Не блогвайте в blog.bg

Twis7

Active Member
Днес ми беше спрян акаунта без никакво предупреждение и 3 месеца труд отиде на вятъра. Прегледах "Споразумението за ползване" и нищо от посоченото не съм нарушил. Имах 4 линка към други сайтове, но не съм рекламирал нищо. Сега остава само да се оплача на арменския поп, затова за напред само на собствена платформа.
 
От: Не блогвайте в blog.bg

Повечето подобни платформи са така, но не само българските. Препоръчвам ти да си копираш статиите от кеша на индекса и да ги прехвърлиш към друга платформа.
 
От: Не блогвайте в blog.bg

Днес ми беше спрян акаунта без никакво предупреждение и 3 месеца труд отиде на вятъра. Прегледах "Споразумението за ползване" и нищо от посоченото не съм нарушил. Имах 4 линка към други сайтове, но не съм рекламирал нищо.

Това ти е нарушението, правил си линкбилдинг!
 
От: Не блогвайте в blog.bg

Blog.bg, макар да предоставя свобода на словото, си запазва правото да изтрива материали и регистрации на потребители, които са нарушили някое от следните условия:
(...)
4. Постинги съдържащи само линк към друг сайт или сайтове, както и постинги имащи единствено и само цел SEO оптимизация.

Значи ако слагаш линкове, но не с цел SEO, няма проблем. Интересно е как точно ще се разбере с каква цел си сложил линковете.
 
От: Не блогвайте в blog.bg

аз пък имам десетина публикации наблъскани с линкове и нямам проблеми, преди време даже имаше тема за това как да ги използваш и да добавяш линкове
 
Да, и моя преди време го изтриха там. Blogger са по-толерантни, но WP и blog.bg - не. За това там се прави блог, само ако ще шерваш инфо и чат пат някоя линк към ресурс, който не твой сайт. Иначе преглеждат и го видят, че правиш или линк билдинг или че рекламираш нещо, което не е позволено.

За WP си бях направил един ревю блог на хербал продукти, които имаше ревюта само на една страница, всичко друго си беше инфо статии, но олетя. За blog.bg, което е на Инвестора, там сложих 5 информационни статии, с линкове към един сайт, който изтъркаха. Не стават за сателити, ако някой мисли за това да ги ползва. Като се замисля, не стават за комерсиална цел, ама грам. Което ме подсеща за метълката, която се изцепи на една първата WordPress конференция, че блогът бил за да се изрази. :)
 
От: Не блогвайте в blog.bg

Честно казано изобщо не се занимавам с тези български ''идиоти''.От години си използвам Wordpress или Blogger. Много съм доволен.
 
От: Не блогвайте в blog.bg

и моя беше изтрит преди 2 години,
а имаше по 1-2 линка в статия при общо 4-5 статии
 

Горе