Къде и как да рекламирам?

minimalvoice

Active Member
Здравейте. Стартирах свой собствен онлайн магазин, но не знам от къде да започна с рекламата. Сайта е за хранителни добавки. Google Adwords го махаме като вариант, защото трябва да премахна някоя част от продуктите за да мога да рекламирам при тях.
 
От: Къде и как да рекламирам?

Явно ще е във Фейсбук. Някакви полезни четива, доста прочетох и никаква полза. За лайкове на страница ги докарвам някак си до 0.20, но е доста. Рийча ми е малък също.
 
От: Къде и как да рекламирам?

Мога да предложа начин как да рекламираш и в същото време - това да ти се заплаща! :) За инфо - на лично, на скайп - bgmapper или във фейсбук - facebook.com/nedelinm
 
От: Къде и как да рекламирам?

Аз мога да пратя 10 000 покани във фб на чуждестранни потребители да харесат страницата ти. Единият от профилите го направих с цел да каня да харесат моята, която също е на спортна тематика. Ако си заинтересован пиши на лс.

В страници свързани с фитнес може да публикуваш, обикновено там хората споделят резултатите си и търсят съвети. Ако си навътре с нещата може да му обясниш и препоръчаш продукт от магазина ти.
 
От: Къде и как да рекламирам?

Договаряй се директно с уебсайтове. Самите сайтове си имат страници за реклама и оферти, а разгледай и форума. Тук почти всички предлагат реклама. :)
 
От: Къде и как да рекламирам?

За западния пазар можеш да пробваш Twitter и Instagram. В Pinterest има опция, но там не знам дали ти е баш таргетът. Във Великобритания има данни, че ползват повече Twitter от Facebook. Само че за Twitter трябва да ти е на английски акаунта. Имаше последно някакви рестрикции, но съм ги гледала есента, та може и да са се размърдали.
В България - FB.
В AdWords можеш да линкваш страници, на които има продукти, одобрени от политиката им. Малка е вероятността да спрат целия акаунт, защото на друга страница имаш примерно стероиди. Казвам го на база опит с мои кампании. Една реклама линкваше към продукт, на чиято страница имаше и услуга, за която се използваше продукт, който не им отговаряше баш на правилата. (Дълго стана, знам.) Спряха само конкретната реклама, другите си вървяха без проблем. Говорих с поддръжката, казаха, че за другите реклами съм ОК, но ако пробвам пак няколко пъти да линкна към конкретната страница ще спрат акаунта. Докато не го правя съм ОК.
 
От: Къде и как да рекламирам?

Ясно, ще пробвам само индивидуален линк. Мерси
 

Горе