Нов онлайн магазин или купуване на действащ вече такъв ?

Valeri

Active Member
Въпросът е в заглавието.
Става въпрос за онлайн магазин на принципа на дропшип, продаващ главно на Американския пазар.
Така и така в момента съм в Американско и работя (и в двата смисъла на думата) по въпроса за отваряне на фирма, която да използвам за онлайн магазина, та силно се замислям дали да започна проект или да купя някой готов такъв сайт, примерно във флипата.
Чуденката идва от там, че не разбирам нищо от "сглобяване" на сайт и ще трябва да аутсорсвам цялата работа, включае СЕО и т.н. Ще трябва огромно търсене на правилната ниша, търсене на легитимни складове, които да дропшиват, регистриране в разни системи, които да предоставят информация за легитимни дропшипъри (че, както повечето от вас знаят, прекалено много станаха мидълмените и нещо не ми се рискува с един сърч в гугъл), закупуване на системи, наемане на фирма или лице за СЕО и т.н., и т.н., докато накрая не се знае дали ще се постигне изобщо нещо.
Докато от другата страна на нещата, стои готов и действащ (до някъде) онлайн магазин, който се продава за ХХХХ $, примерно и има доказателства за продажби, трафик и прочие.
Някакви съвети ?
Благодаря предварително на отзовалите се. :wink:
 
От: Нов онлайн магазин или купуване на действащ вече такъв ?

Аз съм за Нов!
И да закупиш вече работещ, пак ще ти се наложи да учиш всички тези неща за да го подържаш и караш бобре.
Освен това стария може да има и лоша история.
 
От: Нов онлайн магазин или купуване на действащ вече такъв ?

И според мен задължително нов - нов домейн, нов бранд, без история (ако имаш успешен бизнес в сектора може да посочиш, че това е "нов проект на бла бла бла") и сответно проблеми.

Вървящ стар магазин, които да покрива разходите си не виждам кой ще ти продаде.

Научи основните неща и отиди при няколко фирми, поговорете си какво искаш от тях и какво могат да предложат те. Определи си след това бюджет с който да реализираш идейте (и съответно тези, които биха могли да се реализират от фирмите за нормални пари), договорете се с избраните фирми, които се вписват в бюджета ти и избери даден проект. Според това как се договорите следват други стъпки, изкусуряване на бъгове и т.н....
 
Ако не купуваш готов и добре утвърден бизнес в сферата, в която си се насочил, по-добре недей. Започни си от начало с изграждане на всичко. Направи си добре структуриран план, описващ всичко - от бранд стратегия, до технически характеристики на CMS системата и на какви условия трябва да отговаря тя. Създаване ще изисква много неща, но както казаха колегите, ако не разбираш, ще ти се наложи поне бегло да започнеш в бъдеще. Детайлното е, ако искаш да си ги правиш сам нещата, а базовото е поне да знаеш какво искаш от подизпълнителите.

Бюджетирай си всичко, направи подробен план и действай. Не позволявай да са разхвърляни идеи в главата ти. Така не се работи добре, пък и винаги нещо се изпуска в процеса на изграждане. Но знам, че това не е нужно да ти го казвам де.

Споменавам ти го сега глобално но ето как би изглеждала графата за дропшипъри (партньори):

Дропшишъри / бизнес партньори:

1. Избиране и селектиране на дропшипъри
- анализ на всеки отделно
- проучване на продуктови гами
- сравняване на цени/отстъпки/търговски маржини
2. Връзка с отсетите
- намиране на адреси, детайли и имена
- създаване на представителен мейл за всеки отделен дропшипър
- взимане на оферти и предложения
3. Листване на сайта на избраните
- подбиране на качествени материали - лога, продуктови картинки, ревюта, тесктове
- оформяне на цена на база пазарни изкисвания

.... и така още много неща. Имай предвид, че не съм влизал в детайли. В една точка може да има поне около 10-20 подточки. В зависимост от прецизността на процеса и неговото детайлиране. Но едно е важно да имаш добре разграфени планове за всичко. Отдели си 1 седмица за това и допълвай в движение, но това ще те отличи от всеки друг. И определено така ще ти втълпява нон стоп, че е сериозно бизнес начинание, а не просто пускане на поредния сайт в някоя ниша. Истинските професионалисти го правят така. ;)
 
От: Re: Нов онлайн магазин или купуване на действащ вече такъв ?

1. Избиране и селектиране на дропшипъри
- анализ на всеки отделно
- проучване на продуктови гами
- сравняване на цени/отстъпки/търговски маржини

И аз имам нужда от малко помощ. Можеш ли да споделиш адреси на проверени директории с дропшипъри? Аз попадам все на китайци и други съмнителни елементи. Какви са начините да ги провериш?
 

Горе