Кое е по-добре за афилейт сайт

От: Кое е по-добре за афилейт сайт

С малкия и тясно свързан сайт можеш да постигнеш по-рано резултати - продажби, докато с големия се залага на повече продажби, но в по-късен период.
 
Моля за съвет , кой от двата варианта е по-добър за започването на афилейт сайт :

Да започна голям сайт в който да има категории с статии за продукти

или

малък сайт тясно свързан към един продукт ?
Здравей,
Искам да ти кажа, че има разлика между двата стила сайта. И двата са еднаква печеливши модела. Зависи на какво искаш да заложиш - силно концентират или идея широкообхватен. Пример за това е в програмата на Crocmint, там имат цял online shop с много продукти, който може да се промотира по един начин и тясно специализиран продуктов сайт, примерно за хапчета за отслабване, който пак се маркетира по различен начин. Общото между тях е, че се трупа контент, както и се страницата на онлайн шопа се оптимизира по един начин, така може и продуктовия сайт, който реално промотира само и единствено този продукт.

Няма точен отговор, поне за мен де. :) Важното е да успееш добре да го промотираш. ;)
 
От: Re: От: Кое е по-добре за афилейт сайт

Тук не мога да ти кажа нищо, то и двата модела може да работят еднакво добре. Но искрено ти го пожелавам. :)

благодаря аз също на теб ти пожелавам :) .
 
Блинки спомена CM, затова аз ще кажа при мен как е схемата с CM. Имам магазин с всички продукти на програмата - лъскав, има хубави сейлс копита, отстъпки за предишни клиенти и т.н. С две думи, гледам да не е поредният готов темплейт с дублиран контент. Имам и блогове, които ги ползвам за ревюта, сравнения между продукти, статии, кратки електронни книжки и т.н. И така докарвам трафик на блоговете и от тях линквам към магазина. Раздробил съм блоговете на подтеми - например имам няколко блога, в които пиша за отслабване, няколко за уголемяване, либидо, преждевременна еякулация и подобни, и няколко други. Гледам блоговете да са с полезно и интересно съдържание, а не да е очевидно, че са създадени с рекламна цел. И така горе-долу става нещо. Но трафикът наистина е Светият граал, а доброто SEO изисква доста опит, който аз се опитвам да придобия. Трябва да отбележа, че съм начинаещ, така че не мога да твърдя доколко разделянето на блоговете на подтеми по този начин е по-добро от поддържането на един голям блог, просто казвам как аз го правя. :) Ако някой иска, може да критикува подхода, който използвам. :)

Edit: Казах, че продуктите са от CrocMint, тоест аз съм техен афилиейт.
 
Последно редактирано:

Горе