Продава се: Новинарски сайт с потенциал

nicator

Active Member
Рейтинг - 100%
1   0   0
Продавам новинарски сайт, създаден май месец миналата година. Сайта е изграден от нулата и с минимални вложения.

На месец прави по 120-150 хиляди посещения, предимно от фейсбук. Има и от гугъл, но са незначителни (2 до 5 %). Разбира се, продава се в комплект с три фейсбук страници. Главната, която има малко над 36 000 харесвания и е доста активна. Другите две странички са съответно с над 900 и над 1800 харесвания. Да, част от трафика е от спамене по групи, но главната страница наистина е доста активна (почти винаги има постове, които достигат до 20-40-60-100 хиляди души, а няколко пъти и до 300-400 хиляди). Повечето линкове правят по 1500 до 5 хиляди рийч. Смятам, че това не е зле. Феновете са натурални и таргетирани във, възрастов диапазон от 25 до 65 (основната маса активни фенове са мъже на възраст от 25 до 64). По-голямата част от тях са сравнително образовани хора (можете да пускате ШОКиращи новини, но твърде крайния ШОК и УЖАС води до недоволство и дислайкове), които се интересуват от тематиката на сайта (при реклама съм ги таргетирал включително и по политически интереси). Повечето посещения са естествено от България, но около 9 % са от UK. Харесват, коментират, споделят и понякога пращат техни си статии, мнения и тнт. Освен политика, геополитика и новини, се котират и материали за история, наука, религия, общество, туризъм и тнт. Впрочем има доста страници, които споделят съдържание от моя сайт. Това също може да се разгледа като един вид бонус.

Адсенс ползвам от септември и за това време общите приходи от него са 1135 eвро (до януари включително). Последните 40-50 дена хич нямах нерви да се занимавам и въпреки че общо взето неглижирах работата, януари си направи 215 евро. Разходите са за хостинг – 8,50 на месец и чат-пат за реклама (обикновено около 30-35 долара месечно). Сайта трябва да се поддържа всеки ден, но цялата работа излиза 2 часа, максимум три, зависи как си организирате времето. Преди това от юни до септември се монетизираше с Аднау, като там приходите не бяха кой знае колко големи (общо за това време 120-150 долара). Хостинга забравих да напиша изтича май месец.

На сайта има 3025 статии, от които може би около стотина са уникални, но 97 % са си НЕуникални.

Приходите от Адсенс мога да ги докажа, няма никакъв проблем. Посещенията на сайта от друга страна трябва да си ги видите в Алекса или similarweb (или каквото използвате), защото от много време Аналитикса ми показва 0 посещения, 0 посетители в момента и не ми се е занимавало да разбера защо и да го оправя.

Защо продавам сайта?

  1. Тази година ми предстоят много неща, които ще гълтат доста от времето ми
  2. И да, искам да пробвам с проект на пазар, където клика е в пъти повече от 0,05 евроцента
Ако Вие сте сериозен човек, можете да отделите нужното време (или да платите на хора, които да бачкат) и имате допълнителен ресурс по социалните мрежи, това може да стане един много успешен и доходоносен новинарски сайт. Пак казвам, аз съм го правил с адски малко пари за реклама.

Разчитам на коректност и сериозност. За пръв път продавам сайт, най-малкото, защото това е първият ми, и не съм съвсем наясно как става прехвърлянето и прочее.

Пари – Искам приходите за 5 месеца. Т.е. 1135 евро. Който ми предложи директно тази сума или повече, получава бонус и един активен женски фб профил с 5000 приятели + няколко преводни статии. Инвестицията може ще се избие за доста кратко време, но си зависи от Вас.

Мисля, че най-удачно ще е всичко да стане на принципа „50 % преди прехвърляне и 50 % след прехвърляне“. Така не би трябвало да има съмнения и недоволства. Устройват ме Уестърн Юниън, банков превод, еконт (нямам идея за такива суми дали може) или ако сте от София на живо.

ПП И едно малко и незначително условие. Ще се радвам, ако новият собственик няма против от време на време, да му пращам за публикуване неща, които аз съм писал. Едва ли ще навреди :)

ПП2 Ако съм пропуснал нещо не ме разпъвайте на кръст, а питайте.

9037546A.png
9037549F.png
Снимката е от вчера - един доста посредствен ден, в който всичко на всичко съм се занимавал 15 мин.
 
Последно редактирано:
Здравей. Доста добре звучи. Изпрати ми, моля, линк към сайта и фейсбук страницата и на мен :) Благодаря и успех!
 
Здравейте, може лу линк към сайта + фб страницата. Благодаря предварително
 
Здравейте, аз също бих желал линк към сайта и страницата във фейсбук. Благодаря предварително :)
 
Здравей, интересувам се от сайта. Писах Ви лично съобщение и тук, и през контакти в сайта, и все още нямам отговор. Продава ли се още?
 
Ако някой има интерес към новинарски(клюкарски) сайт, да пусне едно лично.
 

Горе