Куриерски услуги от Рапидо?

webstil

Well-Known Member
Здравейте колеги, от две седмици ме офертират тук Рапидо да почна да изпращам пратки през тях. Предлагат и добри цени, макар че в офертата, която са ми пратили те са без ДДС. Но исках да чуя мнение от някой тук от форума, който работи с тях, надявам се има такива? Обясняват ми че работят зааедно със Speedy и може да се ползват техните офиси, отделно ми говорят за цена на доставката от врата на врата до 1 кг. за под 4 лв. Чудя се как са там нещата и дали тук някой ги ползва, дали онлайн приложението им за пратки върши същата работа като на Еконт и дали може да се ползват пощенски парични преводи и да се превеждат парите по банкова сметка и т.н. разни други там екстри. Също така за графика им на обслужване на малките населени места, няма го в сайта, а само можеш да търсиш по 1 място кога се обслужва, а няма цял график.
Като цяло ми изглежда много атрактивна оферта що се отнася до малките населени места- повечето села, защото до повечето с Еконт доставката излиза около 6.50 лв... Клиентите ми си плащат доставката, но колкото е по-малка, толкова по-добре. Как мислите, работите ли с тях и какво е положението?
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Здравей,

Аз съм работил с тях , но според мен офертите им са ок само в рамките на СОФИЯ.
Специално за София, нещата стават много бързо и точно. Много са коректни.
Най - добре си спретни една среща с техен представител за да ти разясни всичко.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Да опиша за Ляляляяяля.

Какво има да се чудите за РАПИДО. Те са дъщерна фирма на СПИДИ - тоест извън София работят с цените на СПИДИ и офисите им и самите те имат офиси - вижте в сайта им................

1 - имат си алектронни товарителници
2 - никой не може да им бие цените за София..............
3 - работя с тях от нас 3 години ли май над 5 вече.........................
4 - препоръчвам ти - ако си застраховате чупливото и опаковате правилно всичко............

Срещу 200 лв мога да ви покажа какви цени имат за София ако сте над 400 пратки за София :)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

• Отрицателни отзиви в BGRabotodatel (фирма, която НЕ уважава работниците си, но уважава клиентите си, за мен всъщност това е наполовина свършена работа). Това добри кинти ли са или не, не знам;
• Невъзможност за покупка от Румъния на дадена стока от куриер, изпратено запитване преди време. За Гърция сигурно ще да е същото;
• Невъзможност за dropshipping съответно;
• Липсващо съдържание по сайта из дадени секции с месеци, сайт-дизайн от 2012г.;
• Неграмотност що се отнася по именуването на месеците от годината;
• Изписани думи на длъжностни лица (тяхната заемана позиция) по средата на изречение ни в клин, ни в ръкав с главна буква от нищото. „Тракинг“ също не знам какво е;
• Липсваща мобилна версия, липсващи Apps;
• Асоциализиране с потенциалните клиенти, липсваща ангажираност и рядко публикувани обновления из тяхната fB страница;

(То това се отнася за всички принципно) Докладване на търговците към Н@П по всяко време по всяка тяхна заявка.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Шерифе коя куриерска фирма има ПОЛОЖИТЕЛНИ отзиви. Ти как си представяш в 9:30 сутринта да излезеш с над 90 адреса и да си от старите кучета и пак пъшкаш.............. неотопляваните складове дори ЕКОНТ не ги овладяват................... печки + работни ватенки и пак е студено.

Само едно единствено нещо ще ти докара нормална реакция:

- Платена фактура
- От един адрес - можеш да праща пратки по неограничен брой договори - знаеш ли какво значи това :p
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

За София що не пробваш смарт куриер, хващаш си някой без работа за по 2 лв на пратка и си готов и аз знам, че рапидо са най-добри за градски куриери, но смарта може да дойде по-изгодно.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Да само че не ми трябва за София, а за другите градове и селца. :)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Ами тогава ползваш си кралицата майка Спиди с договор и си ползваш някаква отсъпка там, аз съм чул че рапидо само за градски са сравнително изгодни, но тествай ги ако искаш какво ти пречи.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Рапидо ти транспортират пакет от 1кг(примерно) в Гърция с наложен платеж(такса за това 2.5% от обявената стойност) на цена 13 лева.
Кой друг БГ куриер прави същото и на каква цена?
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

А можеш ли парите да си ги получаваш чрез пощенски паричен, както с Еконт? :)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Незнам, аз съм на договор и ми ги превеждат по сметка.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Най-добре си организирай една среща и попитай за всичко представителя. Обикновено офертите не се споделят публично и винаги може да се договори нещо допълнително. Много по-добре е по този начин, отколкото да коментираме тук опита си с тях.

