Колко струва (каква е цената на) Predpriemach.com?

Колко струва (каква е цената на) Predpriemach.com?

  • 2 000 - 5 000лв.

    Votes: 11 16.4%
  • 5 000 - 10 000лв.

    Votes: 14 20.9%
  • 10 000 - 20 000лв.

    Votes: 8 11.9%
  • 20 000 - 50 000лв.

    Votes: 15 22.4%
  • 50 000 - 100 000лв.

    Votes: 9 13.4%
  • 100 000 - 200 000лв.

    Votes: 1 1.5%
  • над 200 000лв.

    Votes: 9 13.4%

  • Общо гласове
    67

RealMoney

Well-Known Member
Отворен въпрос към всички потребители (по ваша преценка) и най-вече към @Blinky :)

*Анкетата е анонимна
 
Абе знам, че е анонимна - ама може ли този/тази, за над 200к да каже защо?

Ще е добре по опитните в търговията със сайтове да направят прости сметки - примерно брой регистрани, мейли, активност, а у и защо са казали, че струва в гроните граници.
 
Аз си го оценявам много високо, но това си е лично мнение и съм силно обременен от факта, че си е бебчето ни. :) Интересно ми е мненията повече. :) Ама и защо - как ще си ги избиете тия пари след като налеете сумата. Мерси за анкетата. Ще е интересно да видя различни гледни точки. :)
 
Аз си го оценявам много високо, но това си е лично мнение и съм силно обременен от факта, че си е бебчето ни. :) Интересно ми е мненията повече. :) Ама и защо - как ще си ги избиете тия пари след като налеете сумата. Мерси за анкетата. Ще е интересно да видя различни гледни точки. :)
Блинки, така излиза, че сайта не генерира печалба - така ли е?
 
Блинки, така излиза, че сайта не генерира печалба - така ли е?
Мда, да си видял Мтел, или някой друг велик рекламодател скоро време. Въртим предимно бартери, наши проекти и чат пат някой друг рекламодател, ако дойде. За това човекът пуснал анкетата се надявам силно да не се осланя на финансовите параметри на сайта, а сайта като ресурс и потенциал. ;)
 
Мда, да си видял Мтел, или някой друг велик рекламодател скоро време. Въртим предимно бартери, наши проекти и чат пат някой друг рекламодател, ако дойде. За това човекът пуснал анкетата се надявам силно да не се осланя на финансовите параметри на сайта, а сайта като ресурс и потенциал. ;)
Е добре след като има ресурс и потенциал, защо не му изкараш и печалба?
 
Блинки чака ситуация ''бф папка инстаграм в зародиш'' и тогава скача с асо пика:D
 
Е добре след като има ресурс и потенциал, защо не му изкараш и печалба?
Обикаляхме, говорихме, но факт е, че рекламодателя си иска плявата и да се излива по много. Никой не му пука, че имаш ххххх на ден специализиран трафик. Щом минава от тук, ще мине и през блиц и там ще видят рекламата. А да пуснем адсенс за 4 лева на ден, мерси.... :) Наи-монетеризащия механизъм за сега е този да въртим собствени неща, и разбира се бартери. А ако някой рекламодател реши, че може да продаде повече .... хм .... да речем мобилени планове с телефон.....от блиц, или друг велик източник да толкова важни новини, то добре дошъл е. Имаме и специални отстъпки за подобни. Но като цяло пазара на CPM е контролиран от медия шоповете, а те си гледат днес да предоставят на рекламодателя еди колко си импресии. Сами може и да се досетите какви капацитети ръководятв повечето маркетинг отдели - та и за това няма да се види рекламодател тук. Масата пред качеството е в този бизнес.
 
Всяко нещо струва точно толкова, колкото някой е склонен да плати за него. Тъй като нямам намерение да купувам форума (и не разбирам от цени), не гласувах в анкетата, но пък темата е интересна и използвам случая да се абонирам.

Факт е, че Predpriemach.com е сред малкото естествено живи форуми. ''Естестествено'' означава, че не се списва от собственици и co. под различни никове с цел симулиране на активност. Това, само по себе си повишава, ако не финансовата, то поне сантименталната му стойност.
 
За мен форума е не само място, от което мога да гледам като сайт за изкарване на пари, но и място, на което срещам хора, специалисти, адекватни и предприемчиви. Няма къде другаде да питам за някой бъг, а след време и да си пусна тема за простор или шипки, нещо супер битово. Аз май не трябваше да гласувам в анкетата, но като цяло може да извадите един глас от над 200 000лв. :)
 
Аз също само ще отчета мнение, защото не ме бива в точна преценка от този тип. Също смятам, че "струва точно толкова, колкото някой е склонен да плати за него", както вече беше посочено. Рекламата по форумите в България, поне по мое мнение, не е интересна толкова за рекламодатели. Мисля, че просто има доста трезвомислещи хора по тях, а това не е приоритет.

