Кой лаптоп да избера?

EASYSURVIVOR

Well-Known Member
На сестра ми ще и купим лаптоп евтин до 550 лв.. да се чудя между Леново и Асус..

ще се ползват за интернет сърфиране , слушане на музика филми и т.н. тук таме няква програма за инжинери ама предполагам няма да няква тежка програма.

https://zora.bg/product/ideapad-320-80xr00crbm-1
https://zora.bg/product/250-g6-1wy50ea-1
https://zora.bg/product/x541na-go206-1
 
Ако ще се използва само за тези цели, то нямат особено значение характеристиките. Иначе аз препоръчвам ACER. Имат най-добрите цени спрямо предлагания продукт. От предложените бих се спрял на Леновото, въпреки че към края на гаранцията започват проблемите
 
Тези на които си се спрял са с ниска резолюция (параметрите и качеството им няма да го коментирам) но според мен 1366 на 768 изобщо не трябва да се продават освен за хора с пвблем с очите.
 
Последно редактирано:
Lenovo ThinkPad, втора употреба за тези пари. Много са здрави и ги дават с две години гаранция, като новите. Моят го полях с вода, изгасна, след един ден го пуснах, шестак. Хем не е никак първа младост.
 
Не подценявайте условието: "интернет сърфиране" и "тук таме няква програма за инжинери ама ПРЕДПОЛАГАМ" .Преди време ми се наложи да поддържам офис с 14 лаптопа, точно със същите изисквания и моя съвет да се избере нещо поне с 8 GB ram и малък SSD бяха пренебрегнати. В последствие това "интернет сървъриране" се оказа много тежко, защото като се отворят 5 mailbox-а в gmail плюс 2 spred sheet-а в google drive особенно през Google Chrome и лаптопчетата - пишещи машини на Lenovo, клякаха яко. След това се почна едно мрънкане - ама не можем ли да ги оправим някак си, да ги забързаме, да сменим windows- a с Ubuntu , ама не става и не става. Щом се отвореше Chorme и всичко увисваше. Накрая се наложи да им добавяме по 4 GB RAM и да им сложим по един 100 GB SSD щото и без това всичко си се съхранява в cloud-а и се работи и редактира директно online. Избирай умно, ако не искаш после да висич постоянно на този лаптоп и да смучеш невъзможни решения от пръстите си, само и само сестрата да е доволна. Щото несъмнено, ще има коментари "ама ти нали го избра, оправи го"
 
Задължително втора употреба бизнес клас, отколкото нова пишеща машина за тези пари.
Аз не бих препоръчал на клиент нищо с марка Lenovo, но ако държиш на новото за тези пари Asus нямат добър вариант, а Lenovo имат нещо.

Избора е в твоите ръце и джоб!
 
Вземай Dell-а който ти пратих на линк, от тези купих 1 PackardBell доста напомпан и вече втора година си го ползвам без никакви проблеми. Съотношението цена-качество е перфектно!
 
Аз лаптоп си имам за мен... Ползвам от 2010 година DELL inspiron 5110.. core - i3 8 GB RAM 1 GB video card и откакто си го инсталирах не съм имал никакъв проблем.. За 7 години си е чук.. освен че си замина батерията друго няма. Ще видим по коледа оставихме може да добавим още пари за нещо хубаво
 
Аз лаптоп си имам за мен... Ползвам от 2010 година DELL inspiron 5110.. core - i3 8 GB RAM 1 GB video card и откакто си го инсталирах не съм имал никакъв проблем.. За 7 години си е чук.. освен че си замина батерията друго няма. Ще видим по коледа оставихме може да добавим още пари за нещо хубаво
Вие със сестра ти, не сте ли големи за "непланирани приходи" по Коледа? Вземи и един refurbished лаптоп от kozelat.com примерно и му сложете повечко RAM+SSD
 
Нов за тези пари е непосилна задача. Вземи си втора ръка DELL, много издръжливи и почти всички модели са подходящи за гореизброените цели. Не съм голям специалист, казвам го от личен опит - преди да си взема MacBook-а, бях с един такъв, никаква грешка нямаше даже да го залееш с нещо, да го изпуснеш или да свалиш тежки програми, които не биха се възприели добре от лаптопите на тази цена.
 
Аз бих бягал далеч от всичко с марката Lenovo...
ЩО бе. Аз съм на същото мнение за Асусите....страшни шитни. Ама може и да съм взел нещо в ниския им клас, което пак не ги оправдава за разпада на корпуса. ;)
 
В най-ниските класове няма абсолютно никакво значение марката. Това не са машини правени по дизайн и в инженеринговия отдел на съответната фирма, това са машини купувани от трети производители, на които просто им се слага съответната лепенка. Главният аргумент там е най-ниската цена - забравете за качество на сглобка, качествени материали и т.н.
 
Има смисъл да се избира, този за който има свободни драйвери за Линукс . Щото след някой друг месец майкрософт ще отвори голямата си уста за пари и ще има преследване на пиратските ОС както са почнали в много държави вече. Ако пък си купуваш компютър с лицензиран в него windows да си знаеш че полвината пари ги даваш за софтоер което не е готино)))
 
свободни драйвери за Линукс
Че линукс подържа много повече хардуер. Относно това да си избираш хардуер по софтуер, знам само една фирма предлагаща го и това са Ябълките. Гледайте машината да е от високите класове на производителите. Реално другото са лепенки :). Аз лично съм доволен от IBM(Thinkpad), Lenovo, Dell.
 

Горе