли.
Щото все още има някой домейни с тире дето не са изкупени...
Само дето това че не са изкупени ме навежда на една друга мисъл
че тия с тире са по-зле. Някой знае ли със сигурност
 
От: Ключови думи в името на домейна???

Абе мен ако питате търсачките по-лесно рапознават отделените думи

вземи си с тире, нали сам каза, че тези без тире са заети
 
От: Ключови думи в името на домейна???

Ако се поразровиш тук из форума ще намериш кое колко тежест дава за доброто класиране специално в Гугъл (Google) - (б.а. - пиша и двете за оптимизация, не за друго). Като на първо са контент, линкове и на по-назад беше и домейн името. Но има други по-важни фактори преди това, като старост на домейна, и навигация на менюто. Но в крайна сметка ще ти е + да имаш такъв домейн. Определено е по-добре. Тире, без тирае - все тая. То си ги болдва така или иначе ако има събпадения. ;)
 
От: Ключови думи в името на домейна???

Един бонус от мен - ако ще се целиш за определена държава вземи си локален домейн (пример: страницата ти ще е за българи - вземаш си .bg, целиш се в Иран - вземаш си .ir). Оказва влияние. Може да провериш с моята страница - влез в google.bg и напиши "veselin".. няма да ме намериш. След това влез в google.us и напиши veselin - тогава резултатите ще са малко по-различни :wink: Ако си регистрирам veselin.bg ще изкоча по-напред от колкото с veselin.us Оказва някакво влияние - това е от скоро между другото, преди нямаше такова значение.
Дано съм бил полезен.

Edit: С тирета без тирета все едно, както каза Blinky с тире без тире все тая. Избора на добър домейн е първата крачка към оптимизацията, но не най-основната.
Еdit 2: Тези с тиретата не са изкупени, защото са по-трудни за запомняне от потребителите, не е от SEO съображения със сигурност.
 
Последно редактирано:
намери повече линкове от бг сайтове и направи и хоум пеиджа с повече български или задаи в уебмастър тулса че сайта е за бг предимно или с мета таг за указване на незик го направи макар че ние по принцип търсим обратният ефект за сащ... не е задължитено всичко само и снкои неща ще стане
 
От: Ключови думи в името на домейна???

BMW cars. Както се вижда от първите 10 резултата 3 са с ключова дума БМВ в домейна и то на сайтове на БВМ. 7 от тях има ключова дума БМВ в УРЛ извън домейна. Т.е. важно е да е в УРЛ, а не в само и единствено в домейна. Освен това ще си имаш проблем с използване на търгопвска марка в домейна. Сложи на поддомей и си ок.
 

Горе