Линкове с www или без

canopus

Active Member
Най-вероятно е писано по темата, но аз така и не успях да намеря подобна тема из форума.
Въпроса ми е когато се прави linkbuilding линковете към сайта как е най-добре да изглеждат: http://www.sait.com ; www.sait.com ; sait.com ; http://sait.com
До колкото знам за гугъл всички линкове са различни въпреки че се отваря една и съща страница. Въпроса е кой е най-добрия вариант или трябва да има от всичко.
Също така виждам, че при някои сайтове когато се напише урл в browser-а например: www.sait.com си остава по този начин със (www), също ако се напише sait.com отново си остава по този начин без (www)
В други случаи независимо как се пише урл-то винаги си остава sait.com примерно (без www) независимо дали е написан с (www или без). Кои е най-добрия вариант в този случай и как мога да го направя така ако е по-добре, защото в момента имам един сайт който ако го напиша с www си остава така ако го напиша без www си остава без. Освен това сайта има няколко backlinka от доста време, но в webmaster tool не ги показва.. а на другия сайт си ги отчита.. и имам чувството, че има нещо с това www
Стана доста объркано дано някой да е разбрал какво имам в предвид
 
От: Линкове с www или без

Първо, оправи си сайтовете да се зареждат с www или без, както ти се харесва (редирект 301 в htaccess). После ги линквай в зависимост от настройката.
 
От: Линкове с www или без

Fozzy, лека критика - описанието на каноникал тага ти е леко объркващо и не е за там.
 
От: Линкове с www или без

Направих го без www по начина който е описан в razbirach. По този начин дори и да има линкове които са с www няма да загубят тежестта си предполагам ?
А така както е без www дали не е добре като се слагат линкове да има и такива които са с www за разнообразие и да не изглежда подозрително и ако слагам и такива те с по-малка тежест ли ще са от тези без www

Също като съм го направил без www в webmaster tools трябва ли да отбележа "URL адресите да се показват като sait.com а не като www.sait.com или това няма значение какво е отбелязано там ?
 
Последно редактирано:
От: Линкове с www или без

Сега обаче като го направих по този начин от резултатите в гугъл които са със www ми изписва ненамерена страница, тоест все едно редиректа не работи или може би гугъл трябва първо наново да преиндексира всичко и чак тогава ще се оправи ?
 
Re: От: Линкове с www или без

Fozzy, лека критика - описанието на каноникал тага ти е леко объркващо и не е за там.

Да, наистина трябва да го редактирам. Сега като го погледнах, не е сложено където и както трябва.
 

Горе