НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

hasanson

Member
Не бях си плащал 3 месеца сметката в глобул и опс ми спрели картата,всъшност взех я само да я ползвам за връзка с един човек.Та въпросния човек замина за чужбина и не бях я ползвал.Сега ми се наложи да я ползвам и опс-спрели ми кранчето с медеца.Отивам да си плащам аз в Глобул.Госпожата ми казва имате 127 лева.И се изплезих-казах и че не съм си плащал 3 месецаа и това е само таксата,която е някъде към 20лв.А милата ми говори да картата ви е деактивирана и към тази сума от 20 лева са ви добавени неустоиките разбирай таксите до края на договора.С една дума трябва да им платя всички такси до края надоговора предварително за да ми пуснат картата.И другото интересно след плащането започвам наново с нови такси които си плащам а предплатените си ги губя.Рекох си защо да плащам нещо което не съм използвал-исках да си платя 3 месеца и да продължа да им бъда клиент.Но ме загубиха изцяло.Едвали ще си ги платя.На един познат се случи подобното във вивател платиси сметките и му активираха картата,дори без санкции.А не беше плащал към 7 месеца.Интересно закъсялиса я много глобулци!
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Подписал си договор, прочети го
Много интересно човек иска да си плати сметките,а те не искат да ми ги вземат.Гладни са за всичките суми но се не даавам
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Като се подписва нещо се чете, а не се реве после. То не е само при Глобул тая практика, един приятел реши да си спре нета на Виваком щото не му трябвал и бяха го накарах да плати всички вноски до края на договора безначение дали ще го ползва. :)
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Абе изобщо някой чете ли ме -аз не искам да си спирам картата ,а да продължа да си я ползвам и да си я плащам ,но не ми позволяват май не го разбирате.Плащам си неплатените такси и продължавам да си плащам занапред а те ми искат всичките такси наготово-е тази нема да стане!И някъде да си видял някой да чете 2 листа дребен шрифт договор и да го чакат на опашката.Служителките изобщо не ги еня и не информират за това.А между впрочем имам познат от 2007 не е плащал на глобул и вика да го ..хат
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

@gangster, това се нарича едностранно прекратяване на договора, като клиента не си изпълнява договорените отношения към компанията предоставила му услугата и те са с пълно право да поискат неустойка за оставащия период от договора.

@hasanson:
Точка 11 от моят договор с глобул - Подпис на ПОТРЕБИТЕЛЯ
"Долуподписаният, запознат съм, получих екземпляр и съм съгласен да спазвам Общите условия за взаимоотношения с потребителите на мобилни телефонни услуги на ОПЕРАТОРА. В случай на неспазване на срока на договора по т.5, физическите лица, с изключение на тези с карта за пренос на данни, дължат неустойка в размер на сумата от стандартните за съответната програма месечни абонаменти за всяка една СИМ карта/линия, дължими до края на срока. За юредически лица, еднолични търговци и други, както и за абонати на карти за пренос на данни, се прилага неустойка в размер на 200 (двеста) лв. за всяка една СИМ карта/линия. Ако един месец преди изтичането му договорът не се прекрати с писмено предизвестие, той се подновява автоматично за същият период и условия многократно за вскя СИМ карта поотделно." ... и т.н.

Още по твоя случай: http://www.globul.bg/images/Terms_and_Conditions_GSM-UMTS-modified-21.09.2010.pdf
По-точно - точка 19б -
19б. Глобул има право да откаже сключване на индивидуален договор или
едностранно да прекрати индивидуален договор, срочен или безсрочен, в случай че
потребителят
в) не е платил дължими суми следизтичането на сроковете за плащане по тези Общи условия;

Не си изпълнил сроковете за заплащане на натрупаната от теб дължима сума, за това те могат едностранно да прекратят договора, като изискат изплащане на неустойка, която е в размер на оставащите месечни такси, без значение дали искаш да продължиш да им ползваш услугите или не.

