Моля не ми пишете

kamentk

Well-Known Member
Уважаеми хора, предлагащи всевъзможни услуги, моля не ми пишете, без да съм ви помолил за оферта!

Писна ми да ми пишат всевъзможни хора търсещи работа. Ами има фрииланс раздел, хората непрестанно публикуват оферти за това какво търсят. Моля отговаряйте на тях, защото има реален шанс да ви наемат. Мислите ли, че аз ще имам сайтове и няма да имам хора за съответните услуги, или пък ще раша да ви наема, за някоя услуга, която не ми е извършена, само защото сте ми писали?

Ако ми трябва някой да ми свърши работа първо ще погледна хората с които съм работил реално, след това хората, които са ми правили услуга срещу ревю, ако и такъв няма ще разгледам офертите във фрииленс раздела и ще се свържа с хората които предлагат съответната услуга с параметри които ме устройват. Ако

Не е красиво да пишете така, особенно пък има някои особенно нагли които ми говорят така сякаш всяка вечер си пием ракията заедно, набутват си офертите, които не са добре структурирани и единственото което лъха от тях е как искат да искарат някой лев. Ами има си фрииленс раздел, ама чак да ми пишете на ЛС е прекалено. От нова година насам, поне 10 такива индивида са ми писали. Преди време имаше подобна тема, ама не си взехте поука.

Защо си мислите, че аз имам сайтове и нямам съответните хора???
Защо си мислите, че ще предпочета вас пред моите доказали се хора???
Защо си мислите, че недобре структурираните ви оферти без едно ревю от доволен клиент, без портфолио и пр. ще ме накарат да ви наема???

Защо???

Днеска ми прекипя и на едно момче му казах, че ще му купувам статиите по една стотинка, ако е съгласен ще работим. Така де. Все пак по някакъв начин трябва да превъзхождаш хората с които работя, за да реша да изпусна сигурното и да гоня дивото.

Преди време пак така на едно момиче и написах един по-остър отговор, че не търся статии, тя ми пили 2 дена на главата как може да съм бил толкова груб. Ми като си търсиш работа пусни си тема, ако ми трябва някой с такава услуга ще ти пиша...

Онзи ден пък един с 6 поста ми пише на латиница без грам пунктуационен знак и пр, че предлагал статии. Абе младеж, как да те наема, като ти виждам офертата, смятай какви ще са ти статиите....


Любим ми стана и едно СЕО с профил от 2009 но с 10-ина поста. Предлагащ СЕО оптимизация за 200 лв на месец без значение от тематиката и езика. И нищо повече. Само като прочета това и ми става ясно за какво иде реч и как няма да получа нищо.


Който има страна по въпроса, нека се изкаже по темата. Всеки си търси пазар, включително и аз, но не бива така нагло да се натрапвате. Не правите добро впечатление и намаляте шанса да ви наема.

Поздрави. 8)
 
Това FOR REAL ли е? В смисъл има ли ги такива? Винаги ми пишат хора, които не са досадници, а реално им хелпвам колкото мога, но такива с оферти, които са непожелани, казвай, за да може да вземем мерки. Не сме получавали репорти и за това се учудвам като чета това. :)

Ако нещо можем да хелпаме, казвай баце. :)
 
От: Моля не ми пишете

От три години е регистриран има 1000 поста и толкова известен е станал че вече не може да се отърве от фенове - Пази боже от комплексари
 
От: Моля не ми пишете

Не го направих с цел да им казвам имената. Няма да им правя сечено на хората, нека си работят, 99% от хората са дошли тук да изкарат някой лев освен да научат нещичко, ама не се прави така бизнес. Мисля че уни-уеб имаше подобна тема още преди време, ще се опитам да я изровя. Всичко си е риъл. Много често взеха да ми пишат. Нека си пуснат темичка тук и да си намерят клиенти. Повече такива предприемчиви хора да има, ама не е това начина. Просто като пиятелски съвет го давам, не толкова колото да хейтя или пък вече и рипорти да правя. Писали са ми и на мен хора с мобла за съвети и т.н, нищо против, ще им помогна с каквото мога, мисля че на доста хора съм помогнал които търсят съвет, ама да ми пращат непоискани оферти най-вече за статии и SEO ме дразни. Това си е чист СПАМ по дефиниция - непоискано търговско съобщение.
 
От: Моля не ми пишете

Айде да ти отделя още малко внимание щото явно страдаш от липса на такова

Погледни си че голяма част от темите ти са за предоставяне или търсене на някаква услуга и макар да са остарели и явно вече невалидни повечето не си ги затворил.

А пък да пускаш такава тема е най малкото несериозно като ти прегледах темите особено тази ми е любимата - Супер култова за сериозен предпримач дето разни несериозни индивиди го тормозели

http://www.predpriemach.com/showthread.php?t=47533
 
От: Моля не ми пишете

Давам съвет на колегите. Който иска да си вземе поука, който иска да не го прави.


Що се отнася до моите теми - когато не е валидна си пиша. Не ги затварям, понеже така или иначе отиват в архива след време. Пък някои си ги вдигам периодично.

Пък за темата с и-бей, няма да се оправдавам, тъп бях тогава, ама какво да се прави. Минало и заминало.

