Конгрес за онлайн търговия в България

zoomaniak

Well-Known Member
През април предстои първият конгрес за онлайн търговия в България

Целта на събитието е да повиши нивото на бранша като покаже добрите практики за развитие на електронна търговия


На 3-ти април т. г. в Интер Ескпо Център ще се състои първият конгрес за онлайн търговия в България – eCommCongress. Събитието се организира от Event Bakery и ще се стреми да събере на едно място всички, заинтересовани от перспективите на този бизнес. Целта на конгреса ще бъде да повиши нивото в бранша, като покаже добрите практики в развиването електронната търговия.

На eCommCongress ще бъдат дадени примери и препоръки как онлайн търговците да повишат ефективността си, да привлекат нови клиенти и да изградят лоялни такива като печелят повече; как търговците с физически обекти да използват наличните ресурси, за да увеличат печалбите си като продават и онлайн, и да достигат до още повече клиенти, независимо къде живеят те и в колко часа биха искали да си пазаруват; как клиентите да правят изгодни за тях онлайн поръчки като същевременно пестят време, пари и имат комфорта да пазаруват от желаното от тях място и свобода на избора.


Един от лекторите на събитието ще бъде Спас Сливков – изпълнителен директор на OLX.bg, част от медийната група Naspers, която оперира в 107 страни по света. Той ще сподели добри практики за добри продажбие онлайн с минимална финансова инвестиция.

Лектори ще бъдат още Ева Вучева – директор корпоративно развитие на ЦИЕ Fashion Days Group; Георги Мирчев, който се занимава активно с проучването и интегрирането на най-добрите практики и методологии за развиване на онлайн бизнес;

Стефан Чорбанов – съосновател на Stenik, една от водещите уеб агенции за разработка на интернет магазини в България; Огнян Младенов – един от водещите експерти по оптимизация за търсещи машини; Георги Христулев ще говори за E-mail маркетинг и как да превръщаме всеки клиент, „влязал“ в онлайн магазина ни, в лоялен;

Никола Романов, който е успял за 8 месеца да обработи поръчки за 100 000$, при това без да има собствен онлайн магазин;

Огнян Лахчев – част от екипа на eMag, професионалист в развитието на Marketplace платформите в глобален мащаб и мобилна търговия, която се очаква в близко бъдеще да доминира онлайн каналите за продажба;

Василена Вълчанова – маркетинг мениджър на Ozone, тя ще разкаже как да обгрижваме своите клиенти за да се завърнат.


Освен семинарна част, събитието ще има и изложение със свободен вход за посетители. Посредством него фирмите и доставчиците на онлайн услуги ще се срещнат с всички, желаещи да правят бизнес. Сред тях ще бъдат и представители на Комисията за защита на потребителите. Експерти ще отговорят на въпроси и ще дават съвети за успешно развиване на онлайн търговия, съобразено със закона и потребителите.

Източник:
http://goo.gl/zxymlM
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

От тия с дебелите имена има ли поне един дето да има собствен онлайн магазин ???

Това стана ебати порнографията - Бивши затворници от Уолстрийт ще ни учат как да станеме настоящи.

Хора дето в живота си един магазин не са направили и развили ще ни учат на онлайн търговия

Утре чукчита ще ни учат как на плаж да ходиме
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

От всичките гореспоменати, само г-н Чорбанов е започнал със съдружникът си from scratch, но пък е започнал да прави е-магазини за 3-ти хора, не за себе си като агенция. Чак тея години сигурно е почнал и онлайн магазини и за себе си, кой знае. Ако беше from scratch online магазин, който и да ПРОДАВА артикули, които са продаваеми и тиражни, и то за себе си, вече щеше да е друго.

Другия е г-н Романов, за който вече 100% знам, че си е Solo Player с eBay Store (че и в AMZN минал). Ако това влиза в графата с „онлайн магазини“, значи е успял. Въпросът е, че с „DS from AMZN to eB“, както и от 3rd party stores пак към eB (и като цяло Copy & Paste работа) няма много „храна за мозъка“, ако така мога да го нарека, т.е. работа по оптимизация, бранд на дадения сайт/марка и прочие дейности. Ако той ми намери някога поста, да не се обижда, но преди 8-мия месец да започна, тогава ако се беше досетил сам за тази ниша и способ, тогава може би щеше също да има още по-голям признание.

Останалите – които НЕ са започнали from scratch нещо СОБСТВЕНО и като цяло ПРЕДПРИЕМАЧЕСКО – вярно, може да се научи доста от тях и опитът им – НО все пак зад гърбът си са имали и имат солидни (десетки хиляди, стотици, някои милиони) бюджети (0LX/Naspers/e**g групата и 0z0n3, зад които стояха Megalan и по инициатива на RazoR наравиха магазинът си 2007-8г., 2010 Mtel купи Megalan, изобщо…).

От всичките единствено Романов може да сътвори from scratch 3rd party website/e-store, където да си предлага и продава артикулите, тъй като той вече има нужният бюджет, събран със собственият си труд и умения (придобити ясно откъде). Не, че и другите не могат или не са го направили, или няма да им е като „детска игра“, но изживяването е съвсем друго. ЕДНО е да имаш екип от хора (програмисти, дизайнери, всякакви), на които като им заръчаш нещо да го изработят да го направят, тъй като това им е работата (Stenik, 0z0n3 пак Stenik, останалите са ясни), ДРУГО е да си г-н Никой, с нулев или клонящ към нула бюджет, Solo Player

…и да си лектор на събитие, където са разкажеш първите си стъпки в бизнеса, как си започнал, откъде, с колко пари, разрастване, бранд и прочие, т.е. собственик да говори. Такъв може би е Калин (kaldata/bomba) – и новинарски, и е-магазин, и уроци.

Аз пак не виждам така или иначе Wholesalers/Volume-members. От UK се сещам за един, беше почнал от нулата 2009 – CJS-а (инициалите са му дори и трите имена, иначе това е и марката му). Пишлеме, което се разрастна бая бързо, събра бюджет, нае support-аджии, получи разни UK-ски награди на разни събития и прочие, евала му, това е завършен и проспериращ предприемач (разбира се, че му завиждам, няма как; това, дето е постигнал там, ако и аз живеех там, може би също щях да постигна). Първия милион отдавна е минал, както и стохилядната поръчка преди години още. И няма dropshipping, няма и copy & paste – постоянно търсене на най-добрите цени, suppliers/wholesalers и пр., доста измамници е срещнал по пътя, нормално. Ама едно е някой да те метне с 2k лири, които са ти седмичната печалба в 2009-2010г. още, друго е на мен 2k лири да ме метнат, което ми е 90% от целия бюджет, събирани няма да обаждам колко месеци.



Пък и отделно НЕСофийски събития рядко виждам. Как пък веднъж за Перник не видях, за Стара Загора, за Видин? Именно, що пък не за Видин? Щото всеки бяга или към SF, или към 2-рия терминал, а това поне аз не го подкрепям и за мен е бягство и същевременно лесно решение за почти всеки НЕуспял в провинциалния малък град, че и село (тук сигурно идват и десетките въпроси тип „Как да успея, няма работа, няма и доходосна такава също, а програмист не ми се става.“ – нормално, но пък и още по-трудното е да СЪЗДАДЕШ работа от нищото, т.е. да станеш работодател, да наемеш хора, да се разрастнеш). Успей там, където си (не заминавай за SF/DE/UK/ES/IT/FR/US)? Трудно е, да. Единици са, да. Рядкост са, да.
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

Аз не разбрах ... Колко ще струва?

Освен това така подбраните лектори нещо ми намирисват нещата...
Целта на тези хора не е да си създават конкуренция а да зарибят нови клиенти
 
Защо толкова скептично. Имената не са случайни. И аз виждам един голям плюс, който е за всички - популяризиране и говорене за онлайн търговията, което е в пъти по-добре за нас, отколкото да има семинари за тв, радио, преса и не знам си какво. И накрая като теглиш чертата интернета пак с някакви си 5-10% пазарен дял при рекламодателите и бизнеса като цяло. ;) Така, че определено аз виждам голяма полза и не е лошо да сме съпричастни. А това кой какви проекти има и какво прави, няма защо да се коментира така агресивно, защото всички сме колеги и се борим затова интернет да вземе над 50% от този рекламен пазарен дял. ;) Иначе да, всеки ще използва изнасянето на лекцията си и като самореклама. ;)
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

Ценaтa е брутaлнa и ме откaзa окончaтелно.
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

То това си е бизнес, те очакват примерно 300 човека да им дойдат и да си купят билети, спонсорите са им дали х пари и те трябва да излезнат напред след като платят за 3 зали в центъра, кетъринга и евент мениджмънта.

Кво искаш, да е по 50 лева и да им дойдат 1000 човека на лекциите, ли? И да нямат толкова столове, столове да трябва да наемат... Ае бегай са... Че втората година ще са им 1500 човека и ще трябва в повече дни и зали да ги разцепят. Ти си луд...

Така е по-добре, споменати по-горе хора ще си напълнят фирмичката с клиенти до края на годината да им правят "перфектните" магазини по 6 месеца минимум и всички са доволни.
 
