Наводнения от съсед

mazoku

Member
Имам съсед, който не спира да наводнява. Течовете продължават с месеци. В нормална панелка е разместил приложението на стаите и в резултат е прекарал тръби из целия апартамент. Канализацията я е прекарал некадърно и всичко се излива надолу по блока и голяма част у нас, защото сме непосредствено под него.
Какво може да се направи?
Благодаря!
 
Трудна работа - най-добре говори и гледайте да се разберете. Ако трябва предложи да се включиш с пари за ремонта на тия тръби само и само да оправи проблема.
Да се разправяш и биеш - най-много да си станете врагове и да си правите нарочно мръсно един на друг(драскане на коли , пукане на гуми и тн...) Та гледай цивилизовано първо . Ако удариш на камък - тогава ще трябва с лошо , но се подготви и за мизерии от негова страна.
 
Лошото е, че сме ударили на камък. Освен всичко друго най-вероятно е рязал тръбите на парното, то е спряно в блока но подозирам някакво количество циркулира защото сега са тествали, и отново има теч. Като го пуснат подозирам водопад. И не може да се излезе на глава с него.
 
Да се съдите или търсите правата в БГ е чист мазохизъм. Ако тръбите са отрязани и не запушени при него - там ще потече от парното ако го пускате (само че не съм чувал за вход да се е върнал към парно след като е решено да се спре). Предложете вие да платите на майстор да оправи проблемите - той само да даде достъп. Дори ремонта да е скъп , пак ще е по евтино от това да си сменяте жилището с ново заради наглия съсед. До колкото знам на събрание на входа може да се вземе решение за изгонване на собственик с нз колко % удобрение от останалите живущи, но как се прилага подобно решение на практика - нямам идея.
 
Запали му колата :) аз така реших проблема.
 

Горе