Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалите

niks

New Member
Икеа ни взе за балъци

Продава ни тройно по-скъпо, отколкото в Румъния

ИКЕА взе българите за балъци. Много от мебелите, които ще ни продава шведската верига, са с доста по-солени цени, отколкото в Румъния и дори във Франция и Англия. Това показва сравнение на стоките в каталозите на компанията за различните държави, пише "Стандарт".

Кухня, която в България се предлага за 6295 лева, в Румъния струва 4969 леи, което е малко над 1100 евро (2200 лв.).Гардероб, който ние ще купуваме за 600 лева, на италианците им излиза почти наполовина по-евтино. Броени дни преди отварянето на първия магазин от веригата у нас форумите в нета са пълни с гневни коментари. Най-възпитаните от тях са: "За мен тези цени са подигравка с българския потребител" и "Писна ми всичко у нас да е по-скъпо, отколкото в чужбина".

Близо 4000 лв. пестим, ако пазаруваме мебели от Румъния, вместо у нас. Това показва справка в каталозите на шведската верига ИКЕА. Още преди да отвори, мебелният магазин шамароса феновете на марката със солени цени. Сравнение между каталозите на компанията за България, Франция, Румъния и Англия показва, че голяма част от стоките у нас са в пъти по-скъпи от страните, с които членуваме в Евросъюза.

Парадоксално, но кухня в нашия каталог струва 6295 лв. Същото предложение в Румъния например е на цена 4969 леи, което прави малко над 1100 евро. Гардероб в българския каталог струва 600 лева. Същият излиза 325 лева в Италия, 353 лева във Великобритания, 367 лева в Румъния, 388 лева във Франция и 556 лева в Гърция.

Диван в българската ИКЕА ще ви струва 497,99 лв. Френският каталог го оценява на 179 евро, или 350 лв. "Излиза, че ако наема един камион и отида да си купя тази кухня от Букурещ, ще спестя около 1800 евро", пресмята един от феновете на марката във Фейсбук. Солените цени предизвикват истинска буря в социалните мрежи.

Разлютени нашенци си разменят каталози с гневни коментари. Най-възпитаните от тях са: "За мен тези цени са подигравка с българския потребител; "Писна ни всичко у нас да е по-скъпо от чужбина". Отговор на тези мнения обаче все още няма.

Българската ИКЕА е франчайз на гръцкото дружество "Фурлис".

===============================

Щом етиопските цигани от бившата вече "държава" Гърция са замесени картинката би трябвало до ни е ясно предварително, но те не са едниствени.

Аз от кога съм ви казвал че българския посткомунистически "бизнИсмен" заслужава само гавра, бой и шумадийска музика.

Родния цървул (търговец) ако не сложи поне 50% надценека няма да е цървул (търговец) с оправданието че пазара бил малък.

Ми говедо като ти е малък пазара кой те е бил по кухата глава да участваш в него, ходи копай на заплата или излез на големия европейски пазар, само че там посткомунистически капути не се задържат повече от месец, два.

Нормалната надценнка е 10-20 % докато не се научите да правите бизнес бил той офлайн или онлайн като в цивилизованите държави, отношението на нас Белите хора към вас ще бъде като към Сръбски славянски цигани....Гавра, Бой, Ебане и пак същото може и не в този порядък но задължително в същата доза !!!:p
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Абе не мога да разбера, защо след като и ти си българин се определяш като "славяно-мангал"?
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Много я хетната тая Икея, страшна медийна кампания се завихри тука последната седмица. Явно още не са си изградили стабилно лоби, ще минат месец два, ще си организират едно мощно лоби и ше си правят игрите, без медиите гък да казват
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

"Страхотна" новина. Предстои ми обзавеждане и не бързам, защото съм фен на IKEA (преки впечатления от солунската такава) и от няколко месеца си казвам...изчакай, още малко и ще отворят тая икея.....
Надявам се това да е добре организирана анти-реклама.
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

аз не знам какво толкова се възмощавате и чудите. те хорицата са видели какви са цените на мобилните оператоти, бензина и са се решили и те да пробват, пък ако мине мине. IKEA и каквито там да са по националност едва ли са го планирали на бедна държавица като напата да продават скъпо. това е просто алчния българин, който има да храни жена, 2 деца и курва.

