Лицемерието на Гугъл

KISS

Active Member
  • Не харесват сайтове без собствено съдържание, а Гугъл е най-големия сайт, който разчита на чуждо съдържание. Дори го вземат без съгласието на автора и без да е добавял сайта си в Гугъл.
  • Не харесват сайтове манипулиращи позицията си в Гугъл, но на първия срещнат, който им плати чрез Adwords му показват сайта дори преди резултатите.
  • Не показват Adsensе реклами ако има нецензурни думи в текста и изискват да модерираме коментари и форуми, но в Youtube коментарите е пълно с нецензурни думи и рекламите им вървят без проблем.
  • Не харесват сайта да има много реклами преди съдържанието, а някои търсения в Гугъл са претрупани с Adsense реклами преди съдържанието. Също показват реклама на цял екран в телефоните и видео реклама преди видео клип в Youtube.
  • Има и много други, но не ги помня... Иначе да, Гугъл е полезен и ще го ползвам. Но просто трябва да се кажат тези неща в името на истината :)
 
На слона не му пука за мнението на мравката, като я настъпи... Ако ме разбираш :)
 
Те могат да изискват от другите и успоредно с това да правят каквото си искат със собствеността си - който не му изнася има правото да напусне. То е като да изискваш от гостите си поне базова етикеция, а те като заминат ти можеш да си правиш домът на кочина ...
 

Горе