Моля за помощ относно data collection

Здравейте! Реших да опитам да съм фрилансър и се регистрирах в ъпуорк, обаче попаднах в "ситуация".

Иска се от мене да събера данни за 10 000 човека.... а аз се изсилих и срока, който дадох е една седмица.

Проблема е, че няма да мога да го изпълня и се чудя дали някой тук се е сблъсквал с подобен проект и какви инструменти е ползвал.
 
Не съм се занимавал... Данни за 10 000 човека или от 10 000 човека. Ако е първото отивай да преписваш данни от изборните списъци в някой пенсионерски клуб :) шегувам се... Какво точно се иска?
 
хахаа иска се да намеря 10 000 астролози по целия свят, техните номера, имейли и с какъв вид астрология се занимават. Значи цял ден се занимавам имам 40 астролога хаха
 
Намираш Уики-Астролози парсваш имената и си готов ;). Ако не е уики то друг сайт.
 
Ако си добра с английския, в което не се съмнявам щом работиш като фреелансер, търси из фейсбук страници, групи и т.н. Напиши, че ще създаваш световен каталог на най-известните астролози. Чак имейли не знам кой ще даде ако ти няма доверие. Пък 10 000 даже да им имаш телефоните и имейлите не можеш им каза "Здрасти!" за една седмица.
 
Ами друг път внимвайте със сроковете, които давате. Това с данните за 10 000 астролога съвсем не е смешно, и едва ли има някакъв универсален инструмент, който да използвате. Ако все пак някой колега има някаква идея как да Ви помогне, нека го направи. В бъдеще време не давайте подобни обещания, тъй като така само се излагаме пред хората.
 
Благодаря ти :) Сега ще почна да се обучавам за това Парсване, че съм абсолютно начинаеща :Д
 
Благодаря ти :) , имам още няколко сайта. Идеята на човека е 200 300 астролога от държава. Аз ги намирам, преписването ми е бавно, за това се чудех за някой по-бърз метод.
 
То ако е от един сайт, някой колега ще може да обере данните, предполагам. Но от различни сайтове си е направо невъзможно да се създаде универсално средство. Ами защо не намериш подизпълнител на друг сайт за фриилансери. Индийците, китайци, който и да е, само да го направи за по-малко или поне същите пари, които ще вземеш, за да излезеш от ситуация.
 
http://simplehtmldom.sourceforge.net/ ето една библиотека за парсване. Защото ако парсваш на ръка данните няма да са в един сайт и една седмица пак няма да ти стигне. Иначе за комуникация с астролози забрави според мен, това не са 10, а 10к :) почвай да търсиш каталози с такива данни.
 

Горе