Нова Фирма-ЕООД

maksi666

New Member
Здравейте,

Имам желанието и възможността да регистрирам ЕООД,което ще се занимава с продажба(препродажба) на готови продукти и такива по клиентски изисквания(чертежи,скици).Фирмата ще бъде представена с онлайн каталог(сайт,не онлайн магазин) и впоследствие ще бъдат осъществявани контакти с фирми(магазини)на място при тях.
Въпроса ми е какви са стъпките при откриването на ЕООД с тази цел?
Фирмата няма да има нито офис,нито магазин(за момента).
Фирмата ще се регистрира на друго лице,което в момента е безработно,тъй като сферата на ЕООД-то е същата като фирмата в която работя в момента,но двете не са пряко свързани и не искам да се получи конфликт на интереси заради това.
Какви ще бъдат разходите и какъв е минималният праг за самоосигуряване на управителя на фирмата?
 
Регистрирате фирмата - ЕООД / ООД.
Поне 1 работещо лице - ДУК, самоосигуряващо, трудов договор.
Самоосигуряване: мин.осиг. доход - 510 лв. Предполагам лицето не е пенсионер, в този случай се дължат минимални осигуровки на месец - 141,78 лв. /ако се осигурява и за болнични още по 17,85 лв./. При започване на самоосигуряване се подава декларация за почване на дейност в 7-дневен срок. След това всеки месец декларация обр. 1.
От тази година юридическите лица почти не остана възможност да поватат нещо на хартия, ще ви трябва и ел.подпис.
и т.н.
Намерете счетоводител. При условие, че фирмата не е регистрирана по ЗДДС няма да Ви е необходимо месечно счетоводно обслужване, а може да минете и на 3 , 6-месеца или веднъж годишно.
 

Горе