Мнение и препоръки за онлайн магазин?

komshiqta

New Member
Здравейте и от мен,
По принцип имам склад за канцеларски материали в Пазарджик но реших че може да се изкарва и нещо допълнително като се доставя и до офиса и направих онлайн магазин за офис консумативи със готова cms zencart, бая по добре ми се струва от oscommerse в началото се бях засили към него но се отказах :)
от 1 месец сайта е пуснат а от 1 апил съм обявил че работи официално .
регистрирал съм го в няколко портала и се индексира доста добре в google :) честно да си призная не съм програмист но разбирам някои неща :) има още доста стока за вкарване но иска и доста време и снимки .... Опитах се да събера е-маили на фирмите в гр. Пазарджик за да им съобщя че могат да си пазаруват вече онлайн :) стигнах до 190 и ги пуснах всички бяха отворени но все още нямам нито 1 регистриран нито 1 поръчка и почвам да се отчайвам ? :( пуснал съм и adwords но там ми влизат от цяла българия и мн мн не ме устройва , по принцип искам да го направя и цяла българия , но стремежа ми е да обхвана Пазарджик като регион а после и Пловдив :D
Дайте някакви съвети какво не е наред и как да съобщя на всички "фирмаджии" че съществувам? горе долу имам около 50 посещения на ден имам и адсенс но не искам да го коментирам щото имам $0.37 :) и над 1500 импресии от началото на месеца :)
Благодаря предварително за всичко ....
сайта е bgoffice - online . com
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Дизайна иска още

В МЕТА имаш:

<meta name="description" content=""Всичко за вашия офис на едно място, до вашия офис ! : - Батерии Офис Консумативи Офис Аксесоари Химикали Формуляри Хартии Консумативи за принтери Компютърни аксесоари Други Зарядни за батерии Тетрадки търговия" />


тва е текстов редактор виждал ли си го как изглежда?

Смени си CMS-а докато е време

Можеше да го кръстиш bgoffice-plovdiv.com ако искаш да се целиш в тези области
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Какъв CMS ми предлагаш да ползвам ?
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

някой по-Search Engines Friendly.

после просто ще си поредния човек, който ще пуска тема тук "Моля помогнете с оптимизация на Zen Card" или нещо от тоя тип.
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Не е добре в сериозен сайт да има AdSense. Някой клиент може да избяга от сайта през AdSense (нали се сещаш, че по този начин рекламираш конкуренцията?).

От друга страна, може да направиш някакво геотаргетиране на AdSense - да се показва само на хора, които се намират извън твоя град, но това е много трудно и в много случаи невъзможно, защото ако ползват Интернет от мобилен доставчик няма как да се определи града.

Същото може да направиш и с AdWords - да зададеш в кой град да се показват рекламите (предполагам са се погрижили да не се показват реклами на потребители с мобилен Интернет).
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Да ви кажа и аз бая се зачудих дали да го пускам тоя адсенс поради тая причина но пък адсенса не е и много в сайта само най долу и в дясно ама сложих даже само връзки ....
за Адуордс ползвам стандартното издание и мога да направя само за българия да се вижда но немога да направя само за града или незнам как :) ако мина към другото издание дали има такава опция ?
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Като за първи сайт не е зле. Аз не бих сложил никога Adsense на online магазин, ти какво продаваш, канцеларски стоки или реклама на Google? А бе не знам откъде се снабдяваш със стоки, ама тези флашки 2 GB дето ги харчиш по 14 лева едната, скоро гледах същата марка, само че 4 GB и то два броя за горе-долу същата цена в Метро. Не знам кой ще купи от теб. Смени си доставчика или си намали печалбата. Иначе сайта добре си започнал, ама не очаквай веднага да избиеш рибата, търпение трябва.
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Това наистина ми е първия САМОСТОЯТЕЛЕН сайт който го пускам ! Преди се занимвах с други неща по друг сайт ама този аз си го оправям с обща култура :D
по принцип сайта не е за продажби на едро макар че и това се чудя дали да не шибна още един домейн с цени на едро :) МЕТРО си е метро , те взимат на палета нещата и затова цените са им такива макар че забелязвам че само някои неща когато са на промоция :) флашките си вървят ако трябва някой да иде от пазарджик до метро за една флашка тя ще излезне супер кирия :)
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Искам да питам някой случайно да знае как се слага иконката на скайп в сайта и да показва какъв е статуса ? и като цукнеш направо да излиза ?
искам да сложа в сайта такава ? най често ги срещам по форумите и по сайтовете има :)
 
От: Мнение и препоръки за онлайн магазин?

Здравейте и от мен. Много ценен форум.
Комшия, трябва да сложиш кода на скайп бутона ввв.скайп.ком/интл/en/share/buttons/ на някоя от страниците в /public_html/includes/languages/bulgarian/html_includes/ Може и през админ панела.
 

Горе