Към коя банка е най-добрата кредитна карта

Stivi_G

Member
Понеже има доста хора от тук, които ползват кредитни карти и желая да получа мнения относно коя карта, на чия банка е най-добра. Не съм работил до сега с такава, но съм чувал че има гратисен период в който, когато се върне сумата не се начисляват лихви. И тоз срок бил около 30 дни. Именно това ми трябва. Понеже ще участвам в проект, в който ще трябва да имам "оборотни" пари, като ще ги връщам в рамките на 1-2 седмици.
Искам да знам и какви рискове и какви евентуални проблеми крие това.
Всеки съвет и мнение ще бъде важен за мен. Благодаря за отделеното време.
 
От: Към коя банка е най-добрата кредитна карта

Вместо лихви плащаш годишна такса. При дебитните карти годишната такса е около 12 лева, докато при кредитните е значително повече - тази разлика се явява действителната цена на кредита.

Банките разчитат на това, че клиентите им ще имат проблем с планирането - няма да могат да върнат кредита навреме и ще плащат и лихви (освен годишната такса).
 
От: Към коя банка е най-добрата кредитна карта

До 15 август 2014 г. Алфа банк предлага кредитна карта без годишна такса до края на ползването й. Ако обаче искате да си погасявате задълженията онлайн трябва да си откриете разплащателна сметка, а таксата за такава е 1.50 лв./месец. Иначе - плащане на гише.
 
Една приятелка ползва кредитна карта Visa на ПИБ и е много водолна. Не съм запознат повече със случая, но винаги, когато я е ползвала е връщала сумата там....беше май в 40-дневен срок, и никога не е имала каквито и да е проблеми с нея. Идеята и е да я има като резервен вариант, ако излиза зад граница, но отскоро и поръчва с нея през интернет. Доста добре според мен. ;)
 
От: Към коя банка е най-добрата кредитна карта

Гратисният период на почти всички карти е 45 дни, има някои с по 50 или 60 дни, но се срещат по-рядко. В рамките на този период не плащаш лихва.
Стандартните годишни такси са около 40-50 лв. за нормална Виза или Мастеркард (златните и платинените са по-скъпи). При редовна употреба от кешбека получаваш повече.
Има различни варианти за кешбек при повечето банки.
Има и ко-брандирани кредитни карти (напр. Билакард на Райфайзен, и др.). Те осигуряват по-голям кешбек от определени магазини.

Както и по-рано съм казвал, кредитните карти са за финансово дисциплинирани хора - в противен случай вариантите са потребителски кредит, или най-добре никакъв кредит.
 
От: Към коя банка е най-добрата кредитна карта

Блaгодaря нa всички споделили мнение относно моето зaпитвaне. Беше ми полезно.
 
От: Към коя банка е най-добрата кредитна карта

Понеже темата е малко старичка да я ъпна. Ако някой има прясно смляна информация моля да сподели сега откъде е най- изгодно да се изкара кредитна карта. Критериите са ясни: гратисен период, кешбек, такса, доп. карта, екстри.
 

Горе