Мнения за блога ми ?

tonib

Member
Ами... То заглавието си казва всичко. В блога съм решил да пиша кратки ревюта на филми/сериали които съм гледал/гледам. Сайта е gledah.blogspot.com . :) Мисля да му сложа AdSense реклами и ако е успешен сайта - да го преместя на собствен домейн. Стига съм писал - ваш ред е :) .
 
От: Мнения за блога ми ?

Ами какво да ти кажа, ако се постараеш да го поддържаш може и да вадиш по 10на долара месечно... Ако искаш да го направиш нещо сериозно иска още много ама много работа - на първо място темплейта! От там насетне кънтент и оптимизация стабилно и след 3-4 месеца може и да започне да вади лев, но трябва наистина бая да се потрудиш с писането на много кънтент... и все пак аз съм песимистично настроен за идеята, защото има наистина гигантски монополни сайтове които пишат ревюта за всички филми, отделно в много от големите форуми има цели теми такива и ако човек му се четът ревюта едва ли ще опре до твоя блог...

иначе бутнах едно свежо :)
 
От: Мнения за блога ми ?

Имаш един + от мен. Идеята ти е добра, макар да има милион сайтове и блогове като твоя. За да пробиеш обаче, ти трябва оригиналност и щипка фантазия и една супена лъжица красноречия... Или иначе казано - внимавай как пишеш и пиши мааааааааалко по-дълги постове... Никога няма да накараш човек да гледа филм с коментар от типа "няма човек, който да не го знае, а ако ти си такъв - гледай го!" , не мислиш ли? ;]
 
От: Мнения за блога ми ?

Най-доброто като стандарт по темата според мен е mox movies на базата на джумла. Заслужава си труда да се премине на подобно моторче, ако става въпрос за правене на пари. Блог на безплатен хостинг наистина не може да докара повече от стотина долара месечно в тази ниша, трябва си минимална инвестиция.
 
От: Мнения за блога ми ?

и ако човек му се четът ревюта едва ли ще опре до твоя блог...

Аз обаче не съм съвсем съгласен с това твърдение - и Моко го каза: поднеси го по оригинален начин и намери начин да го направиш много популярно и да привлечеш посетители. Мисля, че ще извади страхотен успех, въпросът е в новаторството и в изречението "Как?". Използвай главата си и мисли нестандартно

Подкрепям идеята и ти желая успех ;)

п.п. не подкрепям тъпата джумла :mad:
 
От: От: Мнения за блога ми ?

п.п. не подкрепям тъпата джумла :mad:

Ако се абстрахираме от личния момент, то става въпрос за митове.

Joomla се възприема добре от гледна точка на сео и без рирайт. Съгласете се, че един нормален сайт със стотина иляди заглавия на три-четири езика би рухнал без проблеми. Докато сега се възприема съвсем прилично. За сравнение, joomla.org си е PR9 и над 1000 онлайн постоянно с превъзходна интеграция с phpBB3.

Гугъл обича WordPress и това никой не може да го отрече, дори и да иска, но WP все още няма пълната функционалност на CMS. WP е за малки проекти с индивидуална насоченост (всъщност, точно заради това го обича Гугъл и инвестира в блогинга) .
 
От: Мнения за блога ми ?

не гледаш ли новия български сериал по нова "Невъзможна любов"?!:(

и тъй и тъй блога ти е на български можеш да включиш ревю и за него :wink:може да събере доста коментари ...:)
 
От: От: Мнения за блога ми ?

не гледаш ли новия български сериал по нова "Невъзможна любов"?!:(

и тъй и тъй блога ти е на български можеш да включиш ревю и за него :wink:може да събере доста коментари ...:)

Опаааа !! Ето - дават ти страхотна идея!!!
Хващаш програмата на Fox Life, Fox Crime и GTV и започваш да описваш филмите и сериалите там!!!! Или иначе казано - коментирай филми и сериали, които са достъпни за съотечествениците ни, щом блога ти ще бъде на български ;)

По въпроса с Joomla - докато това беше на платформа Блогър бях в топ 5 за key фразата "футболни прогнози" . Откак сложих Joomla (тук)паднах на втора страница и съм сигурен, че ще продължавам да падам надолу... Joomla-та била хубава за СЕО... Дрън-дрън та пляс! Сега чакам да излязат title rewrite модовете за новата версия и нещо по-приятно като дизайн и веднага се мятам на нея с надеждата Google да бъде по-благосклонен!
 
От: Мнения за блога ми ?

Че ще го пълня с много контент то е ясно :). Идеята на сайта е ревюто да е кратичко и ако човека "X" реши да гледа филма "Y" той да влезе в моя сайт да прочете 5 реда, и сам да реши дали си струва да го гледа. В повечето сайтове за ревюта пишат едни дълги фермани или само какво се случва (копирано от други сайтове). Сайта като го развия по-добре ще го местя на Joomla! обаче до тогава има време :).
За "Забранена любов" уж щях да пиша първо, но забравих. Така е като не си водя списък :|.
А пък за филмите по "Fox life/Crime, GTV" - там повтарят едни и същи дъвкани и предъвкани сериали. Примерно "Спешно отделение" даваха по едно време - едва ли има някой на когото му е неясно за какво става въпрос във филма :).
п.п. Мерси за освежаването на всички :).

/едит

Не съм от умните явно :|.
Написах кратко ревю и за Хаус :).
 
Последно редактирано:
От: От: Мнения за блога ми ?

За "Забранена любов" уж щях да пиша първо, но забравих. Така е като не си водя списък :|.

простия помнел - умния си записвал.:)..тъй знам аз :wink:
...и Д-р Наус не виждам ... що така ?!
 
От: Мнения за блога ми ?

Махни горната лента и задължително послушай HavVvoC за темплейта.
Сложи нещо лъскаво и хващащо окото.
В момента е постно.
не съм оптимистично настроена относно печеленето от подобен проект.

Желая ти успех :)
 

Горе