Магазин Ибей или Амазон за Европа

Mladtehnik

Active Member
Здравейте,
Искам да продавам част от продуктите си не само за България а и в Европа, затова се прокрадва идеята да си направя профил/магазин в една от платформите ebay или amazon. Тук възникват няколко въпроса - коя държава да таргетирам Англия, Франция или Германия, последващия въпрос е ибей или амазон?
Език за комуникация с клиент ще бъде английски само, ако е от значение. Транспорта също е на дневен ред.
Моля за коментари от хора които са се сблъсквали с такъв тип магазин
П.С Идеята тук не е да дропвам стока, защото аз я имам налична при това в повече, а да продавам качествени продукти (не китайски) за Европа
 
Много е трудно да се шипва от България, защото цените за доставка до големите европейски пазари, които си изброил са ненормално високи и неконкурентни.

- Първото нещо, което трябва да направиш е да проучиш нишата и конкуренцията (цени, условия, качество и т.н.) и да решиш дали да се пробваш въобще, защото Амазон не е обикновен маркетплейс вече, а нещо повече.
- Второто нещо, да изчетеш побробно изискванията от Амазон за определената ниша, защото имат изисквания за всяка ниша (снимки, сертификати ала-бала)
- Третото нещо, да изтестваш шипинг от България, като сложиш малко в цената, за да не струва един бушон 2 евро, а доставката 15 евро и ако стават нещата минаваш на следващата стъпка
- Офиси/складове в UK и Германистан и си шипваш оттам.
 

Горе