Материали за счетоводство

mazoku

Member
Първо ще кажа, че имам счетоводител, не ми скачайте. Просто искам да се ограмотя малко. Някой може ли да препоръча материали по счетоводство като за несчетоводители, какво е необходимо да знам.
 
Счетоводната теория едва ли би ти била много полезна, освен ако нямаш амбиции да ставаш счетоводител. От теорията може би единствено би ти било полезно като собственик на бизнес да се запознаеш с различните видове финансови отчети. Друг важен аспект от работата на счетоводителя, с който може да се запознаеш, е данъчното, осигурителното и трудовото законодателство. Може също да погледнеш и управленското счетоводство - може да ти е полезно (а може и да не е), но имай предвид, че е доста по-различна материя от "стандартното" финансово счетоводство.
 
Запиши направо един курс. Мисля, че ще ти е най-полезен. Там ще те научат на бейсик нещата и вече ще прецениш дали искаш да задълбочиш. Аз така бих направил. каквато и литература да прочетеш, все тази, ще е само суха теория, но ако преподавателя е читав и с опит, ще разкаже и много неща от практиката си, което е много по-ценно от това да четеш суха теория. Практика създава казуси, а казусите - решения, които са доста приложими в повечето случаи. ;)
 
Благодаря на всички за съветите! Дали някой ще може да пусне линкчета към подходящи курсове или материали? Законите мога да ги намеря, но другото дори не знам дали е актуално. Има наистина много материали, обаче някои са от доста години назад и не съм сигурна дали ми вършат работа.
 

Горе