Магазин Да,но стоки откъде?

dalasweb

Well-Known Member
Здравейте!
Замислих се как ли се прави за онлайн бизнес.Да вземем че започвам да продавам пердета,възглавници,чаршафи бельо все от познати марки.Правя си контакти с производителите и съответно си имам отстъпки от цената.В моя магазин клиентите си поръчват ,а аз поръчвам на доставчиците да им пратят стоката и си печеля комисионната,но погледната реално всяка фирма си има свой онлайн магазин за продажба на свойта стока.Сиреч ,ако един матрак тед струва 280 в техния магазин ,толкова бих написал и аз в моя магазин или по евтино за да си намаля печалбата от отстъпката.Та клиента според мен би предпочел фирмения сайт на матраци ТЕД отколкото моя.И просто мисълта за онлине бизнес ме спира!Остав аз да си ги произвеждам и да им лепна някаква непозната марка:)
 
От: Магазин Да,но стоки откъде?

Българска стока е трудно да се продава. Българинът не е дорасъл, за да осъзнае, че ако сложи висока цена в своя сайт, а даде преференциална за афилиейт, дропшишъри (то това дори още го няма в БГ), търговци на едро и тем подобни, печалбата му ще е в пъти по-голяма отколкото ако си продава само през фирменото сайтче / магазинче.

Търси нещо чуждестранно и известно. Във връзка с един мой проект правих стабилни (разбирай няколко месеца) проучвания както на вътрешния, така и на международния пазар. Оказа се, че у "наше село" нишата е слабо застъпена, но въпреки това има 3-ма много силни играчи. И все пак, след приспадане на мито, транспорт, ддс и всичките други такси, излизаше, че дори да продавам на 100% печалба пак ще имам конкурентни за България цени.

Относно производство - много трудно става. Имам познати, споделили с мен опит. Оказва се, че ти трябва много стабилна инвестиция за старт, а държавата те спъва още повече отколкото да речем в търговията.

И последно. Ако все пак искаш да продаваш матраци ТЕД (разбирай бг стока) замисли се да предложиш нещо повече от тях. Ясно е, че с цена не можеш да ги биеш, но можеш да въведеш отстъпки, промоции, томболи, "лоялен клиент" и тем подобни щуротии зарибяващи клиентите. В края на краищата всичко опира до акъл, креативност и избор на ниша.
 
От: Магазин Да,но стоки откъде?

как ти е скайпа ?
dalaswebski

това за производството беше майтап,за другото дето спомена мерси
май няма да сме в бизнеса
 

Горе