Малко помощ за прибавяне на нов домейн

tanipo

Well-Known Member
Здравейте

Имам хостинг и един приятел ми помогна да си сложа на него домейна. За съжаление той е много зает за това ще ви помоля за малко съдействие .
Имайте предвид че почти нищо не разбирам.

Значи искам да прибавя нов домейн на хостинга си. Взех си домейн който искам да прибавя. Може ли да ми обясните от там нататък как да действам ( Имам C panel и Fantastico ) - ама всяка една стъпка + ако може и някакви скийншоти.
Аз четох тук таме - има едно Addon domain ама доклкото разбрах то е за поддомейни. Много ми е объркано коя папка къде да сложа и.т.н. Пробвах се донякъде сам - иска да попълвам някакви пароли в някаква форма - и се чудя те пък за какво са ? Накрая искам да инсталирам Wordpress - ако може и някакви насоки там .
 
След като имаш cpanel е лесно, даже няма нужда да качваш нищо, тъй като може да инсталираш Wordpress директно от Фантастико.

Отиди на Addon domains - в първото поле въведи домейна, във второто и третото поле може да напишеш отново домейна (тези данни ще са ти нужни при логване чрез ФТП), на последните две полета пишеш паролата два пъти и натискаш бутона за пращане.

Трябва да зададеш DNS на хостинга от контролния панел на домейна.
 

tanipo

Well-Known Member
Tazi parola za kakvo mi e ?

Ами домейна как да го изпиша http://domain.com ili www.domain.com ili domain.com

i ima tam nqkakvi papki za tqh ne mi e qsno
 

Митака

New Member
Това е паролата за FTP потребителя.

Домейн името го пишеш "tvoeto.com"

В папката с името на домейн името трябва да качиш файловете за съответния допълнителен домейн. Тоест CMS/форум/блог, или каквото ти решиш.
 

Горе