Търся: Копирайтър за писане на статии за потребителска електроника

paradoxkc

Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Здравейте,

търся копирайтър за дългосрочно писане на статии(не превод) за потребителска електроника.

Брой статии - 20/месечно.
Обем - 1500-2000 думи/статия.
Уникалност на текста - над 95%
Език - български

Цена - по договаряне.
Срок за плащане - на всеки 10 предадени статии.
Начин на плащане - банков път, paypal

На одобрените ще бъде изпратено задание за подготвяне на тестова статия, която се заплаща.

Моля заинтересованите да изпратят своето портфолио + оферта на:
Лично съобщение или e-mail [email protected]
 

rujel

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
То добре, ама за статии представящи потребителска електроника си трябва ти самият да си я тествал тази електроника, за да има как да я коментираш. А 20 статии на месец няма да са подходящи да са само на тема от вида притежавания от теб смартфон.
 

tekstmag

Active Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Здравейте, paradoxkc,

От задачата Ви се подразбира, че ще има продукти (потребителска електроника) за описване. Така ли е?

Ако - да, продуктите налични ли са за лично изпробване? Иначе - как си представяте да са описани и представени? Преразкази на събрана онлайн (или даже предоставена от Вас) информация не е сериозен вариант за мен. А за Вас?

Какви текстове очаквате, paradoxkc? Благодаря предварително за отговора.
 

Blinky

Owner
Рейтинг - 100%
27   0   0
То добре, ама за статии представящи потребителска електроника си трябва ти самият да си я тествал тази електроника, за да има как да я коментираш. А 20 статии на месец няма да са подходящи да са само на тема от вида притежавания от теб смартфон.
И е така, и не е така. Първо нека правим разлика между информативни статии и ревюта. Второ, имам една копирайтърка, което пише от диети, до хостинг, та чак до автомобили. Веднъж я питам, как го прави. Защото наистина изглеждаха писани от човек, които е имал допир. Тя ми каза просто, че проучва, чете, образова се малко и после пише. Наскоро един приятел ми разказа много ценна информация за слънчевите панели, а беше чел в нета и гледал клипове.....според мен с пълно самочувствие може да напише статия и той.
 

rujel

Active Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Blinky прави разлика от продукти от вида ясни като цяло и такива от които може да ти се промени начина на живот буквално из корен. Когато купиш автомобил, то в 99% от случаите сядаш и караш по познатия начин. Когато купиш соларен панел - инсталираш и получаваш ток. Тук няма какво да се коментира от обикновен потребител, защото нещата се ползват стандартно, а за евентуалните неприятните ефекти можеш да научиш не като го ползваш за кратко, а като проучиш нещата в интернет.

При потребителската електроника (забележи, не казвам потребителските стоки като цяло) ти си в непрекъснат контакт с устройството и така то ти влияе на начина на живот. Примерно един бойлер може да има функция за отдалечено включване, но дали има функция, която да ти сигнализира, че водата е загряла? Или да те предупреди, че се намираш твърде далеч от дома (примерно на 200 километра), когато включваш бойлера? Тези неща само с директен досег до устройството можеш да ги видиш дали са налични, защото в интернет едва ли някой ще коментира такава уникално странна функционалност (но тя може да е много полезна за хората, които пътуват често). Давам пример с бойлер, а не със смартфон, защото при последния нещата са още по-така в направление трябва да се пробва.

Проблемът е, че понякога от желанието да ти върви стоката добре се стига до изродените случаи в които се наема човек, който си няма представа от продукта, но почва някак да го хвали и тъй като умее да разказва сладкодумно, то има много хора, които му се вързват. Да, обаче, това си е чиста проба измама или по-точно манипулация, както и да го гледаме.
 

Blinky

Owner
Рейтинг - 100%
27   0   0
Не знам точно за какво говорим, но всеки с желание да научи нещо и да го превърне в материал, не е нещо много велико нещо. И реално е достатъчно да пренесе информация по нормален и лесно за възприемане начин. Вече, ако ще се влиза в детайли и подробности, е друго. Аз като наемам контент райтър гледам да създаде нещо на повърхността, а за детайлите си оставам сам или някой, който се занимава, за да си го опише по-професионално. Ще бъдеш доста изненадан, но много контент райтъри пишат на база прочетено и разбрано, а не на пробвано и проучено от първо лице. Примери много, като за един се сещам конкретно - това е за сферата с отслабване. Не ги пишат хора, пробвали всяка диета, но такива които са чели, проучили до някъде и пишат, взимайки базата и от други места разбира се. Да яко е да си специалист и да си пишеш сам всичко. Това е в случаите, в които е някой голям световен блогър с много почитатели. За обикновените хора, които искат да се сдобият със статия, с цел да я плеснат на блога си за съдържание просто или някъде другаде, за да извлекат няколко линка е друго.

Ако ще пробваш нещо, за което ще пишеш, говорим вече за ревю на продукт, за сериозно проучване и определено за доста по-стойностно съдържание от това, някой да прочете 2-3 статии, 1-2 ревюта и да синтезира най-важното, макар, че съм виждал и случаи да се получава и по-добре. Защо ли. Защото потребителя го мързи, и колко по смляна и точна информация получи, толкова по-добре. 90 процента от маркетинг идеята е хвалене на продукта и представянето му като най-великото откритие след пелецилина. Останалото е стигане до потребителя, за да го прочете и вземе 'умното' решение. Измама е много силно казано, аз го наричам 'напомпване'. Което е някъде на границата. Измамата е да получиш нещо, което тотално не е това, което си искал. Съмнявам се такива търговци да оцеляват дълго време.

И за бойлера...ако производителя не е написал сам на инструкциите, които ги има сигурно в интернет, на какво разстояние хваща устройството, то кофти работа. Мисля, че контент райтъра е най-малкия проблем вече. Ако някой в интернет не се е похвалил, че си е взел бойлер, до който еди какъв си обхват с мобилния си телефон, значи света не отива на добре. А ако не го пише и сайта на производителя, или някой от официалните му търговци, значи и тия толкова могат да продават, като това им е водеща характеристика.
 

unshared

New Member
Рейтинг - 0%
0   0   0
Вичков пак си търси човек за писане. Толкова ли не можа да се намери такъв? Колко народ вече се пробва, че даже аз в това число. Но Вичков търси някой, дето не съществува сигурно...
 

Горе