Ти си с пълното право да поискаш да прочетеш както договора, така и общите условия за услугата. Аз седях два часа докато прочета тези 30 страници, като дори им поисках столче, защото в "Германос" са свикнали всичко да става на крак - да, ама не!
Като не умеете да си търсите правата - ще духате супата - факт!

И продължаваш да четеш надолу. Това, че ви мързи да прочетете договорите под които се подписвате, не означава непременно, че страната която ви е дала договора за подписване е виновна.

Крайно време е да започнете да четете това под което се подписвате! 50 листа да е, ти се подписваш върху договор, който те задължава да даваш пари. Ако в този договор пишеше, че след излизането на фактурата и минаването на 7 работни дни, не си платиш фактурата и дължиш обезщетение на фирмата в двоен размер от последната ти фактура, пак ли те щяха да са виновни защото НЕ ЧЕТЕШ?

ЕДИТ: Хайде тоя път, когато защитавам някоя страна, да не ме приемате непременно за рекламно лице и да ми блъскате червените точки, за това, че защитавам/обвинявам нечий бизнес. В момента защитавам Глобул, не защото ми е кеф, а защото са в правото си.
Клиент съм им от 9 години и за този период от време не съм имал проблем с тях. Факт е, обаче, че преди да сложа подписа си под каквото и да е било, винаги го прочитам, може би и именно заради това не съм имал проблеми 9 години, а? :)
 
Последно редактирано:
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Много хора си мислят че сключването на договор задължава само другата страна на коректност. Договора се сключва между две лица, без значение дали физически или юридически.
Ако всеки правеше така да не си плаща сметките с месеци, то операторите щяха да фалират. Както клиента изисква и очаква от оператора безупречна услуга, така и оператора очаква коректност от клиента си.
Когато сключиш договора, ти винаги имаш правото и да не ползваш услугата, но заплащането и е задължение.

Колкото и да ги мразя нашите оператори, в този случай глобул са си прави.
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

И за да демонстрирам какво се е случило, ще направя едно своеобразно запитване, към hasanson, като аз ще напиша отговорите на въпросите ми, а от него очаквам да коригира точките които са грешни:
1. Подписал ли си договора? - Да
2. Прочете ли договора? - Не
3. Поиска ли той да ти бъде предоставен за да го прочетеш? - Не
4. Каква е причината? Възможни отговори: 1. Абе къде ще сядам да ти чета договор 30 страници. | 2. Нямах си идея, че има "Общи условия за взаимоотношения" (Което пък автоматично значи, че не си прочел точка 11 от листчето върху което си се подписал)
5. Плащал ли си задълженията си към фирмата в последните 3 месеца? - Не
6. Чувстваш ли се глупаво в момента, защото се изложи дори и във форума? - Да

Това от мен.
 
От: От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Да но аз искам да си платя неплатените такси и да си продължа доовора ,а не да ми го набутват без вазелин,която няма да стане.Интересно защо никой не спомене за вивател при спряна карта от месеци -плащаш си неплатените такси и ти я активирват без да искат неустойки и да те губят като клиент.Ето сега дори с едно аверче говорих спомена че мтел системата им нещо не бачкала и не бил платил 3 месеца спряли го и миналия ден си платил таксите и са го пуснали -ами затова ко ще кажете?!
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

защото се изложи дори и във форума? - Да
Ако щях да се излагам нямаше да пиша тук във форума,просто това е един вид агитация,за пишещите тук-хора бдете да не ви го набута глобул без вазелин!
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Никой не споменава Вивател (Виваком), защото говорим за две различни фирми, за две различни адвокатски кантори и за два различни договора които са изработени от адвокатските кантори.
Ти като си купуваш хостинг от джин-джан-джун.ком (Малайзия), които позволяват прон и уарез сайтове, очакваш ли същото да ти бъде позволено от суперхостинг или исн?
Това твоето се нарича НЕИЗПЪЛНЕНИЕ на договора под който си се подписал и не знаех, не съм прочел или квото и да е било друго оправдание - не минава. Като те мързи да отделиш 30 минути да прочетеш един договор, сега ще отделиш 20 часа за да изработиш тези пари и да се разплатиш.
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Ти нещо не можеш да разбереш в каква ситуация си ми се струва.
Ще ти го набутат без вазелин и нищо не можеш да направиш по въпроса.
Имал си три месеца да си платиш таксите и не си го направил. Тези проучвания за вивател се правят предварително още преди да избереш телекомуникационна компания.
Ако не беше глобул, а примерно някоя банка, вече щяха да те съдят задето не си плащаш кредита.
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Ако щях да се излагам нямаше да пиша тук във форума,просто това е един вид агитация,за пишещите тук-хора бдете да не ви го набута глобул без вазелин!