Иначе работим с тях само в София, понеже цените им са супер. За страната отново имат супер оферти, но имам и по-изгодна цена от друг куриер ;)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Ползвал съм ги. Както казаха колегите ОК са вътрешноградски услуги. Но за междуселищни дадоха ми едни тарифи на една оферта и така и не разбрах как ги смятат, ама като минах на Интерлогистика цените ми паднаха двойно!!! Работя и със Спиди, до колкото знам Рапидо ги ползва за междуселищните си услуги, но май не им дъщерна фирма и цените определено не са същите. На Спиди ми идва една идея по-скъпо от Интерлогистика, но съм доста доволен от тях.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Цените на Рапидо са перфектни!
Отношението е добро.
Обслужва ме мен лично винаги Speedy понеже дори в моят град няма рапидо. Но ме оферираха и минах на тях.
По Рапидо ми вървят 20-30% от пратките по принцип. Единствената причина да не са всички е че Еконт тук са много готини, а и ми влизат едни процентчета от всяка пратка по Еконт от където без клиентите да им прави впечатление правя по някоя друга стотачка на месец бонусче :)

Проблеми винаги ще има при положение, че аз имам по 20-25 пратки на ден... не мога да си представя в месеца поне 1-2 казуса да не изникнат от нечия грешка. Перфектни няма. Но рапидо определено са евтини и до сега не са ме дънили фатално. Малко им е куца работата с триъгълната логистика. Там се пишат едни мейли. И го има сериозно човешкия фактор. Едни фитки дето къде въвели къде не както трябва. И при триъгълната логистика ти е малко по-трудно следенето. Но ако това ти е фатален проблем пращаш врата-врата по Еконт с договор килограма за 7-8 лв. триъгълна логистика вместо за няма и 4 лв. с ДДС :)

Така, че с 2 ръце за Рапидо :)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Благодаря за промяната на цените към нас :)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Нещата се усложниха от днес :) а сега това предприемачество ли е или просто не искат да си оправят системата и не им се плаща на програмиста. Как Еконт излезнаха от тази ситуация :) ами направиха невъзможно да си въведеш улицата погрешно - защото имаш избор от улици - ако ти я няма улицата звъниш на Кол-центъра и ти я въвеждат или ако липсва населено място - село или квартал. Иначе няма Товарителница:

А това получих днес................ :)

Уважаеми клиенти,

Поради зачестилите случаи на подаване на неточна информация за адресите на получателите, усилията, които заедно полагаме за да бъдат доставени тези пратки навреме и качествено, значително се увеличиха. Вярваме, че и ние като куриерска компания, и вие като подател искаме крайният клиент да получава една по-добра услуга и да не ви натоварваме с допълнителна, несвойствена за вашия бизнес, работа. Затова предлагаме нова услуга - "Верен адрес"* още в деня на тръгването на пратката, а не след неуспешен разнос. По този начин вие ще си спестите забавянето при доставка, ще подобрите качеството на обслужването си и ще увеличите доволните си клиентите. Всяко корекция на адрес ще бъде таксувана с 0.10 лв. без ДДС.

* Верен адрес - коректно изписано населено място с квартал и блок или улица и номер.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Аз пък като потребител, все по често получавам пратките си с тях.
Дори от Емаг от черният петък.
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Само да споделя своето мнение за Рапидо. Да, за черния петък работиха извънредно и не можаха да ми доставят някои пратки заради недостиг на време.Но цените им са добри. И издават фактура с ДДС за всичко. За разлика от Еконт, които за доставка до офис издават фактура без ДДС. Е, поне за регистрираните по ДДС има разлика..
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Но те не ти го и начисляват Еконт!? Все пак не са го крили... това е ок за по-дребните душици без регистрация по ДДС или частните лица. А за нас общо взето няма разлика защото дали ще платиш 3,30 без ДДС и не ти начисляват ДДС или ще платиш 3,30 БЕЗ ДДС и след това ти начислят ДДС което ти си ползваш... но за тези които не са по ДДС разликата е сериозна в полза на Еконт.

Рапидо са вариант до като имаш малък обем пратки. Услугата им не е първо качесто. А когато пратките се увеличат и другите започват да свалят цени. Без Еконт... те са уникум. Но все още ги ползваме и тях и при това доста голям процент от пратките. Значи системата им работи :)
 
От: Куриерски услуги от Рапидо?

Изобщо не ползвам Еконт.
Григоров, кое те притеснява при Рапидо.
Колко Товарителници за теб на ден са голям обем пратки за теб.
 

Горе