От: Re: Конгрес за онлайн търговия в България

Бате, с теб сме ходили на дсотатачно подобни прояви за да сме се нагледали на всякакви щуротии, Точно и мената не са случайни. От сега знам какво ще говорят ...
Спас Сливков – изпълнителен директор на OLX.bg, как да му пращаме смс и да рекламираме при него че да си повишим продажните.
Ева Вучева – Fashion Days Group
Огнян Лахчев – част от екипа на eMag, тези са дропшипари, ще търсят балъци да си листнат при тях стоките и да им дават 28-35% комисиони
Стефан Чорбанов – съосновател на Stenik ще обеснява как трябва да му се дадат едни хиляди пари за да ви направи печеливш онлайн магазин и колко много е направил / междо другото сайта им е много тежък/

Тъка кой остана ?
Каде е SEO то
Да Огнян Младенов - нищо лично срещу него и той има нужда от нетуъркинг

Георги Христулев сигурно има списъй с 3 000 000 доказано активни емайли които само чакат вашите рекламни кампании и той ще ви предложи отстъпки.

Виж Василена Вълчанова ще е интересна сайта им е толкова грозен че наистина има нужда някой да се потруди за завръщането а и нишата им е доста трудна де...


Освен семинарна част, събитието ще има и изложение със свободен вход за посетители. Посредством него фирмите и доставчиците на онлайн услуги ще се срещнат с всички, желаещи да правят бизнес. Сред тях ще бъдат и представители на Комисията за защита на потребителите. Експерти ще отговорят на въпроси и ще дават съвети за успешно развиване на онлайн търговия, съобразено със закона и потребителите.

Колеги не се лъжете всичко това се прави ако могат да ви измъкнат паричките.
Реално нищо ново няма да научите. Ще чуете само колко са велики лекторите. На въпросите ви няма да се отговори конкретно или няма да чуете нещо повече от това което сте чели из нета в различните блогове и този форум.

Не мислете че ще раскрият бизнес моделаси или ще ви помогнат да станете големи и да им ръчкате пазарния дял...


Защо толкова скептично. Имената не са случайни. И аз виждам един голям плюс, който е за всички - популяризиране и говорене за онлайн търговията, което е в пъти по-добре за нас, отколкото да има семинари за тв, радио, преса и не знам си какво. И накрая като теглиш чертата интернета пак с някакви си 5-10% пазарен дял при рекламодателите и бизнеса като цяло. ;) Така, че определено аз виждам голяма полза и не е лошо да сме съпричастни. А това кой какви проекти има и какво прави, няма защо да се коментира така агресивно, защото всички сме колеги и се борим затова интернет да вземе над 50% от този рекламен пазарен дял. ;) Иначе да, всеки ще използва изнасянето на лекцията си и като самореклама. ;)
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

Ако аз и СТАН отидем ще предоставим толкова полезна информация от колкото всички лектори взети заедно :D :beer:
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

Най-много ме радва участието на Спас Сливков разполагащ с неограничен бюджет зад гъза си за сайт за обяви нямащ нищо общо с онлайн търговията....
 
От: От: Конгрес за онлайн търговия в България

Взимам повод от думитети и ще организирам семинар по интернет търговия.
Ще поканим и още някого от форума за лектор.
И няма да е в София а на морето ...
или в Пловдив в този град най0бързо се развива онлайн търговията.


Ако аз и СТАН отидем ще предоставим толкова полезна информация от колкото всички лектори взети заедно :D :beer:
 
От: От: Конгрес за онлайн търговия в България

Взимам повод от думитети и ще организирам семинар по интернет търговия.
Ще поканим и още някого от форума за лектор.
И няма да е в София а на морето ...
или в Пловдив в този град най0бързо се развива онлайн търговията.

Защо не направите един уебинар? Само от форума ще съберете аудитория. Тъкмо ще гледат и тези, които нямат времето да ходят по събития в момента.
 
От: От: Конгрес за онлайн търговия в България

Взимам повод от думитети и ще организирам семинар по интернет търговия.
Ще поканим и още някого от форума за лектор.
И няма да е в София а на морето ...
или в Пловдив в този град най0бързо се развива онлайн търговията.


Може и в Котел, мога да ви уредя зали и хотели :)
 
Re: От: Конгрес за онлайн търговия в България

Ако аз и СТАН отидем ще предоставим толкова полезна информация от колкото всички лектори взети заедно :D :beer:

Тук нямам грам съмнения. Лично потвърждавам. ;) Ама защо бате не пишете за лектори. Знам, че не търсите известност (поне така си мисля), но вярвам, че няма да ви откажат. ;)
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

Парата на спонсорите ще трябва да се дели на повече лектори. :)
 
От: Конгрес за онлайн търговия в България

Аз ш дода като сеирьдия, пари ще ми искате ли?
 

Горе