както е отворило така и скоро ще затвори. ние не сме от най умните, говорейки за пазаруване, но колко пък ще излъжеш да го ева? не мисля, че народа умира да си купи тези шитове. не разборам от мебели, но какви чудеса съм виждал на нормални цени, това което чета може да го купи някой сляп или тъп. може и да е двете. важното е, че IKEA стъпи тук. :) а византийци с български бизнесмени - майката си трака на квадрат. само се моля да издържат във времето.

не знам каква е тази практика в скапаната ни държавна търговия, и не само там, да слага надценка от над 50-100%. не знам друсани ли са? в някакъв перфекте свят със заплати от над 2К евро ли живерят? не мога да си обесня. като един търговец ми се обеснява - "аз не мога да сложа по-малко от 100%, защото имам наем, заплати, бизнес разходи...." да бе муньо, а тези в Европа нямат тия разходи? да ти се изходя на логиката. казах му директно в очите - "слагаш големи надценки, защото разчиташ на една две пордажби, докато този в Англия и др. държави на много, за което и може да си позволи" ...."да ама там имат пари....." "че ние тук открива огънбя нали?" просто е кофти търговец, който не знае как да продава. и той го знае, защото си слага таргет от 2-3 продажби.

искам да им кажа, че като не ставаш, то не ставаш. да си търговец не е лесно, но пък и не е за всеки. и съм забелязал често всеки търговец продава нещо на някой и толкова. направил е удара на живота си. никога през шибания си жалък живот на "бизнесмен" не е чувал за лоялен клиент и как се прави такъв. как ще е като му шиткаш некъв китайски боклук с 100-200% надценка и той пък и да се върне да си купи и друго. трябва да е някакъв шибан мазохист.

същото ще е и с тези, ако такива цени държат. и скоро пък разбрах че Лидъла в Гърция бил на нашите цени, че и на по-тънки. е за какво си говорим. пожелавам на всички побългарени вериги и алчни търговци скорошен фалит. то като в един момент всичко започне да се пазарува от вън, ще се появят и локални представители - истинските търговци.
 
  • Like
Реакции: niks
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

не мога да си обесня. като един търговец ми се обеснява - "аз не мога да сложа по-малко от 100%, защото имам наем, заплати, бизнес разходи...." да бе муньо, а тези в Европа нямат тия разходи? да ти се изходя на логиката. казах му директно в очите - "слагаш големи надценки, защото разчиташ на една две пордажби, докато този в Англия и др. държави на много, за което и може да си позволи" ...."да ама там имат пари....." "че ние тук открива огънбя нали?" просто е кофти търговец, който не знае как да продава. и той го знае, защото си слага таргет от 2-3 продажби.

никога през шибания си жалък живот на "бизнесмен" не е чувал за лоялен клиент и как се прави такъв. как ще е като му шиткаш некъв китайски боклук с 100-200% надценка и той пък и да се върне да си купи и друго. трябва да е някакъв шибан мазохист.

По точно и аз не мога да опиша родната "пазарна" действителност от руско колониален тип, имаш реп от мен
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

В чужбина са такива цените щото имат пазарна икономика, демек пазара определя цената, докато в БГ-то не баш така. Даже ако кажа, че тук липсва пазарна икономика сигурно няма да излъжа. Пък има и друго - при нас няма как да е по-евтино щото много от нещата се внасят и минават през няколко места и всеки си бие луда надценка. :wink:

PS: По бунака гледах някакъв репортаж за състоянието на мебелните фирми в България и постоянно ми натъртваха за Икеа, миреше от далеч, че са взели лев. Големи злетаци - поне да бяха написали "платен репортаж".
 
Последно редактирано:
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Ами така е , докато се хвалим с "чужди инвестиции". Трябва да се инвестира в родния бизнес и да се правят инвестиции в България. Домъкнахме всички идиотски вериги в България, да свалят кожи и да наемат на временни трудови договори за по 350-450 лв. Вместо да развием българското производство и нашите вериги да отиват в Европа, ние сме белите роби - ще им купуваме боклуците.

@need - не си съвсем прав, защото този в Англия получава финансов ресурс за своя бизнес (разбирай кредити) на 2-3%, а ние тук на 12-15%, айде сега сметни годишно колко повече трябва да сложиш надценка спрямо английската. Ако всеки има пари в джоба е лесно да развъртиш бизнес, ама няма. Започваш от нула и като отидеш да вземеш кредит, ти казват, рисков си - айде вземи 15-18% ГПР и се оправяй. Общо взето системата е такава: Получаваш кредит с добри условия, само ако кредит не ти трябва.
 
