Най-големият проблем на Земята

От: Най-големият проблем на Земята

И в България циганите ще станат много-повече до тогава и те се плодят като китайците и индийците. :D
 
От: Най-големият проблем на Земята

Бла-бла и говорене на глупости. На пръв поглед добре и правдоподобно звучащо, но нямащо никакъв смисъл за нас и другите живеещи в Европа. За по-неграмотните ще поясня, че Европа има отрицателен прираст (който не вярва да потърси информация), т.е. населението застарява и намалява. Ресурсите в Европа за изхранване на населението са повече от необходимото. В България има прекалено много пустееща земя.
Проблемите на Европа и по-конкретно на Европейския съюз освен свързани с отрицателната раждаемост се допълват от политиката за квоти и правила наподобяващи тези на СИВ от времето на СССР.
 
От: Най-големият проблем на Земята

С развитоето на технологиите, инвоцаиите и достъпа на образование, да се надяваме, че това не би представлявало чак толкова голям проблем.

Проблема основно възлиза на това че повече хора => повече храна и ресурси => повече земя отива за обработване и култивиране.

За щастие, технологии като тези и тази, биха увеличили производителноста на храна (макар и изкуствено) и евтин транспорт на стоките по света, та в този случй Земята би могла да побере дори и 2х населението, което е в момента.

Просто е въпрос на време на някой или на групи хора по скоро да им стане некомфортно и да започнат да търсят решение. А такова има, просто не им е опряло яйцето до...

Докато пък с подобаващо образование до някъде би могла да се контролира безсмислената раждаемост в Индия, Китай и Африка. Има паралел между това колко е образоваемостта на един човек и желанието му да прави деца. Тоест колкото по-образован, толкова по-ясно му е че повече деца = повече проблеми за него => не прави толкова много.

Положителната страна на това че сме повече хора пък, е че това носи повече приходи на бизнеси и просперитет в някои общества.

Според мен ами трябва да преценим какво може да направим като отделни индивиди, за да прескочим "бариерата". Но както казах вече, когато ни опре ножа, ще му намерим начин. (както винаги сме му намирали, съдейки от историята).

Не разбрах защо закона за 1 дете при китайците не подействал.
 
От: Най-големият проблем на Земята

Не отворих линка, но генерално най-големия проблем на Земята сме ние сапиенсите. Само за 100к години нарушихме баланса, та даже и така и не преставаме да се избиваме един друг. Сериозен паразит сме в цялата екосистема и нови био видове трябва да се разхождат по тази невероятна планета, сапиенсите според мен не заслужават това нещо:)
 
От: Най-големият проблем на Земята

Проблема не е само до изхранването, а и до боклука и унищожаване на природата. Отделно качеството на живот: раждане -> работа -> пенсия-> смърт. Тъпо! Набръскани като сардели, въздух не ставащ за дишане, вода която не може да се пие и консерви. Цялата система е тъпа. Робите се блъскат, тарикатите живеят и им подхвърлят по някоя коричка.
 
От: Най-големият проблем на Земята

Започвам промяната. Наредете се на редица и който иска да спаси планетата да си каже последните думи :twisted: :beer:
 
От: Най-големият проблем на Земята

Проблема не е само до изхранването, а и до боклука и унищожаване на природата. Отделно качеството на живот: раждане -> работа -> пенсия-> смърт. Тъпо! Набръскани като сардели, въздух не ставащ за дишане, вода която не може да се пие и консерви. Цялата система е тъпа. Робите се блъскат, тарикатите живеят и им подхвърлят по някоя коричка.

И за боклука има начин. Има много алтернативи, като от сорта на градове в моретата или био градове, където има баланс между растения и постройки и количество емисии в атмосферата. (Сингапур е такъв град, напарави ми впечатление катоходих, че почти няма място където да липсва зеленина, мисля, че има и закон за коли от коя до коя година е позволено да се шофират там, поне аз като бях не видях нито една таратайка за нашите разбирания.)

Другите експериементални градове има няколко като този. Изцяло от възобновяеми източници на energy.

