Купуване на реклама във Facebook от потребител

Convenix

Member
Здравейте!

Според вас има ли смисъл да се купува реклама в някоя facebook страница от потребител, който предлага реклама във страницата си?

Ако сайта ми печели само от Adsense, то не е ли глупаво да се купува реклама от страница, тъй като, собственика би си направил сайт и да си пуска той неговия сайт.

Мисълта ми е, че ако от Adsense се печели X лева, то човека, който предлага рекламата ще я пусне за (X+Y) лева, защото ако е за по-малко от X, то той ще печели повече от Adsense отколкото от предлагане на реклама.

Та така аз ще спечеля X лева, а ще съм платил X+Y лева за реклама?

Като цяло нямам опит нито с adsense нито с хората, които предлагат реклама в страницата си. Ще ми разясните ли как стоят нещата и най-вече има ли смисъл да се купува реклама от фейсбук страница, ако в сайта единствената монетизация е чрез Adsense.

Благодаря!
 
Реално си на вълната "искам да печеля без да влагам" това е много ама много неправилно мислене! Рекламата е инвестиция която не се възвръща веднага но напред във времето с сигурност ще се възвърне и то в пъти. Разбира се ако съдържанието е интересно за посетителите.

Но да има смисъл защото така ще вдигнеш посещаемостта на уеб сайта си и има голям шанс тези посетители да се върнат отново.

ТАКА ЧЕ ПРИ ВСИЧКИ ПОЛОЖЕНИЯ ТИ ПЕЧЕЛИШ!
 
Едно нормално изграждане на хубав сайт ти е минимум 300 лв (домейн, тема, хост, евентуално плъгини), от там съдържание, правилно позициониране на реклами, поддръжка и други. Как мислиш е по-лесно, да си вземеш парите на готово за рекламата или да мислиш всеки ден какво да пускаш и дали накрая на месеца адсенс няма да те орежат или баннат?
 

Горе