От: От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Манг

PS: По бунака гледах някакъв репортаж за състоянието на мебелните фирми в България и постоянно ми натъртваха за Икеа, миреше от далеч, че са взели лев. Големи злетаци - поне да бяха написали "платен репортаж".
Това е нещо норамлно, каквито ни бизнесмените, такива и медийте - нали от тях се управляват. И там е една порнография. :)
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Че защо да не домъкнем "идиотските" вериги на родна земя? В цял свят ги има, само в нашата завряна дупка да ги няма...после пък щеше да стане обратното-всички щяха да ревнат защо никой не инвестира в БГ?!? То на бълг.народ няма угодия.
И кво ви бърка, че някъв диван щял да бъде по-скъп? Аз не знам от Икеа да задължават да купуваш от тях...в крайна сметка, щом цената не ти се нрави-поне възможности бол.
Всеки, както критикува големите вериги, точно така и ходи да пазарува там тихомълком.
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Нека да има чужди, но да има и български. И да, на 7 млн. души са ни в повечко и веригите, и моловете и депутатите и тн - малко си падаме грандомани. :)
 
От: От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Манг

@need - не си съвсем прав, защото този в Англия получава финансов ресурс за своя бизнес (разбирай кредити) на 2-3%, а ние тук на 12-15%, айде сега сметни годишно колко повече трябва да сложиш надценка спрямо английската. Ако всеки има пари в джоба е лесно да развъртиш бизнес, ама няма. Започваш от нула и като отидеш да вземеш кредит, ти казват, рисков си - айде вземи 15-18% ГПР и се оправяй. Общо взето системата е такава: Получаваш кредит с добри условия, само ако кредит не ти трябва.
тия у молу всичките са с кредити и всичките се чудят как да се оправят с големия лихвен % тук.

сори, ама ако това те притеснява не правиш бизнес. решението е повече от лесно. като си от нулата, оперираш от там, като растеж - расте и капацитета на бизнеса. не ми се вярва, че повечето го правят от големия лихвен процент, просто по-логично ми звучи да сме алчно племе. едно на ръка, че и държавата, както и банките те клатят, но като цяло манталитета е изкривен. Сравни ми един sспорддирект и един магазин в центъра.

аз нека не съм прав, но ще продължавам да си купувам от чужбина. а тези, които са прави нека си пазаруват от тук. от коли до не знам си какво ни гурбят. сега и тези маляки с българско участие.

не става дума за кредити, много по-сериозен е проблема. ;)
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Когато се дупиш, няма да се сърдиш ако някой те нач*ка. Българинът не е свикнал да мисли! Българското СТАДО яде каквото намери! И все пак "шшшшш, по-тихо съседите спят" (ако се сещате от гръцките протести) . . .
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

не ги знам тия мебели обаче ще имат успех единствено ако можеш да си вземеш каквото пожелаеш веднага, а не да се поръчва и да чакаш 2 месеца да дойде от полща понеже в големите и фрашкани магазини със всякакви боклуци като зона, айко, арон, лабиринт и т.н. няма нищо на склад освен по 1 бройка изложена

като купувах мебели за вкъщи спах на дющек 2 месеца, защото дивана и креватите идваха от полша месец и половина. кухнята идваше 2 месеца от италия. а вратите идваха около 3 месеца, понеже бяха не плътни, а стъклени по средата и уж много рядко се купували. едва ли не за мене специално са ги направили. ебати мизерията, луди пари даваш, а няма на склад 2 дивана поне...
ако в икеата има всичко на склад бих платил повече ама да си го взема веднага
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Тези византийци освен нереалните цени искат допълните пари за доставка и монтаж (50 лева на линеен метър)

Аз преди две години купувах вградена кухня и спалня от Явор, сутринта отидах в магазина да ги поръчам след обяд към 16 часа ми се обадиха по телефона че камиона е пред кооперацията да отида. Качиха ми ги пичовете до горе и за 20-30 минути ми монтираха всичко БЕЗПЛАТНО

Доколко са качествени не коментирам пък и не ме интересува те се ползват от наематели, но обслужването е на световно ниво а цените поне ТРИ пъти по ниски от етиопските
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