Относно качеството на живот - това е по скоро въпрос на преценка. Ако рабоата за теб е наказание, за някои е удоволствие. Пенсията не трябва да означа само години на страдание, тогава човек е най-мъдър и може да допринася най-много на останалите. Пак зависи от какво изпитва човек удоволетворене. Смърт.... там всичко е ясно :D

Ето моето позитивно мнение по въпроса: когато всички тези неща навлязат масово и се приложат (новите технологии и градове имам в предвид), Земята ще си бъде доста яко място за обитаване. До тогава обаче ще се наложи да ни "светане лампичката", за да направим крачката.
 
От: Най-големият проблем на Земята

Най големия проблем не е населението, а хората дето разсъждават по този начин:-o
Сталин е казал 'няма човек няма проблем'
Дай да избийм няколко милиона във войни
няколко милиона с лабораторни вируси
още толкоз с генно модифицирани храни,
а за по сигурно и да напръскаме неколко държави с малко химия да измрат като листни въшки
Туй то, всички оцелели, ще се радват на екологично равновесие и природна благодат:mrgreen:
Баси не е мноо хуманно, ама идеите искат жертви и целта оправдава средствата, дет се вика
22 любопитни цитата на световни лидери за населението на Земята
05.06.2012
1) Резюме на политиката на отдела на ООН за населението, март 2009 г. …
“Какво да се предприеме за да се ускори намаляването на раждаемостта в по-слабо развитите страни?”
2) Бил Гейтс, основателят на “Майкрософт” …
“В света днес има 6,8 милиарда души. Населението бързо се доближава до 9 милиарда. Ако свършим добра работа с новите ваксини, здравни грижи, помощ в областта на репродуктивното здраве, ние може да го намалим с 10 – 15 %. “
3) Джон Пи. Холдрен (John P. Holdren) съветник по науката на американския президент Барак Обама …
“Би било лесно да се изпълни програмата за стерилизация на жени след раждане на второ или трето дете, въпреки относително по-голямата сложността на операцията, в сравнение с вазектомията, отколкото да се опитвамеда се стерилизираме мъжете.
Разработката на стерилизационни капсули, които могат да се поставят под кожата и да се отстраняват, когато бременността е желана, дава допълнителни възможности за задължителен контрол на раждаемостта. Капсулата ще бъде поставена в пубертета, и ще се премахва след официално разрешение за ограничен брой ражданията на деца. “
4) Паул Ерлих (Paul Ehrlich), научен съветник на бившия американски президент Джордж У. Буш …
“Всеки човек, който сега се появява в света, внася диспропорция в околната среда и системите за поддържане на живота на планетата.”
5) Съдията от Върховният съд на САЩ Рут Бадер Гинсбург (Ruth Bader Ginsburg)….
“Честно казано, си мислех, че при вземането на решението по делото на Рау (ROE) бях загрижена за нарастването на населението, и по-специално, растеж в тази част, където ние искаме най-малко.”
6) Доклад на Фонда на ООН за население “Пред лицето на един променящ се свят: жени, население и климат» («Facing a Changing World: Women, Population and Climate»)….
“Никой човек не е наистина “неутрален към въглерода”, особено когато всички парникови газове са в баланс.”
7) Дейвид Рокфелер …
“Отрицателното въздействие на нарастването на населението върху всички наши планетарни екосистеми става ужасяващо очевидно.”
8) Жак Кусто (Jacques Cousteau)…
“За да се стабилизира населението в световен мащаб, ние трябва да унищожаваме ежедневно по 350 000 човека.”
9) Основателят на CNN Тед Търнър …
“Цялото население от 250 – 300 милиона души, да се съкрати 95% спрямо сегашното равнище – би било идеално.”
10) Дейв Форман (Dave Foreman), съосновател на “Earth First!” …
“Моите три основни цели: намаляване на населението до 100 милиона в световен мащаб, унищожаване на промишлената инфраструктура за да видим пустинята, с пълния и набор от видове, връщащи се по целия свят.”
11) Принц Филип, херцог на Единбург …
“Ако аз можех да се преродя, бих искал да се върна като вирус убиец за да намаля човешката популация.”
12) Дейвид Брауер (David Brower),, първият изпълнителен директор на екологичната неправителствена организация “Клуб” Сиера »» (Sierra Club) …
” Раждането на деца (трябва да бъде) наказуемо престъпление срещу обществото, ако родителите не разполагат с лиценз на правителството … Всички потенциални родители [да бъдат задължени да] използват контрацептивни химикали, правителството да предвижда противоотрова за гражданите, избрани за детераждане.”
13) Основателят на Американската федерация за семейно планиране, Маргарет Сангър (Margaret Sanger)…
“Най-висшата проява на милост, която семейството може да окаже на децата си – е да ги убие.”

