На какво се дължат тези внезапни посещения?

Attacker

Well-Known Member
Преди малко влязох в Аналитикс да видя какво ново има и си пуснах да гледам един замрял сайт, който я прави 1-2-3 уникални на ден, я не. На 6-ти февруари обаче има 128 директни посещения със 100% степен на отпадане от "различни" потребители, всички до един ползващи Linux + Safari и всички от Los Angeles. Също така не е посетена само главната страница, а всяка страница в сайта има 24-25 посещения от тази групичка. На какво може да се дължи това?
 
От: На какво се дължат тези внезапни посещения?

Хм, интересно, при мен на 9ти февруари се случи това. Аз не пипам по сайта, той е нов, нямам беклинкове, а само контент. От 30 станаха 4 пъти повече, което е абсурд. Сега влезнах да видя откъде са, че не ми беше хрумнало, но не видях такъв pattern като твоя, но си остана загадка какъв е този скок, а другите дни ми е много слабо:( И аз се усъмних, има нещо...
 
От: На какво се дължат тези внезапни посещения?

А като погледнеш по кои думи ти е посетен сайта, как са ти го намирали?
 
От: На какво се дължат тези внезапни посещения?

Директни посещения са - няма думи, няма реферер.
 
От: На какво се дължат тези внезапни посещения?

А по нещо друго да ги проследиш не става ли? Примерно - IP? Виж не само в Аналитикса - погледни и в Уебмастър-а на Гугъл дали показва някоя нова връзка към сайта ти, не знам кой хостинг ползваш, но ако можеш погледни и Аустатс-статистиката, обкновенно там пише от кое IP е влизано, както и сайта.
Има няколко варианта - да те е налазил някой бот или някой е сложил линк към сайта ти примерно в някой форум и посещенията да са от там.
 
От: На какво се дължат тези внезапни посещения?

Не се сетих за Awstats-а. Погледнах го, пак няма реферер. Няма хостнати домейни на IP-то на посетителя, но потърсих в интернет и от това IP е засечено ботско поведение, така че явно е търсил някаква пролука в сайта ми и след като не я е намерил, явно си е отишъл.

Благодаря за помощта.
 

Горе