Маркетинг с Twitter

От: Маркетинг с Twitter

Ako знаеш някой тоол или сайт за schedule tweets дай насам.
Тоя socialoomph :mad: не е като стария tweetlater и не ми върши работа. :)
 
От: Маркетинг с Twitter

@HaRRo - нямам идея, дори не съм се сещал да го автоматизирам. Мисля, че е прекалено деликатен метод на реклама и си трябва ръка да пипне.

@BullBlogger - мерси :)
 
От: Маркетинг с Twitter

статията за ФБ ми хареса повече :)
:idea: но мисля, че имаш пропуск - от фен страница (бизнес профил) също можеш да изпращаш лични съобщения до всичките си фенове, но се наричат Обновления или updates и отиват в друга секция на Съобщенията, като по този начин не се смесват с личните съобщения :)
също така ФБ предоставя възможност за ФБ бутон и фен-бокс, визитка на личния ти профил и т.н :)
 
От: Маркетинг с Twitter

Много ми допаднаха статиите. Трябва си човек да се интегрира към дадена соц група и покрай обикновенните си туитове да слага и по нещо рекламно. А отностно автомативното адване на "последователи" бих казал, че е добре, когато примерно имаме международна компания да кажем за матраци. Не се знае от къде ще почука клиента... Но ако примерно си промотираме блога, сайта за бисквитки etc по-добре да си аднем ръчно и подбрано хората...
 
От: Маркетинг с Twitter

Първо малко студена вода. Twitter трафика е с недобро качество - ниска конверсия, много отскачане. Българсите потребители са и малко - за два месеца още чакам да чукна 500 последователи-българи (без ботове, разбира се).
С англоезични събирам 2500 за две седмици. Ако сте голяма комания и с PR цел - да, хубаво е. Иначе комерсиално няма смисъл.

Как да направим популярен англоезичен (ако сте блогър, а не някое celebrity или собственик на междунродно популярен сайт):
- пипнете аватар, фон и цветове задължително;
- има списъци с ТОП потребители за начало. Добавяйте примерно по 20-30 по-известни от съответната област дневно - част то тях ще добавят и вас. Гледайте техните последователи и кого следват (други ще правят същото).
- трябва да осигурите поток качествено съдържание (по възможност 24/7). Разбира се като намерите нещо интересно от съответната област - пускате (hootlet/bookmarklet-и в лентата на браузъра помагат да не губите повече от 3 секунди за тази операция). Номера е да се утвърдите като източниник на качествено съдържание (инфо-DJ един вид). Можете по цял ден да следите 50-ина сайта и блога (силно желателно е да сте сред първитепуснали нещо готино за да ви retweet-ват), ама сигурно си имате и друга работа. Свързвате акаунта с http://twitterfeed.com/ . Там добавяте RSS-и на по-известните блогове в областта, така че бързичко след ново съдържание, то да се публикува автоматично и бързо от вас. (и вашето съдържание си меси шапката с големите в нишата)
- като намерите врем, мятате по някой поглед - ако накой от тези, които следвате, пусне нещо яко - ReTweet ASAP. (с надеждата и той да го прави понякога за ваше съдържание или да ви добави в някой списък, което доста ви вдига "акциите", последователите и трафика)

Това е вкратце от мен.

Последно продадох англоезичен блог с около 10 поста (мургавите еХамали ги пишат за по долар-два) на половин година с PR4 и twitter акаунт с около 3500 последователя развит по такъв начин за 680$.
Ако движите по 10-15 такива едновременно и продавате по 1-2 месечно, можете реално да си решите поне екзистенциалните грижи.

Успех:clap:
 

Горе