Не страдам от липса на внимание. Просто по някаква причина много зачестиха тези случаи напоследък. Влизам във форума, гледам лични, мисля си "Я, нещо важно, пък то поредния СПАМ". Както и да е.


Едит:
Никога не съм се имал за голям предприемач и няма да се имам. Имам няколко сайта, дошъл съм тук да си ги монетизирам и да науча нещо ново покрай това.
 
От: Моля не ми пишете

П.С. Понякога съм обикновен хейтър, но в случая е приятелски съвет.
 
От: Моля не ми пишете

Учи се тогава и като видиш спам си го трий и не занимавай хората с глупости - Със сигурност всеки в абв или гмайл пощата си получава 10 пъти повече спам ама не е седнал да реве по форумите
 
От: Моля не ми пишете

Уча се, чета си, питам си, изказвам си мнението.

Ако не ти е интересна темата, не влизай да я четеш и коментираш.

Например в момента на няколко клиента които трябва да ми изпратят материали за публикуване в някои от моите сайтове и са си ги заплатили съм изпратил по едно ЛС с пощата си, за да ми ги изпратят като са готови и да ги публикуваме, за да им свършим работата, но след въпросните съобщения нямам отговор, нито тук, нито на e-mail, същото се отнася и за едно момче което помолих да ми изпрати една оферта за една услуга. Минаха вече няколко дни, а държа на качеството и бързината и подобни съобщения ме смущават доста. ИСкам да съм коректен както с клиентите си, така и с хората на които възлагам определени задачи. Както и да е. Може да не общувам със стотици клиенти на ден, но все пак искам да не ме занимават с глупости. Обичам сериозните предложения.

Ти как би реагирал на съобщение:

Brat predlagam otli4na SEO optimizaciq za 200 lv na mesec. Vseki ezik i tema. Za poveche info pishi na skaip ivan.lamqta733_27_8333


Това не е точния текст, но езика беше подобен. Съобщението го изтрих, за съжаление.
 
Дис тем и факинг килимг ми слоули. :)

Човек, блокрай. :)

Хахаха, оптимизация за 200 лева на месец, кой е този зайко? :) Иван Алмята....баси ръките чуек. :)

Ти човек с Лионид цепите мрака с петъчните теми.
:)
 
Последно редактирано:
От: Моля не ми пишете

Ако не ти е интересна темата, не влизай да я четеш и коментираш.

Ако не са ти интересни събощенията дето получаваш не влизай не ги чети и ги трий - С какво тази абсолютно безсмислена тема се различава от спама който получаваш по пощата???
 
От: Моля не ми пишете

Човек, блокрай. :)

То да е един и същи ок, ама те са различни. Може и да съм магнит за такива знам ли. Само за ПТС-та скоро не са ми пращалли оферти. Може да са се отказали от тях най-сетне.
 
От: Моля не ми пишете

Ако не са ти интересни събощенията дето получаваш не влизай не ги чети и ги трий - С какво тази абсолютно безсмислена тема се различава от спама който получаваш по пощата???

Че не полечаваш нотификейшън за нея, до момента в който не се разпишеш.
 
От: Моля не ми пишете

Напротив всеки път като кликна на линка нови постове и твоята спамърска тема ми излиза отгоре
 
От: Моля не ми пишете

Дай снимки, че не вярвам нещо.

Трия ги. Защо да ми пълнят кутията. Не вярвам на никой от вас да са му пращали предложения за глупости на ЛС.


Например преди време хора са ми писали за партньорство, без да съм ги търсил и са го получавали, защото съобщението им е написано точно до мен, ясно се изказва какво се предлага и какво се търси, веднага откликвам или отхвърлям, но да ми пише едно нещо, което го е пратил на още 20 човека, забрави да работя с него.
 
От: Моля не ми пишете

Абе kamentk ти ме разби този път,
ти явно много обичаш да се приказва за тебе - ркламка :D

Какъв екип имаш ти от два сейта. :lol:

Само като ти прочета разъжденията по формома и се вижда на какво ниво програмист си. :mad:

Кой ще иска да работи за такъв "капацит" като теб.
 
От: Моля не ми пишете

Намерихте си петъчна тема. Пишете си. Аз се отказвам. Опитах се да дам съвет на колегите, всички ми скочиха. Еми ОК.
 
От: Моля не ми пишете

Ти човек с Лионид цепите мрака с петъчните теми.
:)

Въобще не мога да се меря с Леонс. Пък и друга петъчна тема май не съм имал. То и тази не беше с това намерение. Ама кофти тръгна.... Както и да е. Отписах се от нея. Явно с българина не може да се оправи човек.
 
Re: От: Моля не ми пишете

Въобще не мога да се меря с Леонс. Пък и друга петъчна тема май не съм имал. То и тази не беше с това намерение. Ама кофти тръгна.... Както и да е. Отписах се от нея. Явно с българина не може да се оправи човек.

На мен ми писа един да ми обяснява колко кофти правило е това с 200-те поста. Всекви ги има. Ако това те трогва трудно ще добуташ 40 години. :) За това да не ти пука. ;)
 

Горе