Моля за съвет | 100 евро бюджет за рекмала

Twis7

Active Member
Здравейте, колеги
Наскоро направих едно статично сайтче за приятел, който притежава фирма, която извършва превози от Финландия до Русия. Досега идеята му беше сайта да стои единствено на визитката му, но сега държи да популяризира дейността си в интернет. Бюджета, с който разполага е 100 евро на месец( за общо 6 месеца). Според вас, кой ще бъде най-удачния вариант за оползотворяването на тези пари ?
 
моето мнение е че Google Adwords би свършил чудесна работа.

И на мен това ми е предложение №1, като бих видял там - на местно ниво, къде се ровят хората - каталози ли, директории ли, някои блогове, форумчета и после социалните канали.

Имай в предвид, че ако ще правите кампания в AdWords, няма да е зле да помислите за един добър лендинг пейдж, а не а разчитате на сайта, които по това, което чета е тип визитка. Поне от към конверсия ще е по-добре. С този бюджет, който е заделен, всеки евро цент е важен, което означава, че всеки един детайл трябва да е на 100% тунингован. :)

Успехи
 
От: Моля за съвет | 100 евро бюджет за рекмала

+1 за Google Adwors
 
От: Моля за съвет | 100 евро бюджет за рекмала

Освен Адуърдс, вижте и дали има някакви силни местни портали и други сайтове за фирми, които внасят и изнасят, т.е. баш таргета.

И другия вариант да се отдели някое евро на някой да изкара една листа с желаните клиенти и мейлите им (примерно 200 фирми). И 200 мейла с въпрос дали може да им изпрати оферта. 20 казват да и 2 от тях стават редовни клиенти, като харесат офертите. Това разбира се един много добър хипотетичен вариант, но без цел не става. Малко и директен маркетинг да вкарате.
 
Последно редактирано:
От: Моля за съвет | 100 евро бюджет за рекмала

Мое лично мнение е, че този бюджет не е достатъчен за Google Adwords кампания. Разбира се зависи от целите и очакваните резултати от съответната кампания.
И аз подкрепям мнението за намиране на подходящи ТАРГЕТ директории и портали. И също така има доста сайтове за кампании и таргетет трафик, които дават доста по-добри
резултати от Google Adwords. Все пак е важно трафика да бъде монетизиран.

Успех!
 

Горе