МВР са ясновидци

Дискусията в 'Юридически и Счетоводни Въпроси' стартирана от Dobr3w, Ян 11, 2019.

Тагове:
 1. Dobr3w

  Dobr3w Member

  Рег.:
  Авг 22, 2017
  Съобщения:
  145
  Харесвания:
  16
  Точки:
  18
  Пол:
  Мъж
  Здравейте, хора.
  Пиша, за да Ви споделя една история.

  На 10.09.2018г. пътувам от гр. Попово (об.Търговище) за гр.Русе и на един завой (мой ляв) идващата срещу мен кола изправя завоя и се блъска в задната ми лява гума. Настъпва паника до някаква степен и излизам от пътя. Успях да спра.. в дърво. Другият водач на МПС изобщо не си направи труда да провери жив ли съм :D. Извикахме КАТ, чакахме ги час и половина (все пак бях на 20км от Русе). Говорихме си там сладки приказки и накрая решиха, че аз съм бил виновен за ПТП-то защото съм избягвал дупки на нов асфалт. Нямаше какво да направя. Писаха акт, взеха ми талона и се подписах. След един месец ходих да си го потърся и не беше излязло НП и така 4 пъти. Последния път ми казаха, че НП е излязло и пратено още на хх.10.2018г. Звъняха в Русе да ги питат и там потвърдиха, че е изпратено. Звъняха в гр. Търговище, а там казаха, че такова нещо е изпратено в гр. Попово. Съгласих се. Удължиха ми акта с още един месец. Тази сутрин се поразвових в интернес да видя какъв е срока на връчване на НП, но не намерих кой знае каква информация. Реших да вляза в е-услугите на МРВ, за да проверя какви задължения имам към тях по номера на СУМПС, но какво да видя след това.

  Акта всъщност е фиш на стойност 20лв. издаден 5 дни преди настъпилото птп.

  Какво да правя в този случай? Има ли смисъл да обжалвам?

  [​IMG]
   
 2. thexy

  thexy Member

  Рег.:
  Юни 2, 2010
  Съобщения:
  76
  Харесвания:
  19
  Точки:
  8
  Сложи си 1 видеорегистратор. В такива случаи е много полезен. Аз за 20 лв. не бих се занимавал.
   
 3. toniintro

  toniintro Active Member

  Рег.:
  Юли 15, 2010
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  56
  Точки:
  28
  Срокът за връчане на НП е 2 години от нарушението. Просто глоба, може да се налага до 2 години от нарушението. За фоша не си заслужава да се занимаваш, защото е крайно бавна, сложна и тъпанарска процедура, която дори не гарантира, че ще го махнат. Имах фиш през 2012 г. за каране без фарове през деня. Платих го чинно на втория ден. 2018 ми дойде известие, че нее платен, а аз не си пазех платежното разбира се. Та отидох и си пуснах заявление за отпадане по давност. Върнаха ми известие след 2 семдици, че е анулиран по давност. След 2 месеца ми трябваше удостоверение, че не дължа данаци. И хом, ИЗненада, същият фиш седи, като не платен. Плащам го пак, защото не ми се разправя и готово. Казват ми да отиде след 1 седмица за удостоверението. След 4 месеца си подновявам личната карта и книжката и... Гоялма изненада - фишът от 2012 година седи като задължение и не могат да ми сменят документите! Да, обаче този път, момчето си пази и платежното и докуметът, че фишът е нулиран.
  Та с 2 думи, ако ти се минава през подобна простотия, можеш да го жалиш.
   
 4. Dobr3w

  Dobr3w Member

  Рег.:
  Авг 22, 2017
  Съобщения:
  145
  Харесвания:
  16
  Точки:
  18
  Пол:
  Мъж
  А като са ми загубили талона какво да правя ?
   
 5. toniintro

  toniintro Active Member

  Рег.:
  Юли 15, 2010
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  56
  Точки:
  28
  А, него ще си го търсиш в КАТ. Ако не могат да го намерят, трябва да ти издадат нов. Има вариант, този фиш да е друг, а не акта, за който говориш. При фиш не ти взимат талона по принцип. При написан акт, трябва да имаш НП свързано с акта. По-вероятно е да не са ти издали НП.
   
 6. tuger

  tuger Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 30, 2010
  Съобщения:
  1,519
  Харесвания:
  147
  Точки:
  63
  Място:
  Навсякъде и никъде конкретно
  Фиш и акт са две различни неща.
   
 7. toniintro

  toniintro Active Member

  Рег.:
  Юли 15, 2010
  Съобщения:
  580
  Харесвания:
  56
  Точки:
  28
  Точно така. Затова казвам, че може да има фиш от предишен ден. а НП още да не е издадено.
   
 8. razdumka

  razdumka Active Member

  Рег.:
  Ян 15, 2017
  Съобщения:
  362
  Харесвания:
  99
  Точки:
  28
  Пол:
  Мъж
  За мен е интересно какво стана с колата, след като има удар в задната гума и дърво. А иначе, най-резонно е фиша да е от друго нарушение (паркиране и др.) или да нямаш издадено НП, а да си минал с фиш (ама то фиш за това, което описваш, малко вероятно).
   
 9. tuger

  tuger Well-Known Member

  Рег.:
  Ян 30, 2010
  Съобщения:
  1,519
  Харесвания:
  147
  Точки:
  63
  Място:
  Навсякъде и никъде конкретно
  Аз не разбрах изцяло историята:

  На 10.09.2018г. пътувам от гр. Попово (об.Търговище) за гр.Русе и на един завой (мой ляв) идващата срещу мен кола изправя завоя и се блъска в задната ми лява гума. Настъпва паника до някаква степен и излизам от пътя. Успях да спра.. в дърво. Другият водач на МПС изобщо не си направи труда да провери жив ли съм :D. Извикахме КАТ, чакахме ги час и половина (все пак бях на 20км от Русе). Говорихме си там сладки приказки и накрая решиха, че аз съм бил виновен за ПТП-то защото съм избягвал дупки на нов асфалт. - Другият водач на МПС остана ли на мястото на произшествието или беше само ти? Коя разпоредба е записано, че си нарушил, че ти написаха акт?

  Нямаше какво да направя. Писаха акт, взеха ми талона и се подписах. -
  Преди да се подпишеш не писа ли възражения в акта, където да напишеш какво е станало според теб?

  Най-вероятно имаш фиш за нещо малко /фарове, неправилно паркиране и прочие/. Наказателното постановление не е излязло и затова го няма в системата.
   
  cross харесва това.

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice