Можете ли да ми помогнете

Дискусията в 'Пари от Интернет - Make Money Online' стартирана от Svetla.Slavkova, Дек 25, 2017.

 1. Svetla.Slavkova

  Svetla.Slavkova New Member

  Рег.:
  Дек 21, 2017
  Съобщения:
  3
  Харесвания:
  0
  Точки:
  1
  Пол:
  Жена
  Извинявам се ако има такава тема. Наскоро си направих facebook страница и ми трябват съвети относно популяризирането и. Прочетох някои материали за това, но искам и съвети от първа ръка, както се казва. Благодаря предварително.
   
 2. RealMoney

  RealMoney Well-Known Member

  Рег.:
  Дек 19, 2010
  Съобщения:
  1,867
  Харесвания:
  698
  Точки:
  113
  Попитай (конкретно) и ще ти бъде отговорено.
   
 3. djokando83

  djokando83 Active Member

  Рег.:
  Окт 28, 2015
  Съобщения:
  276
  Харесвания:
  30
  Точки:
  28
  Можеш да я развиеш с платена реклама във фб , да платиш някой да ти добави фенове , да си я развиеш сам , като пускаш интересни неща в нея или да я вържеш към някой сайт с висок или таргетиран трафик ...
   
 4. bbb12

  bbb12 Active Member

  Рег.:
  Март 10, 2013
  Съобщения:
  256
  Харесвания:
  54
  Точки:
  28
  На каква тематика е страницата? Можеш да я популяризираш с реклама в някоя голяма и утвърдена фейсбук страница или група. Иначе, имаш ли добро съдържание, ще натрупаш и фенове.
   
 5. BurnX

  BurnX Well-Known Member

  Рег.:
  Март 21, 2010
  Съобщения:
  3,174
  Харесвания:
  552
  Точки:
  113
  Пол:
  Мъж
  Слагай картинки , хората ако ги споделят и са активни ще доведат нови последователи
   
 6. D.Ivanov

  D.Ivanov Active Member

  Рег.:
  Юни 7, 2011
  Съобщения:
  891
  Харесвания:
  133
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Място:
  Varna
  Най-бързо става като платиш на някой да ти добави фенове. С рекламата ще ти излезе по-солено и то доста.
   
 7. Matey Hristov

  Matey Hristov Active Member

  Рег.:
  Ноем 8, 2017
  Съобщения:
  315
  Харесвания:
  144
  Точки:
  43
  Пол:
  Мъж
  Това като цяло е една доста глупава тема или по-точно въпросите са доста слабо подбрани без никаква информация.
  -->Много е важна тематиката на страницата - евентуално ако не си избрала лично аз предлагам да е на обща тема , защото така ще събереш максимално много аудитория за отрицателно време. Също така много вървят темите за глупава страница с глупави картинки и глупави текстове - Българите харесват глупавите неща. Можеш да вземеш пример от много големи страници като Пабло Ескобар , Спиндерман и т.н. Също можеш да вземеш пример от мотивационни страници , както и от депресиращи страници като DearHeartbreaker (половината в тази страница са си теглили въжето или са си прерязали вените , но преди това са оставили бая лайкове)
  -->Името на страницата трябва да е много добре подбрано специално към думи - които се търсят максимално много в фейсбук - за да може максимално голяма аудитория да попада на страницата ти.
  -->Трето трябва да подбереш много добра картинка за корица на страницата - така , че да се набива на очи. Гледай да е с много високо качество.
  -->Публикуването в страницата най-добре е да е с Картинки + Текст , защото реално това носи най-голяма аудитория - но относно тях малко по-надолу.
  -->Публикуването в страницата трябва да е в точно определени часове на денонощието или дни в които в фейсбук влиза най-голям трафик от хора. Аз лично ти предлагам това да е през делничните дни в часове от 07:00 , 11:00 , 17:00 , 21:00 - това са малко по-ранни часове от реалните часове , защото все пак трябва да има поне 1 час изчакване за да може фейсбук и аудиторията да ти активират максимално много пирамидата на публикацията за да събереш възможно най-много реакции.
  -->В страницата ти НЕ ПУБЛИКУВАЙ директни линкове на картинки от други страници или сайтове - качвай си ги ти , защото ще си пребиеш аудиторията.
  -->Относно Картинките - гледай да са с високо качество и текста по тях да не заема повече от 20% от самата картинка. - Има сайтове и фейсбук редактор където можеш да проверяваш такива неща. Също така оразмеряването на изображенията трябва да е много точно , защото ако качиш прекалено голямо изображение или прекалено малко изображение - фейсбук може да го смали или увеличи прекалено много , така , че никой да не се заинтересова от картинката. В Гугъл можеш да провериш какви са най-добрите размери на едно изображение в фейсбук страница - това ще ти помогне много за бързонарастващата ти аудитория.
  -->Относно текста над самата картинка или по-точно в публикацията не трябва да ти е с повече от 120 думи - хората не обичат да четат много , всичко трябва да е подбито така , че да е точно и ясно "С ТОКЧЕТАТА ПО СЪРЦЕТО" - доста боклук излезна от този текст.
  -->Настройките на страницата - остави ги по дефаулт - просто изключи публикуването на разни хора в страницата - отзиви.
  -->Най-важното нещо за събирането на голяма аудитория са РЕКЛАМИТЕ. За целта трябва първо да влезеш в facebook ads и да разучиш какво ти предлага фейсбук , но лично те съветвам да правиш реклама само на картинките които качваш. Рекламата може да се насочва - или по-точно да избираш аудиторията на която да се покаже рекламата ти. Първо нагласяш аудиторията ти - Пол - Всички , Държава - Град - България , Възрастови граници от 14 до 41 години - ако е на обща тематика и се отнася за двата пола , цена на рекламата 1.00$ за 24 часа. Относно цената на рекламата , според мен не ти трябва повече от 1.00$ долър на публикация - вече ти решаваш колко публикации може да има на ден - платени и колко неплатени. Според мен за бърз ефект трябва да започнеш само с платени публикации , а след това като направиш 10 000 - 20 000 човека аудитория , можеш да пускаш платени и неплатени за да си облекчиш разходите.
  -->Когато започнат да ти харесват публикацията - цъкаш на лайковете и каниш всички тези хора да ти харесат страницата. Като цъкнеш на самите лайкове има бутон "Покани" срещу имената на хората.

  Това са общи съвети. Ако искаш нещо по детайлно и по-добре изложено от моя страна - трябва да ми дадеш повече информация за това какво искаш да направиш и какво искаш да постигнеш. За маркетинг в фейсбук е рано да говорим.
  Също така в гугъл има доста статии , които можеш да прочетеш и да се образоваш малко.
   

Сподели страницата

 1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies.
  Dismiss Notice