ИКЕА искат допълнително пари за всичко, така че, четете малките букви в каталозите.
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Кофти реклама за IKEA. Не визмам страна, но се сещам за един случай на познат на познат, който работеше като журналист в един вестник (няма да му споменавам името, но е за финанси и бизнес), на който бяха поръчали (явно платено, няма как) да нахрани в една статия някакъв ресторант. Не знам каква е причината, но на кой му пука, като си плащат хората. :) Та той отказал с презункцията, че така не се прави и винаги може той да поеме отговорност за това. Което е и реално и логично (в нормалните държави само това чакат), и което сегашните платени журналисти не съобразяват, като почнат да плюят насам натам. Пичът го уволниха и намериха друга изгубена душа да свърши мръсната работа, защото главния редактор не би се набутал така елементарно. Та всичките медии са по този начин и система, има ли спонсор - клюе се яко. Не случайно последно време по новините и медиите не може да се намери нещо качествено като новина и хората предпочитат вече сайтовете. Просто замират и всеки спонсориран репортаж е добре дошъл. Казвам го заради случая с този ИKEA, които може и леко да са нагласени от конкуренцията или някой, който има вражда с тях. НЯма да се изненадам, ако това е другата гледна точна на нещата.

А за цените им, няма какво да коментирам. Може да видят по този начин - високи цени + доплащане за съпортващи ги услуги, колко им е силен бранда. Ако е прекалено силен бранда, за да продава на тези условия тук значи хитро ще е да продължават да наблягат на брандинг, обвързвайки го с нещо уникално, което си заслужава да дадеш тия пари. Има виннаги 2 гледни точки. В крайна сметка на който му е скъпо няма да купува. То това е повече от ясно. :) Реално само гъзарите ще го правят. :)
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

С до 30% по-евтини са някои мебели в софийската ИКЕА в сравнение с магазините от веригата в съседките ни Румъния и Гърция. Това установи проверка в онлайн каталозите за трите страни.
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1036043

Едните пишат едно, другите друго, май докато не отвори този магазин няма да се разбере.
 
От: От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Манг

http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1036043

Едните пишат едно, другите друго, май докато не отвори този магазин няма да се разбере.

Я виж коментарите под статията

- ТЪй!: Васа Ганчева плати с живота си за гафът с платената статия, а други и парички взимат, и пишат и за още питат. Материалът е платен, от километър се вижда.

- Георги Петров: Платена долнопробна статия. Лакеи, вече има интернет, ако не знаете. Човек може да види и центе на Луната, що се излагате. За пример, огледало LEVANGER, стр. 279 от БГ каталога е 357 лв, а същото в Италия е 165 Евро (323 лв.), т.е. при нас е с 10% ПО-СКЪПО.

- Bai Petko: Сериозно ли пуснахте такава глупост... Чистим репутацийка а? Колко пари ви дадоха за тази тъпа статия и като цяло какво е нейната цел - да заблуди потребителя ли?! Малко е късно за това, не мислите ли...

- Никифорова кратуна: Гръцка му работа. Уж хубава ама... Нали те са откривателите и на секса, но после римляните им съсипали откритието, като вкарали в секса и жената...

- lusi : публикацията ви е платена от Икеа това е ясно. Отворете през глобалния сайт каталозите на няколко страни и започнете да сравнявате. Каталогът е еднакъв за всяка държава. Цените на около 80% - 90% от показаното в каталога за България са по-високи от тези в Румъния . Направих си труда да направа сравнение на 10 артикула - дивани, легла, кухни и корпусна мебел. Не ви прави чест да се подписвате под такива статии. Поне напишете - платено съобщение. В ерата на интернета и глобалната комуникация журналистите от весника изглеждат като хора от праисторическата епоха- неинформирани и нечестни към читателите си.

- pe6o: "Люлеещият се стол, символ за ИКЕА - Poang, може да се купи за 269 лв. у нас"-а при Бай Пешо от Ломско шосе може да се купи за 69 лв. същия.Айде стига вече със скритата реклама.Тоя вестник от 20 дена е заприличал на рекламна брошурка на Икеа.
 
От: Международен мошеник производител на мебели идва да се гаври със Славяно Мангалит

Чудесно пикантна дискусия, ама не се базира на факти.
Някой казал нещо си, трети измрънкал друго...

Отде тая енергия да коментирате бъдещи евентуалности относно рандъм субект с когото вероятно нивгаш не сте имали ни земание, ни даване?
 

Горе