Впрочем отговори на 6та точка, а на 4та, където имаш право на избор ще последва ли отговор? Или и двете опции са в сила.
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Впрочем отговори на 6та точка, а на 4та, където имаш право на избор ще последва ли отговор? Или и двете опции са в сила.
За 4 точка нямаше време защото въпросната дама и свършваше работното време и трябваше да заключи офиса и бързаше да се прибере у къщи да сготви фасуля на мъжо.Но и да имаше време едвали щях да го прочета отдавна съм на мтел и не съм ял таквоз нещо.Дали у договора няма нещо за свирки може да съм го пропуснал.Сега като се сетя преди нова година се обадих на оператора да го питам за дължимата сума и той ми каза само таксите без начислените суми ,макар че бяха спрени картите изцяло,а опера изобщо не си и направи труда да спомене че ако ми ги спрат ще искат всички суми:)
А моя авер от 2007 не са му взели парите глобул интиресноооооооо!

А отностно банката -банката ще ми вземе защото ми е дала пари - кой е будала да не вземе такси които искам да си платя и да продължа да си плащам!
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

На предната страница съм публикувал връзка към Общите условия, така, че и сам може да прочетеш "дали у договора няма нещо за свирки".
Ако желаеш някой да ти прочита договорите и да ти дава консултации за него и какви може да са последствията - плащаш на адвокат.
Като не можеш да задаваш въпроси, не очаквай отговори - това по отношения на оператора.
По отношение на отговора ти на 4та точка - в такъв случай казваш "дайте ми договора да го прочета на спокойствие вкъщи" и си заминаваш, а на следващия ден си слагаш парафа.
Съжалявам да го кажа, но, приятелю, сам си си набил кола в задника, а след тва обвиняваш втора страна за това, че той ти е там.
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

утре отивам да си платя 127 лв направо се насрах.И после наново ще плащам такси!УРА!Скоро съдеха мтел ,май ще съдят и глобул!
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

А отностно банката -банката ще ми вземе защото ми е дала пари - кой е будала да не вземе такси които искам да си платя и да продължа да си плащам!
Аха, а като отидеш в магазина за сирене ще може да отложиш плащането за след 3 месеца, щото те ти дават сирене а не пари, така ли?
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

Скоро съдеха мтел ,май ще съдят и глобул!

За какво? Че не си четеш договора? Приеми го бе, братле, сам си си виновен. Ако в договора пише при неизплатена месечна такса да правиш свирка на шефа на регионалния офис, то щеше да трябва да отидеш и да залягаш под масата. И мен така са ме черджвали онлайн за щяло и нещяло, ама сам съм си бил виновен и не съм пищял, а мълчаливо ходих в ъгъла и си блъсках главата в стената. Те така...
 
А ти убеден ли си, че плащаш всички такси до края на договора (127 лв) и след подновяването на картата няма да бъдат приспаднати от месечните такси? Питам, защото доста от консултантите по магазините са некомпетентни и тука стана 2 страници тема, може би заради глупаво изказване на консултант. Вземи звънни на оператор, поне да чуеш второ мнение по въпроса.
 
От: НЕПЛАЩАНЕ НА СМЕТКИ НА ГЛОБУЛ

вивател подновават спрени карти а те не!!!знатова си имаме аганция защита на потребителя.Законите са еднакви за вси1ки
 

Горе