Ниско бюджетна бизнес идея

Тъй аз не търся идеи, те са ми в повече просто съм мързелив. Та си мислех доста хора питат за идеи, кой какво да направи. Има всякакви предложения от плод зеленчук до дропшип, от офис на еконт до тениски и какво ли не.

Оня ден си седя и събирам данни за една статия и ми се иска да я споделя,ама да не почнете сега тъп съм умен съм бла бла.

Живеем във времена на суета, където външния вид е определящ (то кога не е било) повече от всякога. Интернет стана достъпен и във външната тоалетна на баба ми.

Ще трябва доста желание и воля. За самия план ви трябва;
  • фитнес модел
  • фотограф
  • видео оператор
  • човек завършил НСА специалност културизъм и диетология
  • писател на статии на ЕН
  • фотошоп специалист да обработва снимков и видео материал

За начало трябва да се направи снимков и видео материал в прилични пози и облекло. Да се обработят и да се постави подходящ фон. Създаване на блог с контент,на тема диети и тренировки, и акаунти в социалните мрежи. След като се събере трафик блога може да премине в платен. Тука решението е въпросна гледна точка дали ще абонамент месечен или платен достъп до определени места в сайта/блога или ще плащат за иготвянето на програми.

Примерно нашата най-добра фитнес звезда Слави Горанчовски няма платена платформа, може да има други доходи достатъчни му за нормален живот. Не го познавам не мога да коментирам. Повечето фитнес модели са от порядъка на 5-10$ на месец за абонаменти. Всеки ден качват различен видео материал, различни статии, отговарят на въпроси (което също е допълнителна услуга) и едва ли го правят лично, а са въоражени с отбор от специалисти.

Името също е важно за модела Богдана Карадочева едва ли ще е умесно, макар и да ни се иска. Примерно Джесика Блек ще подходящо.
 
Здравей,

Това въобще не е ниско бюджетна идея...
Е, не е за 100 лв! Зависи какви са целите, то тогава може да определим размера на вложените средства. Но определно сме с една крачка напред заради ниските услуги на местно ниво. И други неща, но мисля че ще обидя никой.
 
нищо не разбрах, каква е идеята :D
за фитнес модел ли да ставаш или? Иначе лазарчо е пример за това как се прави пачка, с 13 милиона във фб и 4 в инстаграм всеки рекламен пост със сигурност струва десетки хиляди долара. Да не кажа дори, че му се възхищавам за труда, щото всеки който е добър в своята обаст заслужава, а той не е изобщо добър, той е суперзвезда в своята ниша :D
 
Кой е Лазарчо?
 
Не ти схванах много идеята, но по темата с фитнес и т.н има и друг вариант за печелене, ако си фитнес маниак и си добре развит в тази сфера.

Правиш си фб страница и започваш да я таргетираш за USA/UK. Качваш снимки и отваряш блог за healthy lifestyle или как да свалиш кг., да качиш мускулна маса (зависи от това върху какво ти си се насочил/а във фитнеса). После пускаш реклама, че изготвяш фитнес програми и хранителен режим, специално насочен към изискванията на клиента и който иска може да пише на лично/имейл и да му предложиш срещу "малка" сума, 40-50 паунда/долара тази услуга. Ако фейсбук страницата и блога са успешни (да кажем 30-40-50к уникални последователи), може да се изкарват доста добри пари.

Това може да проработи доста добре, защото професионалните инструктори във фитнесите във Великобритания и Америка таксуват немалко пари, за да провеждат тренировки. В моят фитнес в Англия, на тренировка инструкторите искат по 25-30 паунда, което сравнено с месечната такса на фитнеса (20 паунда) си е доста..

