Магазин за авточасти?

Дискусията в 'Инвестиции / Офлайн Бизнес / Икономика' стартирана от Bokrael, Дек 18, 2017.

 1. Bokrael

  Bokrael Member

  Рег.:
  Ян 19, 2016
  Съобщения:
  31
  Харесвания:
  1
  Точки:
  8
  Здравейте, имам намерение да отворя магазин за авточасти. Отдавна работя в такава фирма и съм запознат с повечето неща. Исках да се допитам до вас отностно всякакви съвети относно идеята ми и за повече информация отностно самата фирма и съпътстващите я неща и процедури. Примерно каква трябва да е фирмата ЕТ, ООД, ЕООД? Каква е разликата? Колко пари ще ми струва отварянето на фирма, колко пари се дават на счетоводителя месечно, колко пари е касевия апарат? Общо взето всички разходи по отварянето за да е всичко легално и точно?
   
 2. jorgeto

  jorgeto New Member

  Рег.:
  Март 10, 2015
  Съобщения:
  22
  Харесвания:
  2
  Точки:
  3
  Привет,

  темата е адски обширна и ще е трудно да се отговори с няколко изречение. Все пак ето отговор в резюме:

  1. ЕТ според мен е отживелица. Насочи се към ЕООД ако ще си сам във фирмата или ООД ако ще имаш съдружници.
  2. Фирма можеш да отвориш за под 200 лв, но ще трябва да си правиш всичко сам. Препоръчвам ти да си наемеш адвокат, който да ти я отвори за 300-400 лева.
  3. Счетоводителя зависи от оборота. Под 100 лева се съмнявам някой да ти свърши работа. Ако си по ДДС ще трябва да си приготвиш 200 на месец.
  4. Ще имаш и осигуровки, които са минимум 80 лв на месец ако се водиш на 4 часа.
  5. Касови апарати има за около 200 лева.
   
 3. bestoil

  bestoil New Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2016
  Съобщения:
  21
  Харесвания:
  4
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Понеже е тема, в която съм навътре ще ти кажа, че щом се интересуваш колко струва касов апарат и каква фирма да създадеш, колко ще струва регистрацията не си и помисляй да отваряш магазин за авточасти. Не искам да критикувам нито да те обезкуражавам, но щом си работил в подобна сфера трябва да си повече от наясно. Не знам къде ще е твоя обект в какво населено място, не знам каква ти е конкуренцията, но нали знаеш че всички големи фирми имат франчайз във всички градове или най-малкото зареждат и най-малките обекти и гаражчета на минус 35 до 60 % отстъпки от цената, от там нататък всеки обект може да си позволи да дава 20-30 % отстъпка на който свари. Цените са центрирани за всеки един продукт, точно колкото е и фиксинга на всяка една валута. Освен това и доставчиците обикалят и всички по-едри клиенти и общо взето е или да откраднеш клиентите, там където си работил или да си супер разтропан и да не спираш да циркулираш по клиенти и да им предлагаш комплексни услуги. Най-безопасния начин е да хванеш франчайз към някоя фирма има такива с добри условия. Иначе 4-5 хил лв зареждане за стока първа необходимост, колкото да има по рафтовете другото всичко се поръчва от днес за днес или най-лошото за утре. За фирми и пускане в експлоатация на обект, както и месечни разходи няма да влизам в подробности, но на 4 часа няма как да се водиш, иначе трябва да отваряш от 08 до 12 часа, а пък и минимално имаш управител на фирмата, който няма как да е на 4 часа и ако е самоосигуряващо лице (което е най-безобидно като разход) е 150-160 лв на месец. Ако наистина имаш сериозно намерение пиши ми и ще ти дам най-точния и безплатен съвет за всички тънкости.
   
  Последно редактирано: Ян 5, 2018
 4. Mihaylov84

  Mihaylov84 New Member

  Рег.:
  Ян 26, 2018
  Съобщения:
  4
  Харесвания:
  1
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Здравей bestoil,
  Имам за идея да отворя магазин за авточасти в малък град със 7-8 хил. жители и от доста време търся някой, който е навътре в нещата, за да ме "светне" в някой тънкости около тоя бизнес, но все не намирам такъв. До колкото разбирам от написаното от теб, си навътре в нещата. Може ли да се свържа с теб за да ми дадеш някаква насока и някой друг съвет за да мога да стартирам нормално ?
   
 5. bestoil

  bestoil New Member

  Рег.:
  Ноем 25, 2016
  Съобщения:
  21
  Харесвания:
  4
  Точки:
  3
  Пол:
  Мъж
  Разбира се, ако мога да ти бъда полезен. Пиши ми на лично.
   
 6. salter

  salter New Member

  Рег.:
  Май 15, 2018
  Съобщения:
  2
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Здравейте!Към колегите, които искаха да отварят магазин за авточасти - как е , стартирахте ли, как върви, споделете ако обичате.В едни размисли съм и аз за нещо подобно...
  И към bezstoil - сподели съветите, които си дал на Mihaylov84, ако е удобно, разбира се.
   
  Последно редактирано: Май 15, 2018
 7. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,986
  Харесвания:
  1,735
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  Здравей и добре дошъл. Какво точно те интересува, освен дали са започнали да продават онлайн? Магазините лесно, после маркетинга, бумащината по институции, ако искаш да си изряден. Има си много неща за правене. Дай идея за кое точно може да ти ударят рамо.
   
 8. salter

  salter New Member

  Рег.:
  Май 15, 2018
  Съобщения:
  2
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Мъж
  Здравей!Мисля, че не става въпрос за онлайн продажби, а за реален обект/магазин за авточасти. Ами например - с кого от големите вносители работят, каква отстъпка успяха да договорят, има едни дебели справочници или каталози - откъде могат да се намерят, някакъв специален софтуер или програма - трябва ли, първоначалното зареждане - колко горе-долу като пари.
   
 9. Blinky

  Blinky Owner

  Рег.:
  Апр 12, 2006
  Съобщения:
  22,986
  Харесвания:
  1,735
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Професия:
  Dev
  Място:
  Sofia
  OOO, това е доста ин хуас информация. Особено за договорените по между им отстъпки. Има официални, но реално има и купчина други неща, което огат да местят този % на горе или на долу, като гарантирано количество продажби или специално място на продуктите им по рафтовете. Тук ще получиш по-скоро официалните търговски марджини. Каталози получаваш от тях, това поне е ясно. Някои нямат, но все нещо имат като каталожен архив. Повечето ти отговори на въпросите ти ще получиш много индивидуално, а ако някой се включи, ще ти каже или как е при него или какво официално има - но съм сигурен, че повечето взаимоотношения са много тясно специализирани към всеки отделен търговец.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice