Моля за малко помощ относно атрибутите на OpenCart

Моля за малко помощ.
Ситуацията е следната: имам атрибут Процесор, като вариантите за него са много:
Intel Core i5-3339Y (1.50-2.00GHz, 2-ядрен, 3MB кеш)
Intel Core i5-4200M (2.50-3.10GHz, 2-ядрен, 3MB кеш)
.....
Intel Core i7-3612QM (2.10-3.10GHz, 4-ядрен, 6MB кеш)
Intel Core i7-3630QM (2.40-3.40GHz, 4-ядрен, 6MB кеш)

....

Искам във филтъра ми да бъдат обединени разновидностите в обща група например:
Intel Core i5
Intel Core i7


В момента ползвам FilterPro. До колкото разбрах това се прави с филтъра Advanced Menu Layered Category/Attribute/Options/Ajax, тъй като това май са точно Layerd Attributes (слойни атрибути). Но не мога да намеря никъде опция как се прави, дори и в Advanced Menu-то. А може би греша?!

Моля за малко помощ!
 
Последно редактирано:
От: Моля за малко помощ относно атрибутите на OpenCart

Идеята ми е, че много от стойностите на атрибутите ми са сродни примерно имам 4GB рам във варианти 2x2, 1x4, вариан DDR3, DDR3L. Така е и с останалите, както съм написал с процесорите. За да могат лесно да си избират компютър потребителите искам да добавя някакъв филтър по параметри. Но както е в момента, те трябва да изберат измежу 5 вида процесори i3, 7-8 i5, както и една и съща RAM, която е изписана по различен начин. Не съм напълно убеден, че това се прави с Adcanced Layered Menu, но както показах има го на сайт направено така, точно с въпросния филтър.
 
Тук може да помогне coolice. Добър е в тези неща. Каква е идеята ти като цяло?

Блинки не си дочел братле :) не става дума за процесори и сървър а за сайт който продава такива и дава примерни продукти, не съм ги разъквал толкова тези плъгини но ще погледна :)
 
От: Моля за малко помощ относно атрибутите на OpenCart

Точно така! Писах си с поддръжката на Advanced Menu Layered Category/Attribute/Options/Ajax. Според тях нещо е моднато, за да търси по такива филтри. най-простия вариант, който им дойде на ум е да си направя допълнителни филтри само за "Core i3", "Core i5" и да ги добавя. За да не стои грозно, май мога да си направя цяла такава група атрибути, която обаче да бъде скрита. И това е вариант, но според не особено удачен, защото всеки път трябва да се вкарват едни атрибути и то по няколко пъти. :confused:
 
От: Моля за малко помощ относно атрибутите на OpenCart

потребител СТАН е човека за OpenCart
 
От: Моля за малко помощ относно атрибутите на OpenCart

потребител СТАН е човека за OpenCart
:) Знам, знам. Жив и здрав да е! Много ми помогна и продължава да ми помага той! Но тук и той не знае човека.
 
От: Моля за малко помощ относно атрибутите на OpenCart

Такаааа. Виждам, че въпросът ми се оказа доста труден и нелек. Особено, че питах и в официални форум на OpenCart, както и в руския и не получих отговор.
В крайна сметка намерих решение, поне така е направен сайта от който видях, че имат такъв филтър. Правят се скрити атрибути, които не се виждат в описанието на продукта, но се четат от филтъра.
И така системата работи по желания начин. Този вариант е добър, но доста трудоемък, защото едва ли не ще се пишат двойни описания. Но май май нямам друг избор. :(
Надявам се, ако някога на някой му се наложи, да съм от полза.
Благодаря ви за опитите да ми помогнете, все пак!
 

Горе