Първоначалните разходи не би трябвало да са големи (само за реклама във ФБ), а за парите, които се влагат в този проект, крайният резултат може да бъде впечатляващ
 
Да от това, пада яко лев и то не е от сега. Вече и в България има поне 10-15 човека, които го правят. Съвети за тренировки, диети, после показват резултати на клиенти и т.н. Но за тая идея е най-добре ти да си модела и наистина да ги разбираш нещата, за да може в началото поне - реално ти да даваш съветите. А Лазар Ангелов, буквално показа как се правят нещата мащабно и качествено. Човекът само от книгата за плочките, не знам колко е изкарал, но масово се продава. Освен това има и разни дискове с упражнения, а наскоро попаднах съвсем случайно на някакъв сайт, където въвеждаш всякаква информация за тялото си и начина на живот, след това ти прави някакъв хранителен режим сайта, но всичко става супер бързо с два, три клика и много готино направено. После накрая ти вика, че лично Лазар ти я направил и ако платиш не знам си колко долара, ти я праща на мейла. Убеден съм, че тъпите американци се пръскат да поръчват през сайта ей такива хран. режими. А за рекламата във ФБ, изобщо няма смисъл да говорим - с 13 милиона може да продадеш много неща. Има и примери с доста спортни дами, даже при тях смятам, че ще е по-успешно, идеята на автора, ако той не е модела, би се реализирала много по-лесно с момиче. В България в момента има доста готини девойки на по 19-20 години с уникалните фитнес тела, хващаш 1, спонсорираш я, промотираш я в чужбина и после вече, както сте се разбрали за кинтите. От 1 страна ще има много запитвания за режими към нея от други жени, от друга имаш много харесвания и коментари от мъже, дето ще гледат стегната мацка почти без дрехи.
 
След като се събере трафик блога може да премине в платен. Тука решението е въпросна гледна точка дали ще абонамент месечен или платен достъп до определени места в сайта/блога или ще плащат за иготвянето на програми.
От това мисля, че става ясно за платен блог/сайт с месечен абонамент. Също и за допълнителни услуги като хранителни режими и тренировъчни програми

Мисля че Лазар Ангелов не се занимава с цялата дейност, за такъв мащаб бизнес има сериозен отбор зад него. Развитието на такъв профил няма как да стане със знанието само на един човек. Трябва повече, дори и заради различните гледни точки.

Да,в Бг има много млади момичета едва ли всички до една имат идея как се промотиране такъв бизнес. Всеки един предприемач може да събере нужните хора за развитието му.

Интересно ми е кои са 10-15 в БГ който правят това @webstil но не в пределите на държавата. Аз освен за Добри Делев, Йотовска, Максурова и Горанчовски за други не се сещам. Е да и Ангелов, но той изпревари времето и не живее в Бг.

Съсед ми е Jamie Alderton ( aka Grenade Jay) и го виждам нон стоп с 1-3 души около него всеки заема отделна част в бизнеса. Наскоро и книга издаде за няколко дена стана Бест селлар в Амазон, сподели на един познат че е написана от друг човек с личните му идеи. Абонамента в сайта му е около 10£ на месец само да го гледаш. Не съм влизал скоро незнам как го е развил.

Може още да се пише по темата, ама ще ходя за децата. Лека от мен.
 
Последно редактирано:
Е да и Ангелов, но той изпревари времето и не живее в Бг.

как да не живее, тука си е :D

Иначе, ако идеята ти е това - да направиш някой популярен като Лазар, да - става. Има явно глад за здравословен начин на живот, за трениране и т.н. Ама според мен Лазар се е потрудил бая години да стигне до тук, аз за него чух само преди 1-2 г. Но като гледам как се сцепват да го канят навсякъде по света, навсякъде го познават (които се интересуват поне малко де) и е суперзвезда, явно има глад за това. Не го познавам, но мисля, че е голям пичага и бизнес модела му е добър, той си е добър в тва и печели не малко пари както ако си добър във всяко нещо - рано или късно парите идват.
Други известни не знам, я дайте няколко имена, че ми е интересно.
 
Последно редактирано:
Прави сте, Лазар Ангелов използва Миро Запорожанов като личен съветник, както и фирмата му за дигитален маркетинг и ПР zapomedia.com (сега може и да е започнал проекти с други фирми). И все пак голямо браво, че е успял да стигне до момент, в който да може да си позволи да използва услугите на консултантски фирми.
 
fitbg.net, мисля че е пример за този бизнес модел. Човека се популяризира от качване на резултатите на другите хора и писане на статии/издаване хранителни режими в сайта си. Наскоро беше изкарал собствена книга и има собствена марка хранителни добавки, а самия той съвсем не е бодибилдър :D
 

Горе