14) Същата тази Сангър в книгата си Woman, Morality, and Birth Control). Ню-Йорк. Издателство «Ню-Йорк», 1922 г. Страница 12…
“Контролът на раждаемостта в крайна сметка трябва да доведе до по-чиста раса.”
15) Философът от Принстънския университет Питър Сингър (Peter Singer) …
“Така че защо да не сме последното поколение на планетата? Ако всички ние се съгласим на стерилизация, тогава няма да правим никаква жертва – можем да празнуваме нашия начин на изчезване “!
16) Томас Фъргюсън, бивш служител на Държавния департамент на САЩ за населението …
“Има само една тема в нашата работа – ние трябва да намалим броя на населението. Или правителството ще го направи по нашият начин, чрез добри, чисти методи, или те ще имат проблеми по подобие на тези, които имаме в Ел Салвадор, или в Иран или в Бейрут. Населението е политически проблем. След като населението е извън контрол, то изисква авторитарно правителство, дори и фашизъм за да се намали … “
17) Михаил Горбачов …
“Ние трябва да с говорим по-открито за секса, контрацепцията, аборт, важността на контрола на раждаемостта, тъй като екологичната криза – това е, накратко, демографската криза. Съкратете населението с 90% – и няма да има достатъчно хора, за да предизвикат екологична катастрофа “.
18) John Guillebaud, професор по семейно планиране в University College в Лондон …
“В световен мащаб ефектът от това, че в семействата ще има едно дете по-малко, е много по-голям от всички други мерки, например, изключване на осветлението. Още едно дете – еквивалент на голям брой полети по планетата “.
19) Учителят по биология в Университета на Тексас в Остин, Ерик Ар. Пианка (Eric R. Pianka)….
“Тази планета може да издържа половин милиард хора, които ще живеят в относителен комфорт, без да се вреди на природата. Населението трябва да бъде силно намалено възможно най-скоро за да се намалят вредите за околната среда. “
20) Ръководителят на Държавния департамент на САЩ Хилъри Клинтън …
“Тази година САЩ поднови финансирането за репродуктивното здраве чрез Фонда на ООН за населението, и се очакват по-нататъшни инвестиции. Наскоро американският Конгрес е отделил повече от 648 милиона долара за чуждестранни програми за подпомагане на семейно планиране и репродуктивно здраве в световен мащаб. Трябва да добавя, че е това е най-голямото отделяне на средства за повече от десет години.”
21) Нина Фьодорова, съветник на Хилъри Клинтън …
“Ние трябва да продължим да с намаляваме темповете на растеж на населението в света; планетата не може да побере повече хора.”
22) Първата от “Новите 10 заповеди” на Джорджийските скрижали, записана на монумената на компанията «Elberton Granite Finishing Company»:
“Нека населението на Земята никога не надвишава 500 000 000, бъдейки в постоянно равновесие с с природата.”


Read more: http://30dumi.eu/2012/06/22-lyubopi...deri-za-naselenieto-na-zemyata/#ixzz2ieyHLrkq
 
От: Най-големият проблем на Земята

Така и не разбрах защо изобщо обсъждаме тази тема. Това с пренаселеността е проблем на някой друг, но не и на България или която и да е държава в Европа. Който си има този проблем да си го решава. Ние като държава имаме предостатъчно ресурси да изхраним население дори няколко пъти по-голямо от сегашното. Просто системата ни (икономика, закони, народопсихология и организация на обществото) не работи и това ни води към мизерия. В България не трябва да говорим по тази ненужна тема за пренаселеността и как да ограничим раждаемостта, а трябва да говорим за точно обратното - как да се толерира и подпомага тази раждаемост у нас.
 
