Мейли към потенциални клиенти

SoulReaver

Active Member
Привет на всички и за много години!

Имам едно питане относно изпращането на мейли към потенциални клиенти. Да речем, че имам листа с адреси на хора, които биха се интересували от услугите, които предлагам (става въпрос за чуждия пазар). Интересува ме как да подходя с изпращането на мейли към тях, с които да ги запозная със сайта ми и какви услуги предлага той. Не става въпрос да спамя или да изпратя n на брой мейли през някакви тулове, а съвсем целенасочен мейл до група хора. Предполагам всички сте получавали такива, от типа "Здравейте, ние сме еди кои си и предлагаме еди какво си, ако имате интерес това ни е сайта).

Предполагам, че това което искам е вид непоискано търговско съобщение, но не знам по принцип в другите страни как се тълкува това. Трябва ли да добавя някъде в писмото, че то е с информативна цел примерно, че не е спам, подобен род неща?

Мерси предварително!
 
От: Мейли към потенциални клиенти

Май не съм се изразил правилно, нямам абсолютно никакъв проблем с изпращането на мейлите, нито с конфигурацията на сървъра относно това. Наясно съм как да си направя нещата. Това, което ме интересува е самото съдържание на писмото, след като клиентът го отвори и го прочете дали е удачно да сложа някъде информация, че е с информативна цел или нещо подобно, за да не каже самият получател, че му изпращам спам.
 
От: Мейли към потенциални клиенти

Това, което смяташ да правиш си е СПАМ, откъдето и да го погледнеш. Това, че ти не мислиш, че е спам, не означава, че си прав. Тук въпросът е как да направиш така, че твоя спам да се отличи от другите и получателите на писмото да му обърнат внимание, а не след като го отворят да го изтрият, или още по-лошо: да пратят писмото и съответно домейна и сайта ти в спам филтъра (една обичайна реакция на почти 90 - 99% от получателите на такива писма!)
 
От: Мейли към потенциални клиенти

Потенциални означава, че те не са в твоя кръг на търговско сътрудничество и не можеш директно да преговаряш. Най-добре, което може да направиш е да изпратиш общо писмо, в което да поискаш координатите на търговския отдел и в частност прекия отговорник и ръководител. След, което да встъпиш в представяне и преговори.

Набележи ди таргет клиенти и прозвъни по телефоните. Това е начин за търговия, останалото е шаблони и клишета, сървъри и т.н. Предполагам, че ако ви потърсят от Португалия по телефона за контакт с вас, няма да откажете. :)

Изберете вашия имейл да е international.bо@....com и т.н -- международен бек офис
 

Горе