В един друг форум, в който участвах като модератор, се опитахме много неща да променим, но уви не се получи. Беше много ценен, имаше много полезна информация, която натрупахме в продължение на доста години. Дори се стигна до общи представяния на марката в България, но те не видяха смисъл да продължат или да се поинтересуват те самите. Трябваше всичко да им се сервира "сготвено". Форума остана много ценен от полезната му страна, но излишен за администратора и страничните хора.
Не знам каква е идеята с темата, но дано не се стига до такива неща.
 
Всеки сайт, продукт и каквото и да на този свят има живот. Вече когато хората зад проекта не виждат смисъл от него, това вече е кофти, а често се случва някой да не виждат смисъл от това, че не носи никакви облаги на собствениците си. За потребителите е ясно, за тях носи информация, от която могат да извлекат полза, но за жалост за БГ е така. Има може би 2-3, може и да са повече, но се броят на едната ръка, които изкарват пари, и то не малко, на собствениците си. Единият е бг-мама, сещам се за офролд, и може би одит-бг, а да и инвестора, може да има и други де, но тези са ми попадали в полезрението и съм сигурен за тях.

Правейки форум на такъв пазар, според мен или го приемаш като страст и имаш нон стоп желание той да расте и да обогатява мрежата и знанията на хората, поднесено от други хора, или ако искаш да ти изкарва пари - търсиш му други начини за монетеризация. Често това е чрез вътрешна реклама на твой друг проект, слагане на някакви ад мрежи, което не е много печелившо тук, заради яките бюджети, които се отделят за интернет реклама, или просто други варианти - платено съдържание, членство.

Вижте примерно чуждите. Където и да съм се ровил някъде за инфо, все е било форум или сошъл сайт. Например Блекхет в момента са в силата си, както и уърира, взимайки пари на хората за реклама, същото важи и за уеб хостинг толка....за разлика от тук, там са вече и други пазарите - световни. :)
 
Според мен нещо в рамките на 20 - 50 хиляди и ще се опитам в няколко реда да напиша защо:Л

- Тясно специализиран форум.
- Над 10-годишна история.
- Всекидневно се регистрират нови хора. В момента мисля, че има повече от 5 хиляди потребителя, но може и да се бъркам. Пиша го, без да гледам статистките.
- Излиза на челни места в Гугъл по някои много тясно насочени неща свързани с интернет маркетинга; бизнеса и т.н.

Мога да напиша още много неща, но няма смисъл. Честно казано обаче, не вярвам, че някой би дал такива пари за форум, от който няма как да изкара почти никакви пари. Както Блинки спомена - трудна е монетизацията за такъв форум. Дори да го набухат с реклами, няма да прави повече от 50 лева на ден от всички рекламни мрежи.
 
1500 лева е цената на форума.
 
  • Like
Реакции: CTAH
Високите оценки са малко утопични, поради факта, че няма нужда от продажба, но това не променя реалността - как би оценил Х бизнес актив, ако не носи доход :)
 
Що не го пробвате с адсенс тоя форум? Много световни форуми с подобна насоченост монетизират с адсенс... Каквото и да е, ще е по-добре от сега.
 
@traiki , мерси за цените, но и за толкова не бихме го продали. За нас той си е като малко детенце и с него успяваме някак да обединим хора не само с еднакви интереси, но и много от моите приятели, с който поддържам връзка са от тук, което си е безценно за мен лично, но вече пазара друго ще каже. Смея да кажа, и надявам се да не звучи много нахакано, но форумът си е може би най-големия в областта си. Тясно специализиран е вече търкаляме 12та година, което за онлайн сайт не е малко време. :)

@blackout8 , прав си отвсякъде. Пазарната му цена на база печалби би била около нулата. :) Но пък има си много още какво да се желае от към монетеризация, но за момента не лъмтим, доста време изкара така, какво пък толкова. Аз даже си мисля, че хората тук трябва да се Ок с факта, че не са залети с реклами или не се следват интересите на някой, който си плаща всеки месец и прочие. Да, от пазарна гледна точка, в случай, че решим да го продаваме, направо няма какво да си говорим, наистина.

@biaaro , щото няма голям смисъл, според мен. :) Но някой с форум и бг трафик да сподели, как е на 5,6,10К на месец бг трафик в неговата област, и ще се види дали има смисъл, според мен всичко под 300 лева не месец си е безсмислено. Но ще се радвам на коментари по темата.
 

Горе