От: Най-големият проблем на Земята

Така и не разбрах защо изобщо обсъждаме тази тема. Това с пренаселеността е проблем на някой друг, но не и на България или която и да е държава в Европа. Който си има този проблем да си го решава. Ние като държава имаме предостатъчно ресурси да изхраним население дори няколко пъти по-голямо от сегашното. Просто системата ни (икономика, закони, народопсихология и организация на обществото) не работи и това ни води към мизерия. В България не трябва да говорим по тази ненужна тема за пренаселеността и как да ограничим раждаемостта, а трябва да говорим за точно обратното - как да се толерира и подпомага тази раждаемост у нас.

Че то се толерира! Циганорите защо имат по 20 чавета минимум :wink:
 
От: Най-големият проблем на Земята

Абе тя се толерира раждаемостта у нас! Ето, родителите на малката Мария даже не знаеха колко точно деца имат, над 7 до 10-11. Даже и подаряват!!! Относно останалото:
"Играе ли мечка в съседите, ще дойде и у нас."
 
От: Най-големият проблем на Земята

Абе тя се толерира раждаемостта у нас! Ето, родителите на малката Мария даже не знаеха колко точно деца имат, над 7 до 10-11. Даже и подаряват!!! Относно останалото:
"Играе ли мечка в съседите, ще дойде и у нас."
И как се толерира раждаемостта у нас?
Имаш ли деца и знаеш ли колко са детските и майчинството?
Що не мислиш малко преди да пишеш?
 
От: Най-големият проблем на Земята

Това беше сарказъм.
Имам син, но честно казано не знам колко са детските, 35 лв. мисля.
 
От: Най-големият проблем на Земята

Това беше сарказъм.
Имам син, но честно казано не знам колко са детските, 35 лв. мисля.
И аз имам син
Но не мисля, че виждаш истинския проблем
Не обичам малцинствата, които паразитират в/у държавата,
но циганите колкото и да са детските пак ще ги имат за пари,
но не и българин, който иска да осигури на детето си всичко
Затова ти казвам, че тези детски, дето ги получават циганите, тях може да ги стимулира, но не и българите
Айде напрай десетина лапета и живей от детски, не можеш нали
З$ащото имаме цивилизационни и културни различия:rolleyes:
 
От: Най-големият проблем на Земята

Най-големия проблем на Земята е това окрупняване на големия бизнес и налагане на световни организации, които водят до създаване на световно правителство на елита
Това въобще не е добре за националист като мене, защото глобализацията заличава цели народи както в далечно минало е ставало с малките народи в големите империи,
а в по близко минало може да видим как социализЪма заличи българските села от картата на България

Единственото спасение от заличаване на идентичността и самобитната българска култура е да се върнем към корените си
Националното българско съзнание трябва да се възпитава от най-ранна възраст и да се въведе в училищата някакъв предмет за християнската култура и народната музика

Комшии, гърци и турци и сърби са напред в това отношение

Ето защо гърците се славят за най-големи националисти на Балканите
ама те не са минали през социализЪма и техните села и традиции са живи
[video=youtube;CG2-uPitrhM]http://www.youtube.com/watch?v=CG2-uPitrhM&list=WLBqoGgJSYmRGGkx4_r43wIpKR_EloGDyv[/video]
 
От: Най-големият проблем на Земята

Otkakto пуснаха новите модели плетени обувки за неаобразованото население, то Дитроникс си позволя дори и волности в интерету пространството:)
 
От: Най-големият проблем на Земята

Не ве аз си карам със старите, те новите сигурно китайски, аз до не съм будала
Бългериън дъ бест форевър :beer:

[video=youtube;neExHirHfsM]http://www.youtube.com/watch?v=neExHirHfsM&list=RD02WRQU1G_yZWM[/video]
Просто няма по добри от българските народни танци
 
Последно редактирано:
От: Най-големият проблем на Земята

[video=youtube;9o7MYMDi270]http://www.youtube.com/watch?v=9o7MYMDi270[/video]

хяяхяхяхяхяхяхя
 
  • Like
Реакции: Sky

Горе