Моля ви за помощ.

ppyordanov

New Member
Така, онзи ден пуснах нов проект (http://xtrafun.info), но както повечето от вас добре знаят, msie4, 5.5, 6 имат проблем с рендерирането на png изображенията с alpha channel.. та, въпросът ми е как да махна белия бекграунд, понеже в това състояние страницата на нищо не прилича, много ще бъда благодарен на отзовалите се, пробвах досега чрез прикачване на .js файл, но не помогна.. а ето я и картинката (направо ме е срам) :

aaargh.PNG


пп: извинявам се, на темата не й е тук мястото, но нищо..
 
Последно редактирано:
Няма смисъл изобщо да си губиш времето да фиксваш за ИЕ 4, 5.. виж за 6 може да се замислиш. И все пак ако си перфекционист линка за iepngfix ще ти свърши работа.
 
От: Моля ви за помощ.

Направи ги .gif изображенията пак на прозрачен фон, png понякога правят такива проблеми:)
 
От: Моля ви за помощ.

Точно, пнг разширението е предназначено за това (безфонови графични изображения) , но гиф не ме устройва, понеже качеството се губи.. междувременно установих нещо много интересно, че причината е в начина на експорт, понеже ползвам флаш, а не пс.. не знам къде ми е проблема, пробвах с един пнг файл оттук http://www.twinhelix.com/css/iepngfix/iepngfix.zip без js и нямах ядове, а моите творения дори той (js-ът) не може да оправи.. :(
 
Последно редактирано:
От: Моля ви за помощ.

Няколко варианта:
Код:
img {
  filter: progid:DXImageTransform.Microsoft.AlphaImageLoader(...);
}
през някой IE Hack или клауза за версия на IE;

Можеш да използваш постепенна загуба на качество. но за целта ще ти трябва PNG с 8 битов цвят. Като гледам твоя ще стане. Идеята е че алфа каналът ще се използва само там където се поддържа а в ИЕ 6 ще ползва прозрачност по палитра. Пипкава работа н си струва;

Ако си сигурен във това че фонът ще ти е постоянен, включи го в картинката и не се занимавай с прозрачности.
 
Последно редактирано:
От: Моля ви за помощ.

За момента съм добавил бекграунд на имиджите като временно положение, понеже това не е единственият ми проблем в момента..

на първия скрийн се вижда, че под самата анимация има интегриран object със същия scale (800, 115px - чисто зелената област), който на мен не ми трябва и знам как да премахна, но по моя начин (отстгранявам обекта, вмъкнат в първия), ми се губи промпта за ъпдейт или въобще инстал на флаш плеър, ако го няма в наличност:

Код:
<object classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" width="800" height="115">
<param name="movie" value="menu.swf" />
<object data="menu.swf" type="application/x-shockwave-flash" width="800" height="115">
<param name="pluginurl" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer" />
<param name="scale" value="noScale" />
<param name="bgcolor" value="#009900" />
</object>
</object>
 
От: Моля ви за помощ.

Това с PNG-тата е глупаво. Ако си го правил ти и си го правил на фотошоп направо си ги режи с фона. Кво се мъчиш толкова.
 

Горе