Масиран наплив от gbg към магазина ми?!

DonMakaveli

Well-Known Member
Здравейте, от 2 дни в магазина ми влизат потебители от gbg.bg , лощо няма... но преди влизаха на ден по няколко човека, а сега са 300-400 човека?
В Google analytics не мога да видя от каде точно в gbg е трафика към сайта ми. Някой може ли да ми каже ако има такава опция да прегледам.

Искам само да отбележа, че не съм правил реклама и нищо през последните дни и месеци, просто изведнъж започнаха да прииждат. Възможно ли е също ботове/нереални потребители да ми вдигат посещенията. Мисля го това, тъй като за 2 дни са се вдигнали посещенията с 100% , а продажбите не.
 
От: Масиран наплив от gbg към магазина ми?!

Виж колко стоят потребителите ти на сайта и боунс рейта. Ако е реферал спам трябва да ти е паднало времето и да се е качил боунса
 
От: Масиран наплив от gbg към магазина ми?!

Според мен от време на време ГБГ повдигат по някой сайт и му набиват реални макар и нетаргетирани посещения - нещо като промоция та да видиш колко са яки белки решиш да рекламираш. Ако посещенията са до около стотина е вероятно това - ако са хиляда значи гаранция е нещо гнило
 
От: Масиран наплив от gbg към магазина ми?!

Може да видиш точния адрес от където идват и да проследиш последните 100 посещения от cpanel на сайта :)
 
Наблюдавах същото за един нов мой сайт на 07 и 08 септември.
Трафика идваше от началната страница и след кратко проучване стигнах до извода, че бил участник в списъка "НАЙ-НОВИТЕ СТРАНИЦИ...", поне присъства в този списък http://www.gbg.bg/offers/journal
Посещенията са около 550 дневно.
Не е фейк реферъра, нито трафика. Просто от гбг са решили да промотират новите страници, за да им покажат колко "ще бъде хубаво" да рекламираме при тях.
Интересното в случая е, че както описанието, така и тайтъла не отговарят на оригинално зададените за каталога. Иначе казано - сайта е бил прегледан от редактор и той от своя страна е внесъл информацията (предполагам, че е един вид сито, за това не всички сайтове влизат в тази графа и получават такива бонуси).
 

Горе