Куриерски фирми и съдебни дела срещу тях

Orlin Virovski

New Member
Здравейте,
Моля споделете своя опит в съдебните дела срещу БГ фирми за куриески услуги. Преди месец Спиди "подариха" моя пратка в Германия на случаен получател и вече 40 дни ме мотаят с обезщетението. Отговарят ми че техните колеги от DPD извършват проверка. Аз съм си платил застраховката към Спиди, не знам дали те са я застраховали при техния застраховател. Не знам с кого и дали изобщо имат такъв договор. Клиента ми вече е пред отваряне на случай за недоставена стока, не го знам как издържа вече. Всички документи са ми изрядни. Пратил съм ги на адвокат и до дни ще им заведа дело.
 
това сериозно ли за една пратка ще водиш дело
Спиди малко се мотаят, но си плащат обезщетенията

Така трябва да бъде. Не за една - за "половин пратка" трябва да се търси сметка. Голяма част от бизнеса е такъв, идиотски защото не си търсим правата и никой не им държи сметка.

Пратил съм ги на адвокат и до дни ще им заведа дело.

Осъди ги и раздухай случая максимално по всички медии, няколко такива случая да имат и ще видите как ще си променят отношението.
 
Абсолютно подкрепям това за съдебното дело!
Нашата държава е на това дередже, защото никой не си търси правата
 
това сериозно ли за една пратка ще водиш дело
Спиди малко се мотаят, но си плащат обезщетенията
Клиентската цена на пратката заедно с шипинга е над 1400 евро, освен това и кейс от клиента ще имам.
 
Привет Орлин,
Какво стана с делото? И а мен ми изгубиха преди 1 седмица и като разпитах познати нямаше човек, на който Спиди или DPD да не са губили пратка. Аз не съм я застраховал тъй като не виждам причина да плащам допълнително за да застраховам компанията от нейната собствена некадърност. В момента и аз проучвам случая за завеждане на дело, което обаче протеворечи на техните общи условия.
 

Горе