Много досаден проблем с Wordpress...

BRAIN_PAIN

Well-Known Member
Здравейте,

Един много досаден проблем ми изниква в Wordpress. Имам си блог на най-новата версия на wordpress, пиша си статии в него, добавям им етикети, категории, но в един момент след няколко дена всички статии нямат категории и нямат етикети...

Почвам наново да им добавям етикети и категории, след няколко дена пак ги няма :( И така се повтаря...

Направо ще ме побърка тоя блог. Интересното е, че категории и етикетите, които съм създал си стоят, но самите статии един вид ги дропва от категориите и етикетите. Аз до сега такова чудо не съм виждал.

Някой има ли идея на какво може да се дължи????
 
От: Много досаден проблем с Wordpress...

Опита ли да преинсталираш WP-то, да смениш темата?
 
От: Много досаден проблем с Wordpress...

Ами гледам излязла малко по-нова версия, ще взема да я ъпдейтна и да видя как ще се държи :)
 
Имах същият проблем преди време. На споделен хостинг ли си или на vps? Попитай какви са ти лимитите за INODES и дали случайно не ги достигаш. При мен проблема беше дошъл от достигане на максималната бройка INODES и mysql не можеше да си пише върху временните файлове.
 
От: Много досаден проблем с Wordpress...

Ами на безплатен хостинг е блогчето :) Какво представлява това INODES и как мога премахна проблема ако достигам лимита?

До колкото разбирам това е броят на файлове/папки, които мога да създам на сървъва, но аз нямам много папки, стандартна структура за Wordpress. А и какво общо има това с дропването на статиите от категориите и етикетите?

При теб как реши проблема?
 
Правилно си разбрал какво е inode. При мен проблема беше свързан с wp-o-matic, който смъкваше снимките от фийдовете на статиите и си ги кешираше в собствена папка. Тогава лимита ми беше 200 000 и го бях стигнал. Писах на съпорта на хостинга ми и ми качиха лимита, докато установя къде е проблема. След като разбрах, че е от добавката изтрих кешираната информация и използваните inodes паднаха на 88 000. Съветвам те, чрез контролния панел да прегледаш къде има повече файлове от колкото ти се струва нормално. Имал съм същия проблем с thimthumb, който си създаваше кеширана версия на оразмерените картинки, но не работеше коректно проверката и съответно всеки път се генерирах нови и нови миниатюри.
Има общо, защото mysql пише върху хард диска (в centos - /var/lib/mysql), а след като няма достатъчно inodes - не може да си създаде файловете и става бъркоч.
Решението при мен беше вдигане на лимита за inodes, но все пак не съм сигурен дали проблема е същия и при теб.
 
От: Много досаден проблем с Wordpress...

Разгледах файловата структура, но не забелязах никакви аномалии :)

Нямам и някакви мега плъгини, само няколко - Related posts, Contact form, Бутони за Svejo.net, All in one Favicon, Executable PHP widget

Писах и във форума на хостинга, но за сега няма отговори по темата :)

Единственото, което направих днес е да си ъпдейтна Wordpress-a и отново попълних категориите и етикетите статия по статия, пък дано да не се прецаква отново... :(

При тебе на колко време се появяваше проблема, когато го имаше? При мене през 1-2 седмици.
 
От: Много досаден проблем с Wordpress...

При мен също са се случвали подобни аномалии - случва се, ако се рестартира сървърът, докато се извършва някаква операция по блога ти! Влез в phpMyAdmin и започни таблица по таблица да му даваш "Optimize table"... при мен така се оправи, на мен пък ми се губеха коментарите :)
 
Re: От: Много досаден проблем с Wordpress...

При тебе на колко време се появяваше проблема, когато го имаше? При мене през 1-2 седмици.
След няколко часа от връщането на бекъпа. Аз говоря са блог с няколко стотин публикации, нямаше начин да едитвам ръчно категории и тагове на всяка една., но проблема определено беше в лимита на inodes, защото се случваше и с други блогове на същият хостинг.
 
От: Много досаден проблем с Wordpress...

ОМГ отново се случи след 1-2 седмици, тъкмо реших, че се е оправило и днес влизам и хоп няма постове в категориите :( :( :(

Това да си на безплатен хостинг не е работа :D :D
 

Горе