Мобилни приложения - разработка

ks0lo

Member
Не съм много запознат в мобилното програмиране, и ме интересува на какво ниво е крос платформеното разработване на приложения и какви приложения могат да се разработват (ако може да ми дадете примери за по-качествени приложения), повечето които съм мяркал ми изглеждат еднотипни. Понеже в момента работя с laravel, jquery и странното е че повечето идеи които ми идват са за мобилни приложения и мисля да се преоринтирам и се чудя по какъв начин да ги разработвам.
 
От: Мобилни приложения - разработка

Това което се сещам е PHONEGAP, той е лесен и достъпен но си има свойте ограничения работи в браузъра (тоест ползва стандартния браузър на устройството).От личен опот ти казвам че ако искаш да пуснеш някаква графика която е със css3 и малко JavaScript на малко по-кофти апарат лагва да се цепи.Затова може би се замисли за Java(Android) или C# (Windows Phone, Windows Desktop).Но има и следния недостатък при писането на приложения за WP това е когато пуснеш емулатора ако ти е стар хардуера на компа и кофти фидео карта ще имаш проблеми тоест няма да можеш да пуснеш емулатора.Аднройд го няма този проблем пишеш на Eclipse пускаш емулатора чакаш 2-3 мин. и работи.
 
От: Мобилни приложения - разработка

а appcelerator titanium как е ? трябва ми самото приложение да ползва камера, локация и други такива, да не изкарва просто текст с картинки.
 
От: Мобилни приложения - разработка

Лично не съм запознат с appcelerator titanium но след като искаш ограничена функционалност ползвай phonegap, има толкова много документация със примери че даже приложение си правиш за минути.Дори не се инсталира нищо а може да се компилира online.
 
От: Мобилни приложения - разработка

точно обратното насочил съм се към ел. търговия явно крос платформените няма да ми свършат работа
 
От: Мобилни приложения - разработка

За сериозна разработка няма смисъл дори да поглеждаш подобни "лего" приложения, хващаш един език от съответната платформа и започваш.
 
От: Мобилни приложения - разработка

Не е грешка за започнеш мобилни приложения с HTML5 и Javascript. Можеш да направиш почти всичко с фреймуорци като phonegap и въобще няма да има "performance" проблеми, ако знаеш какво правиш. И на нейтив, ако не знаеш какво правиш, приложението няма да лети... Правил съм приложения с phonegap и се справят доста добре, пък и cross-platform. Има някой различия между платформите, но като цяло не променяш много неща по приложенито, за да го направиш да работи с всички мобилни ос. Sencha е един от най-добрите фреймворци. Май беше платен преди време, но сега е безплатен. Като цяло няма да сбъркаш като използваш уеб технологии за създаването на мобилни приложения.
Много хора, когато чуят за HTML и Javascript, и разработка на мобилни приложения започват да говорят някакви глупости, без да имат представа...
Ето ти едно интересно видео по темата - https://www.youtube.com/watch?v=wCn3R3-XxBU
 

Горе