Колко от вас ползват Google Ad Manager?

katsar0v

Active Member
Интересно ми е колко от мастърите тук ползват ad manager от гугъл като система за реклами. Ползвате ли автоматично бидване или продавате директно?

За тези които продават директно един леко технически въпрос - при cpc как сравнявате при клиента колко от кликовете са пристигнали (ако сравнявате изобщо)

Интересувам се от тези системи, OpenX ми грабна окото и ако някой има опит или вече е пъблишър, ще се радвам на малко insights, тъй като съм чувал, че човек трябва да има милиони импресии, за да го приемат там.
 
Е как така никой не е чувал. :)

Вече зависи за какво ти е. Да, Google Ad Manager е много хубав инструмент, но си имат някакви минимални изисквания, а именно това с импресиите. От много време насам, може би повече от 4-5 години OpenX е Revive AdServer, на OpenX Software Ltd. За мен лично е супер добра система, нужна ако ще управляваш не малък обем от кампании като разбира се имаш няколко опции и функционалности за тяхното сервиране. Форумът ползва това банер софтче.

Вече ако имаш някакви конкретни въпроси, ще ги обсъдим, ако искаш. ;)
 
Ad Manager няма изисквания относно импресиите (бившото DFP), тъй като го ползвам, по-скоро AdExchange платформата с автоматичния бидинг, интересно ми е ако някой я ползва тук.

А през Ad Manager всеки може да си пусне AdSense, което също е вид бидинг платформа, но AdExchange, си имат претенции, предполагам, защото рекламите са по-качествени и една идея по-добре платени.
 
Какви са изискванията на AdExchange (милиони импресии на месец?) и как се кандидатсва? @Blinky ако си се регистрирал успешно там, ще се радвам ако споделиш твоя опит с AdExchange :)
 

Горе